Προς το περιεχόμενο

roland juno gi ή yamaha mo6


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους.θα ηθαλα τις γνωμες σας και τις εμπειριες σας.Ξαναρχισα εντατικα μετα απο καιρο,λογο δουλειας,να ασχολουμε στο σπιτι με τα πληκτρα.Ψαχνω να αγορασω ενα ολοκληρομενο μηχανημα,οσο γινεται,περιπου στα 1000 ευρω.Ασχολουμε με ινστρουμενταλ,ροκ και προγκρεσιβ.Εδω Ιεραπετρα δεν υπαρχει δυνατοτητα δοκιμης οργανων αλλα απο φιλους και απο εδω οσο μπορω μαθαινω.Εχω λοιπον κατα νου το roland juno gi και το yamaha mo6 σε καινουριο και το kurzweil pc3x  με το yamaha mo8 σε μεταχειρισμενο.Χρειαζομαι ενα στοιχειωδες sequencer,καλους ηχους και καλα πληκτρα.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει θα το εκτιμουσα.Ευχαριστω πολυ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το MO6 δεν θα το βρεις καινούριο καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο αντικαταστάθηκε από το MOX6 που είναι η αντίστοιχη light εκδοχή του Motif XS όπως και το MO6 ήταν light εκδοχή του Motif ES.

 

Προσωπικά μεταξύ των δύο (Juno και MOX6) προτιμώ το Yamaha, κυρίως λόγω ήχου. Από την άλλη το Juno έχει τη δυνατότητα εγγραφής 8 audio καναλιών στο sequencer που είναι σαφώς πολύ σημαντικό αν πρόκειται να δουλεύεις εξ' ολοκλήρου χωρίς υπολογιστή.

 

Όσο για το Kurzweil, είναι και αυτό εξαιρετικό όργανο αλλά με πιο δύστροπο χειρισμό σε σχέση με τα άλλα (αναφέρομαι στον προγραμματισμό ήχων, όχι στην εναλλαγή patches).

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι εχεις δικιο γι αυτο που λες για το kurzweil.Το roland ξερω πανω κατω τι κανει αλλα το yamaha δεν ξερω μιας και δεν ειχα yamaha παρα το παλιο sy 22.Απλα νομιζω πως το jono gi ειναι πιο ολοκληρομενο.Δεν ξερω...θα περιμενω την κουβεντα να εξελιχθει και βλεπουμε.Σ ευχαριστω παντως που μπαινεις στον κοπο.Γι αυτο εγινα μελος εδω.Το ωραιο ειναι να μην ξερεις και να μαθαινεις και οχι να τα ξερεις ολα.Ευχαριστω.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όπως και ν'άχει, καλό είναι να τα ακούσεις από κοντά και να τα χειριστείς εσύ ο ίδιος για να καταλάβεις στο περίπου κάποια πράγματα.

 

EDIT

Εάν ψάχνεις για μεταχειρισμένο, λόγω της τρέχουσας κατάστασης κυκλοφορούν αρκετά καλά μηχανήματα κοντά στο χιλιάρικο που θες να δώσεις. Για παράδειγμα Fantom-X ή ακόμα και Fantom-G με κάτι παραπάνω αλλά αξίζει την διαφορά. Αρκεί βέβαια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Μανωλη.Σιγουρα υπαρχουν ευκαιριες.Απλα μαζευω εμπειριες σας και σκεψεις γιατι αν ανοιξω το πεδιο και πω ενταξει τωρα τι να παρω τοτε δε θα παρω τιποτα μιας και υπαρχουν τοσα μηχανηματα.Οποτε καλυτερα να κανω πιο συγκεκριμενες τις αναγκες μου.Τα πληκτρα ειναι βασικο πιστευω κι ετσι πρεπει.Ηχοι ροκ οργανα,πιανα αλλα και συγχρονους προγκρεσιβ μεταλ ειναι στις προτιμησεις.Ευκολια χειρισμου και τελος να εχει arpeggiators και ενα φτωχο seq να μπορω να φτιαξω ενα μουσικο θεματακι που θελω.Αυτο που δεν καταλαβα ειναι αν το mox6 εχει seq.Απ οτι καταλαβα εξακολουθει η yamaha να εχει καλυτερους ηχους και πληκτρα.Και το roland εχει περισσοτερα νεα καλουδια τεχνολογικα για την τιμη του.Ακουσα και παραξενους ηχους οχι ομως τους κλασικους της να ειναι καλυτερους απ τη yamaha.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Άκουσε και παίξε πρώτα στα μεγάλα (Roland Fantom-G & Yamaha MOTIF-XS) και μετά εάν υπάρχει οικονομικό θέμα, κατέβα στα πιό μικρά (JUNO & MO) για να καταλάβεις και τις πραγματικές διαφορές τους.

Ότι και να σου πω, εάν δεν τα ακούσεις και ειδικά εάν δεν τα παίξεις εσύ ο ίδιος, ότι και να σου λέμε, θα είναι απλά απόψεις. Να φροντίσεις στο κατάστημα που θα πας για να τα δεις, να υπάρχει κάποιος που τα κατέχει έτσι ώστε να σου πει κάποια πράγματα παραπάνω αλλά και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα και απο μενα.

θα συμφωνησω με τους συνφορουμιτες αλλα αν θες ριξε μια ματια σε mox6 και οχι σε mo6.

το mox6 ειναι ποιο καινουριο και εχει την μηχανη του motif xs  ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον, το ΜΟ6 εχει σταματησει να παραγεται οπως ειπε κι ο Alchemist. Φανταστικο μηχανημα, το ειχα για κανα χρονο. Δυστυχως δεν προλαβες μια αγγελια εδω στο ΝΟΙΖ απο καποιον που πουλαγε ενα ΜΟ6 πριν κανα μηνα, το εδινε 400 ευρω και ηταν εντελως καινουργιο. Ξεφτιλα τιμη για ενα τετοιο οργανο. Αλλα παει αυτο, το'χασες.... :P

 

Λοιπον στα 1000 ευρω αγοραζεις ενα καινουργιο ΜΟΧ6. Το ΜΟΧ6 ειναι το Motif XS χωρις το sampler, και αυτο σημαινει οτι το synth απλα ειναι τερας. ;D

Ενα 8-oscillator synth, με ξεχωριστο LFO, filter, amplitude/filter/pitch envelope generators για καθε oscillator, με λιγα λογια, καθε oscillator ειναι ενα ολοκληρωμενο synth. 8)

18 τυποι φιλτρων, vocoder, και εφφε που πριν λιγα χρονια εβρισκες μονο σε κονσολες της Yamaha των 20.000 ευρω! Ενας απιστευτος arpegiator και ενα πολυ καλο sequencer ολοκληρωνουν το ΜΟΧ.

 

Σε σχεση με το ΜΟ, το ΜΟΧ ειναι Made in China (το MO ηταν Made in Japan), εχει πιο μαλακο πληκτρολογιο απ'το ΜΟ, η κατασκευη του ειναι ολο πλαστικο, και ειναι πολυ ελαφρυ, γυρω στα 6.5-7kg.

 

Ο ηχος του ειναι εξαιρετικος, οι δυνατοτητες κατασκευης νεων ηχων ειναι τεραστιες (ειπαμε, μιλαμε για ενα Motif XS εδω...) και η τιμη του αστεια, σε σχεση με αυτα που προσφερει.

Το ΜΟΧ ερχεται πακετο με τα "YC-3B Organ emulator soft synth", "Prologue analog synth" και το Cubase AI.

Επισης εχει πολυ καλο sound editor. 8)

 

Σαν ενας ευτυχης κατοχος ενος ΜΟΧ6, θα σου προτεινω να το αγορασεις με κλειστα ματια. 8)

MOX_editor.thumb.png.4319abf72a2935170d30c8d697fbfc01.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν ενας ευτυχης κατοχος ενος ΜΟΧ6, θα σου προτεινω να το αγορασεις με κλειστα ματια. 8)

 

εσυ θες να μας αρρστισεις βραδιατικα  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου