Προς το περιεχόμενο

Tablets και high definition video


ndnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους. Άσχετο με μουσική τεχνολογία το θέμα, οπότε ζητώ εκ των προτέρων την κατανόησή σας! Είμαι στην διαδικασία αναζήτησης tablet pc. Διακρίνω δυο τρείς ανταγωνιστές στην αγορά και μερικά outsiders, αλλά έχω συγκεκριμένη χρήση στο μυαλό μου, οπότε θα ήθελα την βοήθειά σας!

 

1-Θα ήθελα το μηχάνημα να δύναται να παίξει ταινίες high definition (1080p, αρχεία μεγαλύτερα των 8Gb) χωρίς jitter. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχει τον αποθηκευτικό χώρο για να τις χωρέσει: αποθηκεύω όλα τα media σε network drive όπου τρέχει το twonky media server.

 

2-Θα προτιμούσα να αποφύγω το ipad καθότι δεν θέλω να κάνω convert σε ειδικά format όλα τα αρχεία εικόνας και ήχου που έχω ήδη αποθηκευμένα. Εαν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό στο ipad (δηλ. να παίζει τα πάντα χωρίς αυτήν την διαδικασία), τότε ευχαρίστως πάω προς τα εκεί. Γενικότερα, θα ήθελα η διαδικασία για την θέαση video μέσω του server να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη. Για να προλάβω ίσως την συζήτηση, γνωρίζω ότι υπάρχουν dedicated media players γι αυτήν την δουλειά, αλλά θα ήθελα να συνδυάσω και την χρηστικότητα που προσφέρει ένα tablet (3G internet, web surfing, apps κλπ).

 

3-Το μέγεθος της οθόνης δεν παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά θα έβαζα ένα ελάχιστο στο αντίστοιχο μέγεθος του ipad (όχι μικρότερο, δηλαδή).

 

4-Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε λειτουργικό σύστημα, καθότι έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα tablets πλέον τρέχουν είτε σε android, είτε είναι το ipad (:D), δύο λειτουργικά με τα οποία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να 'παίξω'.

 

5-Λοιπά χαρακτηριστικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αλλά δεν είναι παντελώς αδιάφορα!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε άποψη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο, νομίζω μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί καινούργια φουρνιά με δυνατότερους επεξεργαστές πράγμα σημαντικό για εσένα από την στιγμή που θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή HD video. Τώρα σε θέμα συμβατότητας με τύπους αρχείων πρέπει να δεις τις δυνατότητες των third party player που διατίθενται στην κάθε πλατφόρμα (iOs-Android).

 

Προσωπική πρόταση το tablet της Asus

broke another g-string

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Γενικά από ό,τι έχω διαβάσει, γίνεται μέσω 3rd party apps, αλλά μέχρι 720 p χωρίς προβλήματα. Αλήθεια αυτό

Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο, νομίζω μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί καινούργια φουρνιά με δυνατότερους επεξεργαστές πράγμα σημαντικό για εσένα από την στιγμή που θέλεις να κάνεις αναπαραγωγή HD video.

που το διάβασες? ρωτώ γιατί θέλω να το ψάξω όσο γίνεται καλύτερα!

 

Επίσης, γιατί προτείνεις την ταμπλέτα της asus? (το έχω σκεφτεί και εγώ το μηχάνημα, αλλά το μόνο προτέρημα που βρίσκω είναι το battery life).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά τώρα που θυμάμαι καλύτερα νομίζω είχα διαβάσει ότι η Asus συγκεκριμένα ετοιμάζεται για ανακοίνωση θα σε γελάσω  :(.

 

Το Asus είναι κάπως slim σε αντίθεση με το Xoom της Motorola που αισθητά που το είδα και το έπιασα μου φάνηκε διπλάσιο σε πάχος και ένιωθα σαν να κρατάω μεγάλο βότσαλο, το Galaxy Tab από την άλλη είναι αντίστοιχα slim αλλά νομίζω η τιμή του είναι αρκετά πάνω από του Asus (τουλάχιστον ήταν όταν το πήρα εγώ). Έχει και το πληκτρολόγιο (που πρέπει να το αγοράσεις ανεξάρτητα, αν το θέλεις) και να το μετατρέψεις σε netbook με διπλάσια μπαταρία και να μπορείς να γράψεις και ένα κείμενο αν σου χρειαστεί.

 

Εγώ όταν πήρα tablet ήθελα αυστηρά 10ιντση οθόνη και το Asus είναι νομίζω το πιο value for money με τρομερή ποιότητα (όπως όλα τα προϊόντα της Asus) .

 

Ότι άλλο και να κοιτάξεις πάντως αν είναι Android κοίτα να έχει έκδοση 3.χ και πάνω, οι εκδόσεις 2.χ σχεδιάστηκαν για κινητά και δεν νομίζω να ανταποκρίνονται τόσο καλά σε tablets

broke another g-string

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το βασικο μειονεκτημα του Asus σε σχεση με το galaxy tab 10.1 (δηλαδη το 2) είναι οτι δεν εχει 3G αλλα έχει μονο Wifi (πραγμα αποδεκτό στο Λονδίνο λόγω ύπαρξης  Wifi κάλυψης αλλά όχι στην Ελλάδα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου