Προς το περιεχόμενο

Αγορά Τσέλλο για Αρχάριους


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά εχω ξεκινησει απο τον Οκτωβριο μαθήματα Cello και πηγαινω αρκετα καλα. Γι'αυτο το λογο πλεον δεν αρκει η μελετη στο Cello του ωδείου. Πρέπει να αγορασω ενα δικό μου. Σημειώνω πως εχω ηδη κανει 12 χρόνια πιανο και ισως αυτο βοηθά λίγο στο να προχωρήσω αρκετα γρήγορα στα 1α βηματα στο cello.

 

Εχω ψάξει λιγο αλλα δυστυχως δεν ξέρω τι πρεπει να ψαξω και πως να τα συγκρίνω μεταξύ τους. Τέλος παντων εχω καταλήξει σε αυτα τα δύο που δείχνω στα παρακατω links  και θα ήθελα να μου πείτε ποιο απο τα δύο προτείνεται για αγορά. Εννοείται πως αν έχετε και κάποια καλυτερη ιδέα ειναι ευπρόσδεκτη.:)

 

http://www.thomann.de/gb/alfred_stingl_celloset_as_060_c_44.htm

 

http://www.thomann.de/gb/alfred_stingl_celloset_as_160_c_44.htm

 

Η τιμούλα του 2ου ειναι στο ανώτερο όριο που μπορω να δώσω για την ωρα. Οπότε τα σχόλια σας πρεπει να αξιολογούν και την σχέση ποιότητας-τιμής καθώς και οι όποιες αλλες προτάσεις γίνουν να ειναι το πολυ μεχρι 500-550ευρώ.:)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δοκιμάσει ένα τσέλο από thomann και για τα λεφτά του (<500 από όσο μου είπαν) μου είχε αρέσει. Δηλαδή η συγκεκριμένη τσελίστρια είχε πάει το τσέλο για σκάψιμο του καβαλάρη για να έχει πιο χαμηλό action και η ντο χορδή τάσταρε πολύ (ναι γίνεται και χωρίς τάστα όταν χτυπάει στην ταστιέρα ;D), αλλά λογικά εσύ δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα αν δεν τον πειράξεις.  Τα κλειδιά ήταν αξιοπρεπείς με την έννοια ότι μπορούσες να κουρδίσεις το τσέλο.  Όμως δεν ξέρω αν κρατάνε καλά το κούρδισμα καθώς έπαιξα ούτε 5 λεπτά (αλλά με χρήση κιμωλίας μπορεί να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση). Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ήταν. Αλλά μπορώ να ρωτήσω.

Από ότι είδα στα δύο links που παρέθεσες οι διαφορές τους είναι στα ξύλα και στο δοξάρι.  Τώρα τι να σου πω. Αν δεν τα ακούσω/παίξω δεν μπορώ να σου πω ποιο να προτιμίσεις στα τυφλά. Αλλά θα έλεγα αν μπορείς να δώσεις τα 150 ευρώ παραπάνω.

Τώρα για ήχο τι να σου πω.  Δυστυχώς το 60%-70%( μπορεί και παραπάνω) του ήχου είναι από αυτόν που παίζει. Στο επίπεδο σου δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.

 

Από πού είσαι?

Αν είσαι από αθήνα θα σου πρότεινα να πας στον καραογλάνη(που μέχρι πέρισυ ήταν στην θεσσαλονίκη) για να δεις για κάποιο όργανο.  Από ότι είδα στο site (www.violino.gr) τα φτηνά τσέλα που φέρνει δεν τα έχει για 4/4 αλλά λογικά αν του ζητήσεις ένα μπορεί να σου φέρει/φτιάξει. Βέβαια ίσως να μην είναι στο budget σου αλλά ένα τηλέφωνο δεν θα πειράξει.

Αν είσαι στη θεσσαλονίκη ο ζούλας φτιάχνει τσέλα.  Έχω παίξει με μερικά των 1000 και 2000 ευρώ και ήταν αξιοπρεπέστατα (μέχρι και για ανωτέρα).  Τώρα λογικά και των 500 θα είναι εξίσου καλά για την τιμή τους.  Δυστυχώς δεν έχω τηλέφωνο ή site αλλά θα ρωτήσω αν θες και θα σου πω.

 

Πάντως το καλύτερο για μένα είναι αφού πηγαίνεις σε ωδείο να ρωτήσεις αν πουλάει κάποιος μαθητής το τσέλο του.

Επίσης μπορείς να ρωτήσεις και σε άλλα ωδεία της πόλης σου.

Και στη συνέχεια να πας με τον καθηγητή σου και να δοκιμάσετε (κυρίως δοκιμάσει) το τσέλο.

 

Παρ'όλα αυτά ό,τι τσέλο και να πάρεις στα 500 ευρώ αν δεν παίζεις 2-3 χρόνια (βάζω μόνο τόσα μιας και είσαι πιανίστας και όχι 10 χρονών) ήχο δεν θα βγάλεις.  ;D

 

Ελπίζω να βοήθησα. Ό,τι χρειαστείς ρώτα ελέυθερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε V.Victor ευχαριστώ πάρα πολυ για τις πληροφορίες σου.:)

 

Δυστυχώς αυτο που λες οτι πρεπει να παω με τον καθηγητη μου και να μου πει εκεινος το ξερω πως αυτή ειναι η καλυτερη λύση μονο ομως το εχω αποκλείσει, διότι εχω ακούσει απο πολλούς πως για να παρω ενα cello της προκοπής στην Ελλάδα πρεπει να σκέφτομαι για τιμές άνω των 800-900 ευρώ και μάλιστα σε σχέση με ένα που μπορώ να βρω στα ίδια χρήματα αλλα απο το εξωτερικό και αυτο ακομα(το απο Ελλάδα εννοω) θα ειναι χαλι μαύρο(ή έστω καφέ:Ρ) Έτσι έχω παρει αποφαση οτι το cello που θα αγοράσω δεν θα το έχω ακούσει.

 

Σημειώνω πως αν συνεχίσω να πηγαινω το ίδιο καλά σε 2 χρονια λογικα θα παρω ένα αλλο αρκετα καλυτερο με budget στα 1500 ευρώ το λιγότερο. Όμως ακομα δεν ειμαι εκει και αυτο που θέλω απο το όργανο ειναι να μην μαθω λάθος. Να έχει σωστές αποστασεις, να μην ξεκουρδίζεται για πλακα μια και τωρα ακομα προσπαθώ να συνηθίσω στις τονικές αποστασεις κτλ κτλ. Οπότε θαθελα ναναι αξιοπρεπές. Όχι καυσοξυλο και προφανώς οχι και για το μεγαρο.(αν και εκει φοβαμαι οτι δεν παιζουν παντα με οτι καλυτερο:Ρ)

 

Μία αλλη μαθήτρια στο ωδείο μου κανει 2,5 χρόνια και εχει αγοράσει ενα Cello απο Thomann. Εκείνη ειναι πολύ ευχαριστημένη λεει αν και το πηρε με 450ευρω τοτε. Ο δάσκαλός μας επίσης συμφωνεί ότι ειναι αρκετα καλο για τα λεφτα του. Η κοπέλα κοντεύει μέση τωρα και δεν την εχει "κρεμάσει" το όργανο σε τπτ. Λογικα αυτα που εχω βάλει εδω προς συζητηση ειναι ακομα καλύτερα, απλα ήθελα γνώμες πιο συγκεκριμενες απο την δικια μου που ειναι απλα συγκριτική και κυριως "νομίζω".:Ρ

 

Φίλε μου μακάρι να ειχα τα λεφτα να παω σε εκεινον που λες να του ζητησω ενα χειροποίητο ειδικά για μενα αλλα βρίσκομαι σε "στενή" θέση. Δεν θα το αγόραζα ακομα αν δεν είχε γινει "ανάγκη" πλέον για την μελέτη.

 

Τέλος, ειναι πολύ δύσκολο να ζητησω απο τον δασκαλό μου να βγουμε στην γύρα να δοκιμάσουμε όργανα τα οποια κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αγοράσω και λόγω τιμής. Αυτό διότι ο κακομοίρης εχει 45 σχεδόν μαθητές την εβδομάδα μονο στο ωδείο μας στην Πατρα και μερικούς ακομα στα Ιωάννινα ΚΑΙ κάθε δευτερη βδομαδα και συναυλια με την ορχήστρα...

 

Και παλι όμως σε ευχαριστω φιλε μου για τις πληροφορίες.:) Θα δουμε τι θα γινει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε ένα τσέλο με όσα λεφτά μπορείς να δώσεις.

Θα βοηθήσει ένα καλό σετάρισμα σε ψυχή, καβαλάρη, χορδές - αν αυτές που φοράει είναι χάλια - για να μην τρως τα χέρια σου τζάμπα και να βελτιώσεις λίγο την Ντο που συνήθως δεν παίζει σε αυτά τα τσέλα.

Σου δίνουν και θήκη και δοξάρι οπότε είσαι πλήρης για αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπως έτσι το σκέφτομαι και γω φίλε μου. Σε τελική ανάλυση εφοσον δεν μπορω να εχω καλύτερη γνώμη για το θέμα απλα θα παω με βαση την τσέπη μου.

Νασαι καλα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον φιλε μου οπως σου ειπαν ηδη,το μεγαλυτερο ρολο στον ηχο του τσελο τον παιζει ο τσελιστας.Δεν ξερω κατα ποσο εχεις σκοπο να ασχοληθεις σοβαρα με το οργανο,με την εννοια του οτι αναλογα με το ποσο σοβαρα θα ασχοληθεις,αναλογες θα ειναι και οι απαιτησιες που θα χρειαστει να εχεις απο το οργανο σου.Εγω πιστεω πως απ τη στιγμη που δεν εχιες την δυνατοτητα να τα ακουσεις και να τα παιξεις ωστε να καταληξεις,το καλυτερο ειναι να δωσεις οσα περισσοτερα χρηματα μπορεις(δλδ να παρεις το 2ο) με την λογικη του οτι το ακριβοτερο ειναι καλυτερο(χωρις να σημαινει οτι αυτο ισχυει απαραιτητα...).

Ενα τετοιο τσελο πιστεω πως μπορει να σε παει μεχρι την μεση 2 ανετα.

Τωρα για αργοτερα...Αν σκοπευεις να δωσεις για πτυχιο η διπλωμα και θελεις ενα ΚΑΛΟ οργανο που θα σε βγαζει ασπροπροσωπο παντου,θα χειαστει να δωσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρηματα και οχι για οργανο μαζικης παραγωγης.

Αν δεν εχεις σκοπο να το παρεις τοσο σοβαρα,παρε το πιο φτηνο απο τα 2 και μετα απο 3 -4 χρονακια δινεις 1500-2000e  για να παρεις ενα καλυτερο οργανο που θα σε ικανοποιει και θα σε βολευει.

Αυτα.Ελπιζω να βοηθησα

Of those who say nothing, few are silent...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου