Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για σύνθεση μουσικής μέσω υπολογιστή


saicotech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, είμαι άγνωστος στο θέμα. Θα ήθελα να μάθω να συνθέτω μουσική  και να φτιάχνω hip hop beats dubstep και έτσι, μιας και πορωμένος και τέτοιο είδος μουσικής θα ήθελα να μάθω να συνθέτω και εγώ την δικιά μου. Απλά θέλω να μου πείτε πως να ξεκινήσω.

 

 

Α. Σκέφτηκα να ξεκινήσω πηγαίνοντας σε ένα ωδείο. Είναι σωστά να ξεκινήσω από ωδείο?

Β.Θα ήταν λύση να αγόραζα ένα groove box, dj effect ή κάτι τέτοιο ή να συνθέτω σε υπολογιστή με κάποιο πρόγραμμα.  θα τα έβρισκα δύσκολα και θα τα παράταγα?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η γνώμη μου είναι, αν έχεις διαθέσιμο υπολογιστή, να πάρεις ένα Computer Music (περιοδικό ακριβώς για σύνθεση μουσικής με υπολογιστή), το οποίο στο DVD του παρέχει ένα πλήρες στούντιο (πρόγραμμα host συν εικονικά όργανα και μουσικά εφέ) που μπορείς να εγκαταστήσεις και να δοκιμάσεις. Κόστος όσο η αγορά του περιοδικού.

Επίσης στο σάιτ τους μπορείς ίσως να εντοπίσεις και να παργγείλεις online διάφορα Specials που βγάζουν νομίζω ανά τρίμηνο και το καθένα ειδικεύεται σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, από σύνθεση dubstep μέχρι μουσική εκ του μηδενός.

Αν θα τα καταφέρεις να παρακολουθήσεις και μέχρι ποιο επίπεδο, μόνο εσύ ξέρεις. Σίγουρα έχει ανηφόρα στην αρχή, αλλά τόσοι το κάνουν...

Απο κει και πέρα είναι θέμα δουλειάς και εξάσκησης 99% και ίσως και ταλέντου 1%. Ο υπολογιστής δεν είναι παρά ένα μουσικό όργανο.

Το ωδείο (ή μάλλον η μουσική θεωρία) σίγουρα ανοίγει τους ορίζοντές σου, αλλα πρέπει να βρεις κάτι σχετικό με το αντικείμενο που σου αρέσει, να μην πας πχ να μάθεις κλασσική κιθάρα. Να βρεις ένα ωδείο που να διδάσκει μουσική τεχνολογία. Δεν ξέρω τι υπάρχει στην Ελλάδα σ' αυτό το χώρο (έξω από ΙΕΚ για ηχολήπτες κλπ, που μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνεις)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου