Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση περι ανταλλαγής ακουστικής με ελαττωματική κλ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Ένας φίλος (αρχάριος) θέλει να ανταλλάξει την χειροποίητη ακουστική του κιθάρα με κλασσική. Προτίμησε να πάει σε μαγαζί για να το κάνει (βρισκόμαστε στην Γερμανία - Muenster). Με πήρε μαζί του για βοήθεια, αν και του εξήγησα οτι εγώ απο ηλεκτρικές κάτι να του πω, απο κλασσικές δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά... η ανασφάλεια του με ήθελε παρέα. Πρόκειται για πολύ όμορφη (στο μάτι) ακουστική και ικανοποιητικότατη στον ήχο σχεδόν άπαιχτη, που αγόρασε 350Ε πριν 4 χρόνια. Σαν ανταλλαγή του πρότειναν μια ελλατωματική Yamaha [http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Gitarren/Konzertgitarren/Yamaha-CGX-171-CCA-NT-Natural/art-GIT0008460-000]. Το πρόβλημα της ήταν ένα ράγισμα πίσω απο τον καβαλάρη (το κλασσικό ράγισμα αν βάλεις μεταλλικές χορδές σε ακουστική). Κατα μήκος του κάτω άκρου του καβαλάρη (πίσω απο την πρώτη χορδή) μέχρι το τέλος του καπακίου. Βέβαια ήταν επιδιορθωμένη - κολλημένη. Όταν την έπαιξα η κιθάρα έπαιζε καλά, και πάλλονταν κανονικά σαν όργανο. Το στήσιμο της ήταν καλό όπως και ο ήχος της... αλλά φυσικά το σπάσιμο-ράγισμα με προβλημάτισε. Τι θα προτείνατε εσείς? Έχει κανείς εμπειρία απο την συμπεριφορά αυτών των τραυματισμών? Θα ξανασπάσει αν δεν βάλει μεταλλικές χορδές?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα που του πρότειναν ίσως παίζει μια χαρά και δεν ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα, αλλά: αυτό προϋποθέτει να έχει επισκευαστεί από επαγγελματία με πολύ δυνατή εποξική κόλλα και το ράγισμα σχεδόν να μην φαίνεται με το μάτι. Αν δεν έχουν γίνει τα παραπάνω και φαίνεται πρόχειρη επισκευή ή εξέχει κόλλα ή έχει κάποιο μικρό κενό στο ράγισμα, τότε walk away.

Έχε υπόψιν ότι ακόμη και στην 1η περίπτωση που είναι μια χαρά, η αξία της κιθάρας πέφτει κατακόρυφα λόγω ραγίσματος(ακόμη κι αν ήταν θέμα εμφάνισης, δηλ. γρατζουνιάς) καθώς είναι "damaged" προϊόν κι έχει ελάττωμα. Άρα δεν πρέπει να τη συγκρίνουν τιμολογιακά με μια νέα, right out of the box.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς αυτό με προβλημάτισε κι εμένα. Η αλήθεια είναι οτι δεν του την πρότειναν συγκριτικά με την καινούρια, η τιμή που του δώσαν είναι 300Ε (κάτω απο το μισό απο την καινούρια) και σε ότι αφορά το σπάσιμο είναι βέβαια έντονα ορατό αλλά δεν φαίνεται να έχει κενό, ούτε η κόλα προεξέχει (αλλά το τι κόλα βάλαν... μόνο αυτοί το ξέρουν).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

εχω μια ακουστικη με παρομοιο θεμα καμμια δεκαρια χρονια και δεν μου εχει βγαλει προβλημα. αλλα η επισκευη ηταν επαγγελματικη. αν υπαρχει δυνατοτητα, μηπως την πηγαινατε σε εναν τεχνιτη να της ριξει μια ματια? εχουν περασει απο τα χερια μου 3-4 κιθαρες με σπασιματα/διορθωσεις, κυριως γιατι η τιμη ηταν πολυ συμφερουσα και ηταν καλα οργανα, και το θεωρω ευκαιρια να βρεις ΣΩΣΤΑ επισκευασμενο οργανο σε ΧΑΜΗΛΗ τιμη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να μας την δώσουν για έλεγχο αλλού, άλλωστε η πόλη είναι μικρή και ο μόνος άλλος τεχνίτης είναι ένας που του πρότεινε μια άλλη κιθάρα ψιλοχάλια (άρα conflict συμφερόντων). Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις  :), θα τον ενημερώσω και ας πράξει όπως θέλει... στην τελική είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για κλασσική κιθάρα :-\!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν την πουλάει στο ebay και ας πάρει μετά ό,τι θέλει... Αν κατάλαβα καλά στη Γερμανία είναι...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό του πρότεινα τελικά ;)... απλά αυτός νόμιζε οτι η ανταλλαγή σε μαγαζί θα του είναι πιο συμφέρουσα. Στην τελική ας δει τι τιμή θα πιάσει και παίρνει ο,τι θέλει μετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου