Προς το περιεχόμενο

m-audio σετάκι με sub ή τα bx5?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετε.Θέλω να πάρω studio monitor ηχεία για το δωμάτιο μου και έχω καταλήξει σε m-audio απο φίλους που μου είπαν οτι είναι πολύ καλά.

 

Τα lx που έχουνε και subwoofer βγάζουν 15 w rms ανα κανάλι.Θα είναι αρκετά δυνατά?Πάντα μιλάμε για δωμάτιο,δηλαδή για οικιακή χρήση.Απο την στιγμή που θα συνδέω πάνω και την κιθάρα, θέλω να μπορούν να δώσουν κάμποση ένταση.Αλλιώς είδα και τα bx5 αλλά δεν έχουνε sub.Και το sub είναι καλό για καμιά ταινία,μουσική και την κιθάρα για να προσομοιώνεται λίγο ο όγκος της καμπίνας ενός ενισχυτή,μιάς και καμπίνα δεν βάζω στο δωμάτιο.Δεν τα θέλω δηλαδή μόνο για recording, αλλιώς θα έπαιρνα τα bx5.Απο ότι κατάλαβα όμως για τα bx5 δεν υπάρχει extra sub.

 

Επειδή σε 2 καταστήματα που πήγα δεν μπόρεσα να τα ακούσω για να δω τι ένταση βγάζουν ξέρει κανείς εάν τα 15 w rms σε κάθε κανάλι είναι ικανοποιητικά?Επίσης γνωρίζει κανείς εάν αυτά που έχουν και sub έχουν πάλι καλή ποιότητα ήχου όπως τα bx5 ?Δηλαδή ανεξαρτήτως απο το sub να κάνουν και την δουλειά του studio monitoring.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν γίνεται να βρείς ηχεία με τα κριτήρια που ζητάς και να είναι και στούντιο μόνιτορ.. Τα μόνιτορ είναι για να ακούς πιστά τον ήχο και να διακρίνεις τις συχνότητες χωρίς χρωματισμούς.. υπάρχουν πάρα πολλά ποστ στο φόρουμ που τα λένε πολύ καλύτερα από μένα για τα μόνιτορ.

Τώρα για να ακούς αυτά που παίζεις και μουσική και οτιδήποτε από τον υπολογιστή σου καλύτερα να κοιτάξεις ένα σύστημα 2.1 για υπολογιστή. Πιστεύω να σου κάνουν τα maudio αλλά για την ένταση αφού δεν μπορείς να ακούσεις αυτά πήγαινε άκουσε κάποιο άλλο σύστημα με παραπλήσια watt σε κατάστημα υπολογιστών.

Γενικά για δωμάτιο όλα αυτά τα συστήματα έχουν καλή ένταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γω ψάχνω για ηχεία, αλλά για λίγο διαφορετική χρήση (κυρίως για μια ηλεκτρονική drums, και για μουσική).

 

Μια διόρθωση μικρή να κάνω, τα lx4 2.1 της m-audio είναι 60watt το sub και 27watt ο κάθε δορυφόρος.

 

Στάνταρ αυτό που σου λέω, ξέρω πως στο web υπάρχουν οι τιμές που ανέφερες, αλλά αν πας στο επίσημο website της m-audio θα δεις τις τιμές που λεω πιο πάνω (τους είχα στείλει και ένα email).

 

 

Τα bx5 και εγώ τα σκέφτομαι, σε συνδυασμό με κάποιο σχετικά φτηνό subwoofer (8ιντσο, ιδανικά μάξιμουμ 150ευρώ).

 

Τα monitor ηχεία που έχω ακούσει εγώ είναι ΟΚ για μουσική στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να είναι σχετικά καλή ποιότητα (πχ wav ή mp3 με μεγάλο bitrate), αν και πάλι χάνουν ίσως λίγο από την 'ζεστασιά' ενός hi-fi ηχείου, και μπορεί να είναι πιο κουραστικά για αρκετή ώρα...

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά τι διάλεξες φίλε;

 

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις, όπως επίσης και ένα σύντομο review αν έχεις χρόνο, να μας πεις τι σου αρέσει/δεν σου αρέσει στην λύση που τελικά επέλεξες...

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τα bx5 θα είσαι οικανοποιημένος....

Πολύ bx παίζει στο forum...

Νιώθω διαφημιστης της m-audio.

Η αλήθεια όμως είναι πως στα λεφτά και το μέγεθος είναι καλή επίλογή...

Σε τέτοιες κατηγορίες και τα alesis παλεύονται...

 

ΜΟΝΟ μην κανει κανείς το λάθος και πάρει Behringer............

Θα σχολιάζα την απόκρισή τους σε white noise ίδια με την μετατροπή

του ήδιου αρχείου wn σε mp3 με συμπίεση 60kbps και αναπαραγωγή στα bx5.... Πλάκα θα'χει να το μετρήσω και να "πέφτω μέσα".....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω πάρει τα lx-4. Ωραία ηχεία και δίνουν αρκετή ένταση για δωμάτιο.Ο ήχος ακούγεται ποιοτικά.Το sub είναι ωραίο και ποιοτικό και έχει ξεχωριστό volume.Μόνο κακό είναι ότι το volume των ηχείων είναι πίσω στο sub.Οπότε το βάζεις σε ένα επίπεδο και μετά κανονίζεις απο το μιξεράκι της κάρτας.

 

Επίσης μιάς και δεν είχα επαφή γενικά με studio monitor ηχεία, τα μόνα που άκουγα είναι κάτι Tanoy ενός φίλου, μου φάνηκε λίγο κάπως στην αρχή το flat του ήχου,αλλά τώρα διαπιστώνω οτι είναι πιό σωστός έτσι.Βέβαια όταν είναι να ακούσω μουσική έχω ρυθμίσει λίγο το equaliser του winamp και έχω δώσει λίγο treble παραπάνω.

 

Δεν μπορώ όμως να βρώ βάσεις.Βάση τοίχου δεν βάζω γιατί πίσω είναι το παράθυρο.Δαπέδου που πήγα να ρωτήσω δεν βρήκα κάτι διότι όλες που είδα ( εκεί στην Κάνιγγος στην στοά) έχουνε βίδα εκεί που μπαίνουν τα ηχεία και τα studio monitor απο κάτω ειναι επίπεδα, δεν έχει κάπου να μπεί η βίδα.Είδα κάποια που απλά ακουμπάγανε τα ηχεία και πιάνανε ,αλλά δεν μου φάνηκε πολύ στέρεα η κατασκευή, δεν ξέρω.

 

Έχετε να προτείνετε τίποτε?Εκεί στην elina απο ότι είδα τα έχουνε σε κατι βασούλες πάνω στο τραπέζι, απο plexi glass ,αλλά τους ρώτησα και μου είπανε οτι τις πήρανε κατα παραγγελία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψαχνω και εγω... Δες εδώ:

 

http://www.thomann.de/iw_smb_suche.html?SUBJECT=KOMFORTSUCHE&iwid=8&SUCHBEGRIFF=monitor+stand&x=0&y=0

 

Μερικές υπάρχουν και Ελλάδα, αλλά όχι όλες. Έχει ο Στόλας, και το musicόραμα...

 

Σκεφτόμουν επίσης να παω να ρωτήσω σε έναν σιδερά, κατά παραγγελία, με τις διαστάσεις που θέλω. Ίσως συμφέρει..

 

Δες και ενημέρωσε και εσύ αν βρεις κάτι καλό!

 

 

θ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου