Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με το θέμα "ΤΟΝΕ" και το πεταλμπορντ


Smash

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν έχω τρέλα με τον Steve Vai-Satriani-Petrucci και ολους τους καλούς αυτούς ανθρώπους..... Το θέμα όμως δεν είναι να βγάζουμε μόνο τα σόλο τους αλλα να τα βγάζουμε και με τον ήχο που πρέπει!!! Λοιπόν έχω μια πολή όμορφη Ibanez RG 370 DX Limited Edition με DiMarzio Paf Mo Joe  neck-bridge και single coil ton Evolution IVC2 Steve Vai Special. Ενισχυτή τον Marshall MGFX 102 combo, με Settings Gain-5, Bass-3.5, Middle 12o'clock, Tremble-3 ενοείτε στο καθαρό κανάλι του. Τώρα απο πετάλια έχω το Vox Satchurator Distortion, Boss Ds-1, Boss CS-3, Boss NS-2, Boss GE-7, Vox Big Bad Wah.( Όπως θα διαπιστώσετε λάτρης της Boss και του Satriani!!!!! \m/)

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπας και μπορέσουμε να βρούμε καμιά λυση:

Στο Vox Satchurator : Gain +3, Tone -3, Level +1.5

Boss NS-2 Theshold 12o'clock, Decay -3

Βoss CS-3 Level -1, Tone 12o'clock, Attack +1, Sustain-12 o'clock

όσο για το ΕQ GE-7 έχεi πολλές συχνότητες βαριέμαι να τις γράφω όλλες! (απλά έχω ανεβαζμένα λίγα μπάσσα για κανενα ακόρντεο!)

 

Τώρα,,, ποιό είναι το πρόβλημα!!!.............. Το πρόβλημα είνα πώς η βρομιά αυτή που βγάζει ο ήχος μου είναι τοση πολύ που πραγματικά δεν μπορέις να παίξεις μία κανονική συνχορδία!!!! Εάν παλι χαμηλώσω το Gain δεν πέρνω το αποτέλεσμα που θέλω στα tapping στις αρμονικές κ.τ.λ Ακούς τον ήχο και την συχνότητα να "παίζει", να τρέμει! Επίσης δεν μπορώ να κρατήσω αρκετά μία νότα ώστε να την κάνω να μικροφωνήσει, (κάτι που χρειάζεσαι όταν είσαι σολίστας και πρέπει να εντυπωσιάσεις  ;D ;D ;D) δηλαδή η νότα χάνεται και σβήνει απότομα!!! Αυτά είναι πάνω κάτω τα προβλήματα μου, ααα και επίσης ρε παιδιά, ας μου πεί κάποιος άν υπάρχει μια στανταρ σειρά που πρέπει να βάλω τα πετάλια ή τα βάζω όπως θέλω εγώ????  :P :P :P

 

Πολλοί θα μου έλεγαν, εντάξει ρε φίλε για να παίξεις Satriani-Vai πρέπει να έχεις και μηχανήματα, συνάμα δηλαδή ΛΕΦΤΑ!!!! Και όμως δεν είναι έτσι,,, μπορούμε να φτιάξουμε έναν αξιοπροπέστατο ήχο και με αυτά που είδη έχουμε αρκεί να ξέρουμε να τα χρησημοποιούμε σωστα!!!! ( κάτι που μαθένω σιγά σιγά τωρα και γι αυτό κιόλας ρωταω)

 

Να είστε καλά και πάντα KeeP_RockinG \m/

Όλες οι απόψεις δεκτές!!!

266447_232983660068376_143634379003305_794536_5884516_o.thumb.jpg.bf480b32f92cfd688e09b3a71749f772.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω βγαλει ηχο περιπου σα στου σατριανι μονο με πεταλια με τον εξης τροπο:

Καθαρο καναλι+μονταρισμενο DS-1+SD-1 για σολο...

Με το δικο σου εξοπλισμο θα μπορουσες να εχεις ενα ρυθμικο ηχο με το vox και να χρησιμοποιησεις το eq για σολο(ρυθμιση αναποδο v).

το σβησιμο που λες οφειλεται στο NS-2.Προσπαθησε να ριξεις το threshold η βγαλτο τελειως...

Δεν υπαρχει στανταρ σειρα πεταλιων...ωστοσο αν ειχα τον εξοπλισμο σου θα χρησιμοποιουσα:

marshall--->(παρε ενα ντιλευ ρε μαγκα...σατριανι χωρις ντιλευ... 8))----> vox---->eq---->wah

 

Θα ακουσεις οσονουπω για τον ενισχυτη...οτι χρειαζεται αλλαγη κοκ...Μπορει να χρειαζεται αλλα ως λατρης του μοτο "work with what yo have" νομιζω οτι αξιοπρεπη ηχο μπορεις να βγαλεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Πολλοί θα μου έλεγαν, εντάξει ρε φίλε για να παίξεις Satriani-Vai πρέπει να έχεις και μηχανήματα, συνάμα δηλαδή ΛΕΦΤΑ!!!! Και όμως δεν είναι έτσι,,, μπορούμε να φτιάξουμε έναν αξιοπροπέστατο ήχο και με αυτά που είδη έχουμε αρκεί να ξέρουμε να τα χρησημοποιούμε σωστα!!!! ( κάτι που μαθένω σιγά σιγά τωρα και γι αυτό κιόλας ρωταω)

Να διευκρινίσω πως δεν θα σου έλεγα αυτό. Αντίθετα ακόμα κι αυτά που έχεις σε υπεροπλία παραπέμπουν. Κατέβηκες σαν αστακός. Τις δαγκάνες, ξέρεις να τις δουλεύεις;

 

Μ' άλλα λόγια προσπάθησε να παίζεις με όσα λιγότερα πετάλια γίνεται. πχ ένα distortion. Οσο περισσότερα βάζεις στον ήχο σου, τόσο περισσότερες δικαιολογίες και αφορμές έχεις για να λες "δεν μου κάθεται", ενώ το πρόβλημα μπορεί να είναι απλά το παίξιμο και η τεχνική σου.

 

Αν θες ηχογράφησε ένα μικρό σόλο και ανέβασε το. Εκεί θα φανεί κατα πόσο έχεις τον  έλεγχο της κιθάρας σου που είναι προϋπόθεση για ν' αρχίσεις μετά να ελέγχεις και το τρένο με τα πετάλια σου.

 

Συγγνώμη αν ακούγομαι αυστηρός αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για το 20% του προβλήματος όταν δεν έχουμε δεδομένο το 80.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε να δεις, όσο για την ηχογράφηση έχω κάνει αρκετές! Π.χ τσέκαρε το link μου στο youtube, εκέι θα βρείς όλα μου τα σόλο και τα κοβερ!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι ευκολο να πιανεις τονους τετοιου ειδους απλος και μονο γιατι ο τονος αυτων των ανθροπων βγενει απο εξοπλισμο πολυ ακριβοτερο απο αυτον που μπορουμε εμεις να αγορασουμε.. προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα boss ειναι πολυ κακα πεταλακια.. αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο..

 

γνωμη μου ειναι να μην κολλας τοσο πολυ με τον τονο που ακους σε αλλους, αλλα να προσπαθεις καθε φορα με τον εξοπλισμο που διαθετεις να φτασεις το καλυτερο δυνατον για τα αυτια σου. το καθε πεταλακι αντιδραει διαφορετηκα με αλλους μαγνητες κιθαρες κτλ

i love handmade

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα,,, ποιό είναι το πρόβλημα!!!.............. Το πρόβλημα είνα πώς η βρομιά αυτή που βγάζει ο ήχος μου είναι τοση πολύ που πραγματικά δεν μπορέις να παίξεις μία κανονική συνχορδία!!!! Εάν παλι χαμηλώσω το Gain δεν πέρνω το αποτέλεσμα που θέλω στα tapping στις αρμονικές κ.τ.λ Ακούς τον ήχο και την συχνότητα να "παίζει", να τρέμει! Επίσης δεν μπορώ να κρατήσω αρκετά μία νότα ώστε να την κάνω να μικροφωνήσει, (κάτι που χρειάζεσαι όταν είσαι σολίστας και πρέπει να εντυπωσιάσεις  ;D ;D ;D) δηλαδή η νότα χάνεται και σβήνει απότομα!!!

Βγάλε NS και CS από την αλυσίδα και χαμήλωσε το volume της κιθάρας. Άκουσε το ήχο να βρεις κάποιο sweet spot.

Βάλε ξανά CS και παίξε με τις ρυθμίσεις του καθώς και με τις ρυθμίσεις του Satchurator. Όταν θέλεις πιο πολύ gain ανέβασε to volume της κιθάρας (όχι απαραίτητα και του πεταλιού).

Ένα Delay θα σε κάνει να καταλάβεις ότι ίσως δεν χρειάζεσαι τόσο gain και θα βοηθήσει στο να μην σβήνει η νότα σου όταν χρησιμοποιείς το NS (και το NS πάντα με πολύ μέτρο).

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και δεν τα βάζουμε όπως θέλουμε στο πενταλμπορντ. ::)

βάλε πρώτα το wah .

Στο send του NS βάλε με τη σειρά CS3->Vox Satchurator->DS1 (εγώ δεν θα το βαζα καθόλου θα είχα ενα overdrive όχι δευτερο dist )-> τα στέλνεις  στο return του NS. 

στο output του NS βάζεις το EQ  και απο κει ενισχυτή.

 

Και έπειτα κοίτα τελικό με λάμπα ή έστω preamp λαμπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίταξε να δεις, όσο για την ηχογράφηση έχω κάνει αρκετές!

Πρώτο πρόβλημα που είδα είναι τα λυμένα κορδόνια των παπουτσιών σου. Ούτε να φανταστείς δε μπορείς σε τι άλλα προβλήματα μπορεί να οδηγηθείς.

Κατ' αρχάς σαν τους ήρωές σου δεν πρόκειτε ν' ακουστείς, εκτός και αν κάνεις μεταμόσχευση τα χέρια τους.

Ο ήχος σου μια χαρά είναι (όταν παίζεις το θέμα του κομματιού), αλλά μάθε να κάνεις improvise γιατί ελάχιστες νότες σου κατάφερες ν' ακουστούν καλά.

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου