Προς το περιεχόμενο

Home Studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχην καλησπερα.Σκεφτομαι να ξεκινησω ενα home studio,(οχι τιποτα σπουδαιο,γιατι και τα εξοδα ειναι περιορισμενα) και θα ηθελα τα φωτα σας.

Εχω την lexicon alpha studio και μια κονσολα behringer xenyx 502.

Εχω δει πολλα απο τα vst plugins αλλα δεν πολυεβγαλα ακρι και ο ηχος τους δεν ηταν ικανοποιητικος.

Σκεφτομαι καταρχην για αυτο εδω: http://www.thomann.de/gr/line6_pod_2_2006.htm .

Το εχει κανεις?Ειναι καλο για μεταλ ηχογραφησεις?Οπως ειδα στο site της line6 εχει μπολικους ετοιμους ηχους.

Οσο για την καρτα ηχου,θα χρειαστει να αλλαξω,η να μεινω στην ιδια?

Πιστευετε οτι ενα DI θα ηταν χρησιμο?

Αν και εχω αμετρητες ερωτησεις,αλλα ξερω οτι σας κουρασα ηδη,ας μεινουμε σε αυτα  :).

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε

1ον η καρτα ειναι μια χαρα την εχω δυο χρονια και ειναι αξιοπρεπεστατη για τα λεφτα της

2ον ψαξε λιγο παραπανω τα vst ειδικα amplitube kai guitar rig δεν μπορεις να φανταστεις τι ηχο μπορεις να βγαλεις απλα θελουν λιγο ψαξιμο.

3ον τι ηχεια χρησιμοποιεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι προχειρα,τιποτα σπουδαιο.

Θα παρω κατι ακουστικα για αρχη και αργοτερα  μονιτορ(περι αυτο το θεμα εχω ψαξει και ξερω τι θελω  :))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα συμφωνησω με τον just για την καρτα ηχου και τα vst...

 

κανε ελευθερα τις ερωτησεις που εχεις και σιγουρα καποιες θα μπορουμε να σου τις απαντησουμε :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω πως αδικα θα τα "σκασεις" γι αυτο μιας και με το amplitude,το guitar rig,το podfarm(που ειναι και απ την line6 αν δεν κανω λαθος)

θα σου δωσουν επιθυμητο αποτελεσμα αρκει να εχεις ορεξη για να το παλεψεις...(δεν πιστευω πως θα σου προσφερει κατι παραπανω...η αποψη μου ειναι αυτη φυσικα)

αν ειναι να παρεις κατι πιστευω πως θα ηταν καλυτερα να πας σε κατι πιο ακριβο η ακομα καλυτερα σε εναν ενισχυτη με ενα πυκνωτικο μικροφωνο :/

αλλα δεν ξερω αν το αντεχει η τσεπη σου φυσικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενισχυτη εχω δεν χρειαζομαι..και κοιταω να την βγαλω οσο γινεται οικονομικα..εχεις τιποτα να προτεινεις κανενα multi-fx με καλα γκαζια??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα,θα την παλεψω με το amplitube κλπ.

Εχετε να προτεινετε καμια κονσολα?(Οχι πολυ μεγαλη αλλα ουτε και πολυ μικρη σαν την 502).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πρωτη ερωτηση που πρεπει να κανεις για home studio ειναι τι πρεπει να κανεις ετσι ωστε να πετυχεις το καταλληλο sound treatment,ποσο μαλλον ενα home studio που προοριζεται και για ηχοραφηση.Τα υπολοιπα τα βρισκεις μετα,για φαντασου να εχεις φτιαξει κατι με χαλια ηχητικη και χαλια ηχο(ελλειψη monitors) και μετα να διαπιστωσεις πως πρεπει να το κανεις παλι απο την αρχη.Επισης, οτι vst και να εχεις ,αν δεν εχεις καλη προενισχυση για την κιθαρα και ad/da μετατροπη δεν προκειται να εχεις αποτελεσμα.Όντως το guitar rig εχει πολυ ωραιο ηχο αλλα η lexicon alpha δεν ξερω τι σοι καρτα ειναι,εχω λειτουργησει με την omega και απο ποιοτητα κατασκευης δεν με αφησε καθολου ικανοποιημενο,σα να υπολειτουργουσε ενα πραμα. Δεν ειμαι κιθαριστας,αλλα απο οτι εχω καταλαβει προτεινεται η παρακατω μεθοδος ηχογραφησης που την εχω δει παντου και σε συναυλιες ειναι η ηχογραφηση του ενισχυτη απο μικροφωνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πρωτη ερωτηση που πρεπει να κανεις για home studio ειναι τι πρεπει να κανεις ετσι ωστε να πετυχεις το καταλληλο sound treatment,ποσο μαλλον ενα home studio που προοριζεται και για ηχοραφηση.

Συμφωνώ αλλά οι μισοί και μην πω τα 3/4 εδω μέσα μόνο αυτό δεν έχουν και βγάζουν μια χαρά δουλίτσες!Αν διαβασες σωστά ο φίλος πιο πάνω μιλάει για περιορισμένα έξοδα όπως και πολύς κόσμος μάλιστα...Αντί λοιπόν να μιλάμε για sound treatment νομίζω ότι καλό θα ήταν να προτείνουμε λύσεις ώστε να μπορέσουν να κάνουν τουλάχιστον αξιοπρεπώς την δουλειά τους(αν κάποιος θέλει κάτι πιο σοβαρό φαντάζομαι ότι θα ρωτήσει ο ίδιος)!

 

Και το λεω αυτό έχοντας κάνει επίσης την ίδια παρατήρηση σε άλλους αλλά το αναθεωρώ γιατί παίζουν πλέον διαφορετικές συνθήκες, παρ' όλο που όπως είπα και πιο πάνω συμφωνώ!

 

.Όντως το guitar rig εχει πολυ ωραιο ηχο αλλα η lexicon alpha δεν ξερω τι σοι καρτα ειναι,εχω λειτουργησει με την omega και απο ποιοτητα κατασκευης δεν με αφησε καθολου ικανοποιημενο,σα να υπολειτουργουσε ενα πραμα.

Τι εννοείς υπολειτουργούσε;Αν θέλεις προσδιόρισέ το λίγο!

Γενικά για μένα είναι μία καλή κάρτα για entry level και πλεον έχουν βελτιωθεί και οι drivers που την συνοδευουν(παλιότερα παρουσίαζαν αρκετά προβλήματα και κόσμος έμενε παραπονεμένος, αλλά τώρα έχουν βελτιωθει απ' όσο έχω διαβάσει)

 

Δεν ειμαι κιθαριστας,αλλα απο οτι εχω καταλαβει προτεινεται η παρακατω μεθοδος ηχογραφησης που την εχω δει παντου και σε συναυλιες ειναι η ηχογραφηση του ενισχυτη απο μικροφωνο.

Υπάρχει και αυτή η μέθοδος!Δεν σημαίνει ότι είναι η μόνη ούτε προτείνεται μόνο αυτή!Κάποιοι μαλιστα χρησιμοποιούν το direct recording και μόνο!Άλλοι τεχνικές με 2-3 μικρόφωνα!Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και ο καθένας χρησιμοποιείτα ανάλογα με το γούστο και τις δυνατότητες του καθενός!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου