Προς το περιεχόμενο

Ήχος ορχήστρας


kokkoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

 

 

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να περάσω μερικά κομμάτια μου από την παρτιτούρα στον σίκουενσερ για να τα ακούσω. Πρόκειται για κομμάτια που παίζονται με όργανα συμφωνικής ορχήστρας και περιέχουν κλασσικές φόρμες.

 

 

 

Παρόλο που στο παρελθόν έχω φτιάξει decent μπιτάκια και ροκ/ποπ κομμάτια στον υπολογιστή, έχω μείνει πάρα πολύ απογοητευμένος με την κλασσική μουσική!!!

 

 

 

Για να πετύχεις να ακουστεί ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής όχι αληθοφανές αλλά απλώς υποφερτό πρέπει να δουλέυεις το κάθε μέτρο για κάνα μήνα. Τα κλισσάντι, τα στακάτο, τα φόρτε, το εύρος των 1ων/2ων βιολιών, οι διπλές τρομπέτες/κλαρινέτα, ή ακόμη και τα πολλαπλά κοντραμπάσα και τσέλα κλπ, απλώς ακούγοντε χάλια.

 

 

 

Όσο κι αν δουλέψει κάποιος ένα κλασσικό κομμάτι δε πρόκειται να ακουστεί αληθοφανές. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το κοινό (που είναι εξασκημένο στην χροια της *πραγματικής* συμφωνικής ορχήστρας) απ'το πρώτο μέτρο θα καταλάβει ότι αυτό που ακούει είναι μουσική του λουνα-πάρκ.

 

 

 

Ο λόγος που γράφω αυτό το θέμα, δεν είναι για να ζητήσω βοήθεια για το πως να κάνω το κομμάτι μου να ακούγεται αληθοφανές. Ούτε με ενδιαφέρει να βάλω effects και άλλα τρικ στα κομμάτια για να γίνουν πιο αληθοφανή. Ξέρω πως να το κάνω αυτό. But that's not the point. Το point είναι να του δίνω τη παρτιτούρα με όλους τους χρωματισμούς (φορτε,κλισσαντι κλπ κλπ) και να του λέω αυτό το παίζουν τα δευτερα βιολιά που είναι 10. Και ο σίκουενσερ να μου βγάζει ήχο που να μοιάζει με 10 βιολιά. Όχι 1, ούτε 101. 10.

 

Κρίμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κόκκορα σε χαιρετώ.

Να σου πω τη σύντομη εκδοχή : κάνεις λάθος.

Απλά δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.

 

Πήγαινε σε αυτή τη σελίδα:

 

http://www.vsl.co.at/en-us/67/4587/4588.vsl

 

και θα αλλάξεις γνώμη.

 

(Η σελίδα προτείνεται σε όλους όσους έχουν παρόμοιες απορίες, περιλαμβανομένου του Chaostar και του Freemindgr).

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις βιβλιοθήκες ήχων όπως Vienna Symphonic Library, Miroslav Vitous Symphonic Orchestra, Garritan's Orchestral Strings, East West Quantum Leap Symphonic Orchestra. Οι βιβλιοθήκες αυτές περιέχουν, άλλες λίγο, άλλες περισσότερο, όλες τις τεχνικές εκτέλεσης των οργάνων μιας συμφωνικής ορχήστρας. Όλες αυτές οι βιβλιοθήκες κοστίζουν αρκετά, αλλά το αποτέλεσμα πιστεύω πως θα σε ικανοποήσει. Είναι αρκετά χρονοβόρο, γιατί χρειάζεται πολλές ώρες προγραμματισμού. Εκ πείρας, θα σου πρότεινα τη VSL. Αν θέλεις κάποια επεξήγηση, pm!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

...

Το point είναι να του δίνω τη παρτιτούρα με όλους τους χρωματισμούς (φορτε' date='κλισσαντι κλπ κλπ) και να του λέω αυτό το παίζουν τα δευτερα βιολιά που είναι 10. Και ο σίκουενσερ να μου βγάζει ήχο που να μοιάζει με 10 βιολιά. Όχι 1, ούτε 101. 10.

...

[/quote']

 

Το πιο κοντινό που μου'ρχεται στο μυαλό είναι το Sibelius4. Το ειχα δει σε ένα γνωστό να παίζει μια από τις demo classical παρτιτούρες που είχε και είχα εντυπωσιαστεί από το γεγονός του ειχε σημειωμένους διάφορους χρωματισμούς / τρόπους παιξίματος πάνω στην παρτιτούρα και το αποτέλεσμα ακουγόταν αληθοφανές. Βέβαια έρχεται μαζί με το NI Kontakt Silver και τα αντίστοιχα samples. Έχουν βγει και κάποια upgrades για το Sibelius (GPO, Kontakt Gold) τα οποία σίγουρα θα είναι καλύτερα από το silver.

 

Αυτό που γράφεις να το παίζουν 10 βιολιά θα μπορούσε να γίνει αν στις βιβλιοθήκες αυτές είχαν σαμπλάρει αντίστοιχο section 10 βιολιών. Δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται - τσεκαρε το http://www.sibelius.com , έχει νομίζω αναλυτική λίστα με τα sampled όργανα.

 

Νομίζω ένα από τα καλύτερα romplers για ορχηστρικούς ήχους, εκτός του VSL που αναφέρουν και οι προλαλήσαντες, είναι το

EWQL Symphonic Orchestra. Περιέχει sections εγχόρδων 18, 11 βιολιών, 10 τσέλλα, 10 βιόλες, κλπ. Και έχουν βγάλει τώρα και ένα expansion pack με δε ξέρω και γω πόσα articulations.

 

Νομίζω ότι αυτό που ζητάς θα ήταν ένας συνδιασμός Sibelius 4 με ένα τέτοιας κατηγοριας rompler. Δεν ξέρω αν μπορούν να συνεργαστούν αυτά τα δύο, όπως συνεργάζεται με το Kontakt Silver (όπου είναι ενσωματωμένο) αλλά αν γίνεται είναι μάλλον αυτό που ζητάς...

 

Αν ακούσεις το EWQLSO το πιθανότερο είναι να μείνεις με το στόμα ανοιχτό !!! (Το ίδιο θα πάθεις και αν ακούσεις και την τιμή του φαντάζομαι !!!) Έτυχε και το είχα πάρει σε ένα groupbuy του KVR σε τιμή φθηνότερη από όσο κόστιζε μια κάρτα επέκτασης Roland SRX-04 "Symphonique Strings" που κοίταζα τότε για το synth μου (βέβαια δυστυχώς χωρίς να υπολογίζω τα γ@μ@σιάτικ@ του εκτελωνισμού - και την ψυχική φθορά μέχρι να αλλάξουν την κατηγορία φορολόγησης όπου λανθασμένα το είχαν βάλει +6% και να το πάνε στην κατηγορία software με 0% !!!) Το μόνο μειονέκτημά του είναι οι τρελές απαιτήσεις σε hardware. Σε Athlon64 3000+ και 2GB μνήμη μέσα από το Sonar μπορείς να παίξεις γύρω στα 7-8 tracks με "ελαφριά" όργανα ή 2-3 με "βαριά" όργανα σε real time. Οπότε πρέπει να παίζεις με το freeze. Αν δεις και τα recomendations της εταιρίας αναφέρουν παράλληλη χρήση με πάνω από ένα υπολογιστή ! Δε μπορώ να φανταστώ τις απαιτήσεις του Platinum ή της VSL ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε..ποτε ειχα απορια? :? Τα VSL τα εχω, αλλα αν αναφερεσαι τοτε που ειχα ανεβασει καποια "κλασσικα" κομματια, ξανατονιζω οτι το orkester refill μου δινει την δυνατοτητα να τελειωνω πιο γρηγορα καποιες δουλειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ρίξε μια ματιά εδώ...

http://www.synful.com/

δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά επαγγέλεται αυτά που ζητάς...έχει και δείγματα προς ακρόαση για να αποφασίσεις αν σου κάνει και free trial για να το δοκιμάσεις...

πάντως συγκριτικά με ότι έχω ακούσει σε midi είναι κλάσεις πάνω σαν τεχνική προσομείωσης (δεν έχει να κάνει με sampler ή sound library)...μάλλον αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις ...εγώ ενθουσιάστηκα τηρουμένων των αναλογιών αλλά τα classic δεν είναι στο πεδίο ενδιαφέροντός μου για να είμαι αντικειμενικός...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε..ποτε ειχα απορια? :? Τα VSL τα εχω' date=' αλλα αν αναφερεσαι τοτε που ειχα ανεβασει καποια "κλασσικα" κομματια, ξανατονιζω οτι το orkester refill μου δινει την δυνατοτητα να τελειωνω πιο γρηγορα καποιες δουλειες.[/quote']

 

Ναι βρε, δεν κυριολεκτουσα. Απλά υπέθεσα ότι θα σε ενδιαφέρει αν δεν το ήξερες. Επί τη ευκαιρία, όταν λες "τα έχω", με ποιο sampler εννοείς ότι τα έχεις; Διότι αν εννοείς το Kontakt, τότε δεν τα έχεις.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεχρι ενα μηνα πριν, τα ανοιγα με το Halion 3 ( παρολο που τα ειχα δοκιμασε στη δουλεια στο gigasampler και μπορουσα να πω ανετα οτι "εσπερναν"..ομως ποτε δεν βρηκα τον gigasampler )

Τωρα τα ανοιγω με τον Vsampler 3 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος..

Το kontakt μια φορα το εβαλα...και μια φορα το εβγαλα :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επί τη ευκαιρία' date=' όταν λες "τα έχω", με ποιο sampler εννοείς ότι τα έχεις; Διότι αν εννοείς το Kontakt, τότε δεν τα έχεις.[/quote']

 

Φιλε Wow! μπορεις να το εξηγησεις λιγο διεξοδικοτερα αυτο? Δεν παιζουν τα VSL με το Kontakt? 8O

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου