Προς το περιεχόμενο

Φτιαχνοντας studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια φτιαχνω και εγω ενα studio αλλα για την ψυχικη ηρεμια των γειτονων θα ηθελα ο καθενας να ακουει το αλλον μεσω ακουστικων και τον εαυτο του φυσικα. Καποιοι μου προτιναν το jamhub.Αυτο ακριβως που ψαχνω ειναι κατι σαν το jamhub απλως να εχει ξεχωριστο out για καθε οργανο για να κατηλουν ολοι ξεχωριστα στην κονσολα και τα drums μεσω αλλης κονσολας να κατληγουν σαν ενα . Μπορειτε να μου στειλετε καποια σχετικα links η να μου πειτε την ευρυτερη κατηγορια που ανηκει το jamhub ωστε να ψαξω και μονος μου; ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Jamhub είναι μια απλοποιημένη κονσόλα για μουσικούς που θέλουν να κάνουν πρόβα αθόρυβα χρησιμοποιώντας ακουστικά. Είναι μια κατηγορία μόνο του.

Αυτό που θες να κάνεις εσύ αν κατάλαβα καλά προυποθέτει παραπάνω γνώσεις ηχοληψίας και μια μεγάλη κονσόλα με μπόλικα aux και προενισχυτή ακουστικών και direct outs ώστε να παίρνεις το σήμα απο κάθε όργανο ξεχωριστά και να το στέλνεις για ηχογράφηση και μίξη σε ένα DAW. Γνώμη μου... πολύ κακό για το τιποτα. Μια χαρά δουλειά κάνεις με το jamhub και ηχογραφείς την πρόβα σαν σύνολο και δεν μπλέκεις με πράγματα που δεν χρειάζεσαι και δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς στην τελική. Εννοείται ότι χρησιμοποιείς ηλεκτρονικά drums και δεν χρειάζεσαι έξτρα κονσόλα για τη μίξη τους αλλιώς το Concept της αθόρυβης πρόβας δεν ισχύει και δεν έχει νόημα η λύση του jamhub.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρότεινα χθες το jamhub πριν ο ΟΡ γράψει κάτι έξτρα απαιτήσεις.

 

Μετά από αυτές, νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι μια κάρτα Firewire με αρκετές εισόδους για όλα τα όργανα, η οποία θα επιτρέπει - προφανώς - μιξάρισμα και εγγραφή σε DAW. Τώρα, ως προς την απαίτηση να ακούν όλοι μέσω ακουστικών, η κάρτα θα έχει μια έξοδο ακουστικών, οπότε θα απαιτηθεί κάποιο hardware ικανό να δώσει πολλαπλές εξόδους ακουστικών από μία (αν υπάρχει κάτι τέτοιο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια. Ξερω οτι  ισως ειναι ακριβο αυτο που θελω να κανω αλλα στο μελλον θελω να φτιαξω ενα επαγκελματικο studio. Aπο ενα ψαξιμο στο thomann βρηκα αυτο http://www.thomann.de/gr/samson_sphone.htm αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανει για αυτο που θελω. Το jamhub ειναι μια λυση αλλα ολα θα καταληξουν στην καρτα ηχου ως ενα καναλι με αποτελεσμα να μην μπορουν να γινουν διορθωσεις στο cubase. Αν μπορειτε να μου προτεινετε μια κονσολα η κατι που μπορω να κανω αυτο που θελω θα ηταν  καλα. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας παντος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε gdevelek εχω μια καρτα ηχου την m audio firewire 410 η οποια εχει εισοδους για ακουστικα αλλα δεν ξερω αν γινεται να ακους και τους αλλους η μονο τον ευατο σου. Οπως και να 'χει δεν φτανει αυτη καθως εχει μονο 4 input που φυσικα δεν φτανουν για ολοκληρη μπαντα.Αν βρεις εσυ κατι η οποιοσδηποτε στειλτε μου ενα link.Ευχαριστω.Συγνωμη δεν το ειδα το Post σου

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το επαγγελματικό στούντιο να ξέρεις χρειάζεται και επαγγελματίες και πολλές χιλιάδες ευρώ. Σκέφτεσαι να ασχοληθείς σοβαρά με την ηχοληψία ή απλά θες να κάνεις το κέφι σου με την μπάντα σου και να φτιάχνεις μόνος σου τη μουσική σου? Σου προτείνω το δεύτερο καθώς το πρώτο ειναι λίγο αυτοκτονία στην εποχή και στην χώρα που ζούμε.

Οπότε σκέψου το καλύτερα πριν αποφασίσεις οτι στο μέλλον θες να κάνεις επαγγελματικό στούντιο.

 

Το να φτιάξεις απο την άλλη ένα home studio με καλα μηχανήματα και να κάνεις τη δουλειά σου - το κέφι σου - στο σπίτι σου γίνεται πολύ πιο έυκολά και με πολύ μικρότερο budget.

 

Ξεκίνα σε παρακαλώ από τα βασικά για να καταλάβουμε και εμείς τι παίζει.

 

1. Τι ηλικία έχεις? , Σπουδάζεις ή σκέφτεσαι να σπουδάσεις ηχοληψία?

2. Τι budget διαθέτεις για εξοπλισμό ηχογράφησης - πρόβας κτλ.

3. Που θα στηθεί αυτός ο εξοπλισμός? Σε τι χώρο κανετε πρόβα?

 

Και βλέπουμε...

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς το παρον εχω ετοιμο τον χωρο και λιγο εξοπλισμο.Απλως προσπαθω να βρω στο περιπου ποσο θα κοστισει. Οταν λεω επαγκελματικο δεν εννοω κατι το τρελο απλως να κανουμε τις προβες μεσω ακουστικων και να εχουμε την δυνατοτητα ηχογραφισης. Ειμαι 17  και δεν νομιζω να σπουδασω ηχοληψια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρα θες να κάνεις το δεύτερο σενάριο. Μια χαρά λοιπον αλλά μη λέμε και ότι θέλουμε και μπερδεύουμε τον κόσμο για επαγγελματικά στουντιο κτλ. Είσαι μικρός σε ηλικία όπως φαντάστηκα και απο ότι κατάλαβα δεν έχεις πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα του ήχου.

 

Εγώ λοιπόν καταλήγω στην πρωτη μου πρόταση που είναι το jamhub.

Με χρήση ηλεκτρονικών drums και multiFX για τις κιθάρες μπορείτε να βγάλετε άνετα μια ωραιότατη πρόβα και προπάντων αθόρυβα χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω και χωρίς να ταλαιπωρείτε τα αυτιά σας με τρελες εντάσεις. Μπορείτε να γράψετε την πρόβα σας στο PC σε ένα stereo κανάλι και αν έχετε ρυθμισει σωστά τα όργανα απο πρίν στο jamhub θα έχετε ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα ειδικά εαν έχετε δεθεί σαν μπάντα και δεν κάνετε λάθη.

Εαν θέλετε να ηχογραφήσετε κάτι με δυνατότητα μίξης των καναλιών σε ένα DAW τύπου cubase μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας την κάρτα ήχου που έχεις και να ηχογραφείς ένα όργανο τη φορά.

 

Αυτά από μενα. Good luck!

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου