Προς το περιεχόμενο

Επιλογή διπέταλου


Jason

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Σκοπεύω να αγοράσω "διπεταλο", βρήκα στο thomann αυτό το Cobra Flexi

 

http://www.thomann.de/gr/tama_hp900fsw_flexi_double_pedal.htm

 

Βλέπω όμως ότι αντί για αλυσίδα έχει ιμάντα , ποίες είναι οι διαφορες αλυσίδας/ιμάντα ?

Επίσης η τιμή του flexi είναι 100-150 euro κάτω από τα υπόλοιπα cobra του thomann..Αυτό λόγο μη αλυσίδας, η παίζει tpt άλλο ?

 

Thx !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου μην γράφεις greeklish.

Το φόρουμ έχει κανόνες.

 

Καλώς μας ήρθες, σύντομα τα παιδιά θα σου απαντήσουν.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Εαν δεις ολα τα cobra που εχει ο thomann υπαρχει και Flexi διπλο με 409 ευρω http://www.thomann.de/gr/tama_hp900fswn_flexi_glide_iron_cob.htm .Αυτο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι στα cobra που εχουν κοντα στα 400 η πλακα που πατας με το λογοτυπο εχει μεταλλικο χρωμα ισως αυτη να ειναι η διαφορα λογο καινουργιου μοντελου δεν γνωριζω καποια αλλη, ας μας πει οποιος ξερει.Το cobra coil που ειναι το ελατηριο κατω απο την πλακα το εχουν ολα πια.Απο εκει και περα 2 elliminator που ειχα δοκιμασει με ιμαντα και αλυσιδα παρατηρησα οτι αυτο με ιμαντα ειναι πιο ελαφρυ αλλα οι διαφορες ηταν ανεπαισθητες.Επειδη ειμαι καπως παραδοσιακος εγω θα επελεγα με αλυσιδα.Στο Τριμη που ειχα ρωτησει μου αφηνε αυτο με αλυσιδα στα 340, προφανως δεν εχει αυτα με το μεταλλικο λογοτυπο.Παντως ολα αυτα ειναι κορυφαια πεταλια και οποιο και να επιλεξεις θα εξαρτηθει απο εσενα σε τι επιπεδο θα φτασεις μεσα απο την ασκηση.Μαγκα δεν σε κανει κανενα πεταλι..Καλες αγορες ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε σορυ αν κανω λάθος δεν είμαι καθαρός ντραμίστας αλλά απ' όσο έχω ακούσει το iron cobra είναι πολύ "βαρύ" πετάλι, δεν θα μπορείς να παίζεις γρήγορα σε αντίθεση με το speed cobra το οποίο όμως νομίζω ξεφεύγει(στην τιμή). Τώρα για τους ιμάντες όπως σου είπα εγώ κανονικά κιθάρα (υποτίθεται) παίζω με τα ντραμς δεν το πολύ κατέχω

this is the end of the world...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Είμαι κάτοχος ενός μονού Iron Cobra Flexi Glide και στο παρελθόν έιχα και ένα eliminator διπλό με αλυσίδα.

 

Σου προτείνω να πας να δοκιμάσεις όλα τα πετάλια που σε ενδιαφέρουν. Αν είσαι Αθήνα με μια βόλτα στο κέντρο θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Ενδεικτικά το δικό μου το πήρα 10ε φτηνότερα απο την τιμή του Thomann.

 

Η διαφορά τιμής που βλέπεις είναι επειδή αυτό που πόσταρες είναι το περασμένο μοντέλο [το καινούριο έχει μόλις μερικούς μήνες αλλά σχεδόν καμία διαφορά] και θέλουν να ξεστοκάρουν.

 

Επι τις ουσίας: Και τα 2 [Cobra κ Eliminator] έιναι εξαιρετικά πετάλια με άπειρες ρυθμίσεις, πολύ αξιόπιστα και γενικά για ότι στύλ θές να παίξεις.

 

Οι διαφορές τους είναι οτι το eliminator έχει 4 διαφορετικά cams που αλλάζεις τη ''σχέση μετάδοσης'' κίνησης του footboard στον κόπανο, και επίσης μπορείς να βάλεις και ιμάντα. Ακόμα, σπάει και σε 2 μονά αν ποτέ παίξεις σε δίκαση.

Το cobra απο την άλλη έχει αυτό το ελατήριο απο κάτω που κατά κάποιο τρόπο μπορείς να έχεις χαλαρό το κανονικό ελατήριο και παρ όλα αυτά να έχεις και αρκετή επαναφορά.

 

Επίσης έχουν αρκετά διαφορετικό footboard. Το elim ''φαρδαίνει'' στο πάνω μέρος ενώ το cobra στη μέση. Έχει λοιπόν σημασία που τοποθετείς το πόδι σου οταν παίζεις έτσι ώστε το πετάλι να ''παραλαμβάνει'' όλη τη δύναμη που του ασκέις. Ακόμα έχουν διαφορά στο τελείωμα ( τακόυνι ). Το eliminator κλείνει ομαλά προς το έδαφος ενώ το cobra έχει ενα ''στήριγμα'' για τη φτέρνα. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις ποιός σχεδιασμός σου ταιριάζει καλύτερα.

 

Όσο για τη διαφορά ιμάντα και αλυσίδας, γενικά είναι μικρή αλλά ο ιμάντας αφαιρεί λίγο βάρος απο το πετάλι και με το να είναι πιο ελαστικός, έχει γενικά μια αίσθηση πιο ανάλαφρη. Αν όμως παίζεις εντελώς heel up και έχεις βαρύ πόδι προτείνω αλυσίδα. Είναι θέμα αίσθησης, όυτε ταχύτητας ούτε βάρους ούτε αξιοπίστίας. Καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις και τα 2.

 

Πρέπει να τονίσω οτι δεν υπάρχει γρήγορο και αργό πετάλι, υπάρχει γυμνασμένο και αγύμναστο πόδι. Δεν θα σε κάνει ενα πετάλι ούτε γρήγορο ούτε καλύτερο drummer. Απλά θα διευκολύνει ελάχιστα το έργο σου ...

 

Τέλος δεν χρειάζεται να σκάσεις μια περιουσία για να κάνεις τη δουλειά σου. Αμα δεν σε νοιάζουν οι πολλές ρυθμίσεις και δεν έχεις κατι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου, θα κάνεις την ίδια ακριβώς δουλεία με ενα πιό φτηνό πετάλι, αρκέι να έιναι καλοφτιαγμένο.

 

Αυτά απο μένα, ελπίζω να βοήθησα, για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να τονίσω οτι δεν υπάρχει γρήγορο και αργό πετάλι, υπάρχει γυμνασμένο και αγύμναστο πόδι. Δεν θα σε κάνει ενα πετάλι ούτε γρήγορο ούτε καλύτερο drummer. Απλά θα διευκολύνει ελάχιστα το έργο σου ....

 

+10

Πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις. Η εξάσκηση και η δουλειά θα σε φέρουν σε κατάσταση να επιλέξεις λεπτομέρειες για το πετάλι σου. Ένα μέτριο--> καλό πετάλι είναι αρκετό για εξάσκηση αρκετή. Δούλεψε με αυτό, εξάσκησε το πόδι σου και προχώρα. Το να ξοδέψεις μια περιουσία δεν έχει κανένα νόημα.

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μαγκα δεν σε κανει κανενα πεταλι..

 

Ακριβως.

 

 

..δεν χρειάζεται να σκάσεις μια περιουσία για να κάνεις τη δουλειά σου.

 

Ακριβεστερα.

 

Η εξάσκηση και η δουλειά θα σε φέρουν σε κατάσταση να επιλέξεις λεπτομέρειες για το πετάλι σου. .... προχώρα. Το να ξοδέψεις μια περιουσία δεν έχει κανένα νόημα.

 

Ακριβεστατα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πρώτη φάση ναι,και εγώ δεν συμφωνώ οτι ένα πετάλι είναι γρηγορο κλπ...Αλλά αυτό μπορεί να ρυθμιστεί απο την δεξιά πλευρά που έχει το ελατήριο.Εγώ οταν ξεκίνησα πήρα το Pearl το 902,που για αρχή ηταν πολύ καλό...Σε eliminator και cobra που ακολούθησα δεν είχε όμως καμία σχέση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, προφανώς υπάρχουν διαβαθμήσεις στην αλυσίδα και στο πόσο σκληρή ή μαλακή είναι. Αλλά θέλω να πω ότι όσο περισσότερο εξασκείσαι τόσο καλύτερα για σένα. Ακόμα και με "δύσκολο" πετάλι είναι καλό να εξασκείσαι για να μπορείς να συνηθίσεις στα 'σκληρά'  :P ;D (μην πάει αλλού το μυαλό σου)

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου