Προς το περιεχόμενο

preamp - compressor Αξιζει?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους 

εχουμε μια μπαντα τους Outdoor (www.outdoorband.gr) εχουμε εδω και χρονια ενα ιδιοκτητο studio-προβαδικο, εκει εχουμε γραψει το πρωτο μας δισκο με 2 BOSS BR-1600 που ειχε ενα μελος της μπαντας.

εν οψη του δευτερου δισκου τα πραματα εχουν αλαξει (απο εξοπλισμο & απο μελη) τα BOSS BR-1600 δεν υπαρχουν πια και ηχογραφουμε με μια Mackie onyx 1640 firewire, τα προγραματα που δουλευω ειναι cubase 5 και traction 3 με προτημηση στο δευτερο που ειναι ποιο ευχρηστο για μενα χωρις να εχω δει καμια τραγικη διαφορα στον ηχο. Μη σας ζαλιζω με αυτα,  αυτο που ηθελα να σε ρωτησω ειναι αν πιστευεται οτι αξιζει να να αγορασω προενυσχηση & compresor τον 400-500 ευρω πχ art mpa-vla 2 ή δε θα κερδισω κατι σε σχεση με τους προενυσχητες της onyx & τα γνωστα vst που δουλευω μεχρι τωρα? και ας πουμε οτι παιρνω ενα αναλογικο compressor η μια προενυσχηση, πρεπει να περναω το σημα απευθειας απο εκει την ωρα που γραφω η ειναι κατι που μπορω να κανω και μετα με καποιο τροπο? μιλαμε παντα για τον τροπο που γραφω εχω mic ή line- στην onyx 1640 firewire (pre) - traction . Σας ευχαριστω πολυ

studio_1.jpg.c5162389e1ff8e728208f2f2adb51fa8.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά, οι προενισχυτές που έχει η κονσόλα σου είναι υπεραρκετοί για να σου προσφέρουν ποιότητα στην ηχογράφησή σου. Και εγώ έχω 2 mackie onyx 400f στο στούντιό μας και μπορώ να σου πω πως έχουν πολύ ισορροπημένο ήχο και συχνά προτιμώ τον ήχο τους από τις υπόλοιπες προενισχύσεις που έχουμε που είναι κιόλας πολύ ακριβότερες. ;)

Την onyx θα την χαρακτήριζα ουδέτερη προενίσχυση. Αν θέλεις να προσθέσεις χρώμα θα μπορούσες να κοιτάξεις και προς λάμπα μεριά οπότε η art φαντάζομαι πως θα σου δώσει διαφορετικό (αν όχι καλύτερο) ηχόχρωμα.

Όσο αφορά τους hardware κομπρέσσορες δυστυχώς δεν έχω και την καλύτερη άποψη, ειδικά για τους λαμπάτους. Είχα τον pro vla (a έκδοση) και τον πούλησα με συνοπτικές διαδικασίες γιατί δεν μου άρεσε το (υποχρεωτικό) χρώμα που προσέθετε. I'm happy with my vst comps!

 

Anyway, τον comp μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις είτε προ της ηχογράφησης (pre->comp->daw), είτε μετά (daw out->comp->daw in) αφού υπολογίσεις και το latency που προστίθεται από τους da και ad converters. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την υποβάθμιση του σήματος από αυτήν την έξτρα μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό και αντίστροφα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου