Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για Recording με triggers


JoeyX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το forum.. Κατ αρχήν να πω ότι λόγω χρόνου δεν έχω διαβάσει όλα τα thread οπότε ζητώ συγγνώμη αν τυχόν έχει απαντηθεί το ερώτημά μου..Και να περάσω στο ζουμί..

 

Έχω ένα κιτ της TAMA, Superstar Hyperdrive δίκασο, 3 τομ, 2 βαθιά, 2 ταμπούρα, σε ένα "στουντιάκι" στο οποίο υπάρχει 24 κάναλη κονσόλα και PC με Cubase, πάρα πολύ καλή κάρτα ήχου και λοιπά καλούδια. (δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, εγώ ταμπουρλατζής είμαι, ο πληκτράς είναι ηχολήπτης στο επάγγελμα). Μετά από περίπου ένα χρόνο με τη μπάντα αποφασίσαμε ότι ήρθε ο καιρός να γράψουμε σοβαρά ένα ντέμο.. Σκέφτηκα λοιπόν αντί για μικρόφωνα, να αγοράσω αυτά http://www.thomann.de/gr/ddrum_redshot_drumtriggerset.htm

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1)Χρειάζεται να αγοράσω και drum module ή μπορώ να στείλω απ ευθείας σήμα στην κονσόλα-pc?

2) Για τα πιατίνια έχω ένα over το οποίο λόγω του μικρού χώρου πιστεύω να κάνει δουλειά μόνο του.. Λογικά μετά περνάει Noise gate για να κοπεί ό,τι άλλο έχει πιάσει εκτός από πιατίνια?

3) Σε live κάνουν δουλειά τα triggers αν δε βάλω μικρόφωνα? Και γιατί βλέπω πολλούς να βάζουν trigger μόνο στις κάσες κ όχι στα υπόλοιπα?

 

Sorry αν έχουν απαντηθεί η ερωτήσεις ή αν σας φαίνονται παιδικές αλλά σε αυτό το θέμα είμαι πιο άσχετος κι απ τη Ρίτα Χέιγουορθ. Κάθε βοήθεια δεκτή! Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To trigger απ' ότι ξέρω πάει σε module γιατί δίνει απλά σήμα και ένταση. Οπότε χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο για να κάνει αυτό το σήμα midi.

 

Καλύτερα 2 overhead.

 

Βάζουν μονο στην κάσα για να κρατάνε φυσικό ήχο ντραμς και να ακούγονται πιο  καθαρές διπλές.

Music is what feelings sound like...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου