Προς το περιεχόμενο

Δέρματα για entry level τύμπανα;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κύριοι. Προτάσεις για να βελτιώσω τον ήχο των τυμπάνων με αλλαγή δερμάτων? Ποιά δέρματα είναι "σωστά" για να πάρεις τον καλύτερο ήχο σε entry level τύμπανα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν έχεις την οικονομική επιλογή να πειραματιστείς με διάφορα δέρματα (που το βλέπω χλωμό στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε), η προφανής απάντηση είναι Remo Pinstripes, αλλά έχουν το "κόστος" τους, που είναι ο  μονοδιάστατος, ψιλο-dead ήχος, κατάλληλος κυρίως για ροκ και γενικά δυνατό παίξιμο.

 

Τα θετικά είναι πρώτον ότι ακριβώς επειδή κόβουν αρμονικές κάνουν σχεδόν οποιοδήποτε σετ να ακούγεται τουλάχιστον αξιοπρεπές, και δεύτερον ότι μπορεί ο ήχος τους να σου αρέσει, αφού αρέσει σε πολύ κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια (συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου σε κάποιες περιπτώσεις ;)).

 

Για κατω, διαφανή Remo Ambassadors.

 

Αυτά για τα τομ και την κάσα. Για το ταμπούρο, coated Ambassador (άντε, που-και-που coated Emperor) είναι για εμένα η μόνιμη επιλογή.

 

Σημ. Χρησιμοποιώ τα μοντέλα της Remo ως σημείο αναφοράς. Τα αντίστοιχα της Evans και της Aquarian κάνουν εξίσου καλή δουλειά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο φίλτατος Χάρης μας κάλυψε άψογα όπως πάντα!

 

Θέλω όμως να προσθέσω οτι η διαφορά των pinstripe με τα g2 coated με rings που ήδη έχεις είναι ελάχιστη εως αμελητέα. Παρ όλα αυτά, θα ήταν καλό να μας εξηγήσεις τί είναι αυτό που δεν σου αρέσει στον ήχο σου και πώς θα θελες να γίνει (πιο ανοιχτος/κλειστός, περισσότερη/λιγότερη ατάκα/διάρκεια κτλ) προκειμένου να σε κατευθύνουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω βέβαια οτι παρόλο που έχω βάλει τα G2 σε όλα τα τύμπανα εκτός απο το bass drum, δεν έχω αλλάξει σε κανένα τύμπανο τα reso. Αυτό που θέλω απο τα τύμπανά μου, είναι να έχουν τον καλύτερο δυνατό ήχο βάσει του ξύλου τους(φλαμουριά). Το αν θα είναι πιο ανοιχτός ή όχι δε με πολυαπασχολεί. Τώρα είναι αρκετά βαθύς λόγω και των rings.Θα ήθελα βέβαια να πειραματιστώ και με πιο ανοιχτούς ήχους απλά δε ξέρω αν ενδίκνειται η ποιότητα των τυμπάνων. Αν είναι να έχει overtones και να είναι χάλια ο ήχος, προτιμώ να είναι πνιγμένος αλλα ο καλύτερος που μπορούν να βγάλουν. Αυτό που δε ξέρω είναι αν είναι "σωστός". Αν αυτόν βγάζει η φλαμουριά δλδ. Δε ξέρω αν σας δίνω να καταλάβετε... ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την εμπειρία που είχα με τα forum, η πρώτη αλλαγή που έκανα ήταν τα μαμίσια με pinstripe clear, που αν έβγαζα τα rings άκουγα ενα ''ΓΚΛΟΟΟΟΑΑΑΑΑΝ'' απο το οποίο δεν ξεχώριζε ούτε πιο τύμπανο βάραγες, ούτε αν το βάραγες δυνατά ή σιγά, ούτε και άλλαζε τίποτα με το κούρδισμα. Αυτό εννοώ βαβούρα και κακά overtones.

Η δεύτερη αλλαγή ήταν τα g2 coated όπου η κατάσταση ήταν λίιιιιγο καλύτερη, πιο μαζεμένος ήχος, παλευόντουσαν και χωρίς rings-moongel-μπαμπάκια-χαρτοπετσέτες-μπουγάδα κτλ αλλά μη φανταστείς οτι άλλαξε η ζωή μου. Η τρίτη ήταν όλο το σετ πακέτο.

Reso μην αλλάξεις, δεν υπάρχει λόγος....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσθέσω βέβαια οτι παρόλο που έχω βάλει τα G2 σε όλα τα τύμπανα εκτός απο το bass drum, δεν έχω αλλάξει σε κανένα τύμπανο τα reso. Αυτό που θέλω απο τα τύμπανά μου, είναι να έχουν τον καλύτερο δυνατό ήχο βάσει του ξύλου τους(φλαμουριά).

 

Κοιταξε δεν υπαρχει ο καλυτερος ηχος σε αντιστοιχια με το ξυλο διοτι ο ηχος που βγαινει εξαρταται σε πολυ μεγαλο ποσοστο κ απο αλλα πραγματα. Ο καλυτερος ηχος ειναι αυτος που σου αρεσει και ταιριαζει με τη μουσικη που παιζεις. Πχ στα λατιν θελεις μια κασα με πολυ μποοοοονγκ ενω στο death metal θες ατακα κ μονο ατακα. Δεν υπαρχει λοιπον καλυτερος ηχος. Υπαρχει ο ηχος που προτιμας

 

Το αν θα είναι πιο ανοιχτός ή όχι δε με πολυαπασχολεί. Τώρα είναι αρκετά βαθύς λόγω και των rings.Θα ήθελα βέβαια να πειραματιστώ και με πιο ανοιχτούς ήχους απλά δε ξέρω αν ενδίκνειται η ποιότητα των τυμπάνων.

 

Εαν δε ξερεις τι ψαχνεις πως μπορουμε να σε βοηθησουμε. Αν χρησιμοποιεις διπλα δερματα + rings σιγουρα θα εχεις ενα στεγνο ηχο χωρις overtones. Σου κανει?

 

Εγω προσωπικα γουσταρω να εχω ουρα στον ηχο μου. Θελω το μποοοοοινγκ. Βεβαια εδω υπεισερχεται και ο παραγοντας ποιοτητα κατασκευης τυμπανων. Αυτο ειναι που - γενικα - προεφερουν τα ακριβα σετ. Δυνατοτητα για πλουσιο resonant  ηχο που δεν ενοχλει-τριζει.

 

 

Αυτό που δε ξέρω είναι αν είναι "σωστός". Αν αυτόν βγάζει η φλαμουριά δλδ. Δε ξέρω αν σας δίνω να καταλάβετε... ::)

 

Μαλλον δε μας δινεις. Μη μπαινεις σε αυτη τη λογικη. Θελω ηχο φλαμουριας η συμηδας ή αφρικανικου μαονιου ή λευκας νεας γουινεας ή ξερω γω τι.

Αναζητησε τα δικα σου κριτηρια ηχου (ατακα διαρκεια αντηχηση αρμονικες τονικοτητα) και προσπαθησε να μας τα περιγραψεις ωστε αν μπορουμε να σε βοηθησουμε.

 

ΟΚ στο ινερνετ υπαρχουν ενα σωρο πληροφοριες για τα διαφορετικα sonic properties του καθε ξυλου, αλλα εσυ δεν εχεις φασματογραφο σπιτι σου και στην τελικη δε σε ενδιαφερει να μπεις σε ατυο το τρυπακι. Αυτο που εχει σημασια ειναι ο ηχος που αρεσει σε εσενα

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρες! Για να το εξηγήσω καλύτερα...

 

Καταρχάς ξέρω ότι δε γίνεται να βγάλω αυτόν τον ήχο γιατι δεν έχω Gretsch. Για να καταλάβετε όμως, θέλω ο ήχος μου να είναι σαν την Renown Maple. Πλούσιος, ζεστός και με overtones. Με τι είδους δέρματα μπορώ να βγάλω κάτι τέτοιο? Και εδώ είναι αυτό που έλεγα για την ποιότητα που είπες και εσύ.

Βεβαια εδω υπεισερχεται και ο παραγοντας ποιοτητα κατασκευης τυμπανων. Αυτο ειναι που - γενικα - προεφερουν τα ακριβα σετ. Δυνατοτητα για πλουσιο resonant  ηχο που δεν ενοχλει-τριζει.

Μπορούν τοσο low-end τύμπανα να βγάλουν κάτι αξιοπρεπές ή πρέπει να τα πνίξεις για να μην τραυματίζονται τα αυτιά σου? ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αν ειναι σε θεση τα τυμπανα σου να βγαλουν αυτο τον ηχο δεν το ξερω. Αυτο θα μας το πεις εσυ μετα απο πολλες ωρες που θα περασεις πειραματιζομενος με το κουρδισμα.

 

Τα δερματα που θα σου προτεινα να πειραματιστεις ειναι αυτα που χρησιμοποιουσε κ ο μεγαλος Bohnam. Δηλαδη coated emperors (η εν παση περιπτωση coated διπλα) στα batter και coated ambassadors στα reso.

 

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και τη χρηση του moongel το οποιο μπορει να σε βοηθησει να κοψεις καποιες ενοχλητικες αρμονικες χωρις να πνιξει εντελως το τυμπανο.

 

Για την κασσα θα σου προτεινα ενα coated powerstroke3 ή powerstroke4 χωρις αλλο muffle.

 

Στο ταμπουρο coated ambassador +moongel ή coated emperor ή coated controlled sound. Εγω προτιμω emperor ή CS

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πλούσιος, ζεστός και με overtones. Με τι είδους δέρματα μπορώ να βγάλω κάτι τέτοιο?

 

δεν μπορεις γιατι εσυ εχεις...κατσαρολια ενω ο ντραμμερ του βιντεο τυμπανα... ;D (αν το

σετ σου κανει 300-600 ευρω ειναι κατσαρολι... ;D..δεν μας βοηθας βεβαια λεγοντας μας ΤΙ σετ ακριβως εχεις)

 

οταν αντι για τυμπανα εχουμε κατσαρολια ΠΑΝΤΑ προτιμαμε δερματα που σκοτωνουν τα ενοχλητικα overtones τους και αρα καταλήγουμε σε δερματα τυπου pinstripe,black dot,hydravlic για τα τομ και για την κασα (τα κακα ταμπουρα δεν σωζονται με τιποτα ΙΜΗΟ).

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου