Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για ηχογράφηση σε laptop


Stoyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε, κατ'αρχήν συγνώμη που ανοίγω άλλο ένα θέμα για home recording αφού δημιουργεί αναγούλες σε ορισμένους τόσες φορές που έχει συζητηθεί :P αλλα απ'όσο έψαξα δεν μου λύθηκαν ορισμένες απορίες. Θέλω να ηχογραφήσω μέσω ενός δυναμικού μικροφώνου - E845 με 350Ω αν χρησιμεύει - σε laptop μέσω της εισόδου του μικροφώνου.

 

Μπορώ να ηχογραφήσω:

1. απευθείας όπως με ένα απλό μικρόφωνο υπολογιστή xlr -> jack 1/8;

2. μόνο με χρήση προενισχυτή; (είναι απαραίτητη η κάρτα ήχου μετά την προενίσχυση;)

 

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μικρότερο δυνατό κόστος και η απλότητα στις συνδέσεις, δεν έχω σοβαρές απαιτήσεις. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα φιλε μου!

Θα σου προτεινα κατι σαν αυτο,εφοσον χρησιμοποιεις μικροφωνο..

http://line6.com/podstudioux1/specifications.html

Προσωπικα,το χρησιμοποιω παρεα με ενα shure sm57 με πολυ ωραια αποτελεσματα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα γιατί δε το έχεις δοκιμάσει ακόμα να δεις αν γίνεται; ;D... Αν δε σε νοιάζει η ποιότητα και η ένταση που θα έχεις (τι θέλεις να ηχογραφήσεις, π.χ. αν είναι πολύ χαμηλό σε ένταση) μπορείς να το βάλεις κατευθείαν στο laptop αρκεί να έχεις μετατροπέα xlr σε mini jack η καλώδιο που να καταλήγει σε mini jack. Θα είναι σαν να κάνεις συνομιλία στο νετ μόνο που θα την ηχογραφείς ξέρω γω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να πω πως σε όλα τα θέματα τα οποία διάβασα παντού υπήρχαν οι λέξεις "κάρτα ήχου" και "προενισχυτής", λέω από μέσα μου ε, έτσι θά'ναι. Παραγγέλνω λοιπόν έναν προενισχυτή γιατί διάβασα πως το σήμα από το μικρόφωνο θα είναι πολύ αδύναμο και θα θέλει ενίσχυση, μετά διαβάζω πως η προενίσχυση πρέπει να πάει στην κάρτα ήχου αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως τα μικρόφωνα για pc μπαίνουν καρφί. Για να μην μπαίνω σε άσκοπα έξοδα, είπα να ρωτήσω για να ακυρώσω την παραγγελεία αν είναι.

 

Θα δοκιμάσω το μικρόφωνο καρφί και θα σας πω αποτελέσματα σε 2-3 μέρες που θα έχω το λάπτοπ. Φωνή θέλω να ηχογραφήσω για την εξάσκηση. Εάν μπορώ μόνο προενίσχυση θα την βγάλω με 42ευρό Behringer miniMic800 γιαυτά που ζητάω είναι ότι πρέπει απ'όσο έψαξα, αλλιώς θα πάω για καλή κάρτα ήχου, μάλλον το επόμενο μοντέλο που πρότεινε ο iliasaek - το UX2 καλά μιλάμε αυτή η κάρτα έχει έντερα πάνω :) - ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις δοκίμασα το μικρόφωνο και όλα είναι μια χαρά, εκτός του ότι πήρα στερεοφωνικο καρφί και το ένα κανάλι είναι νεκρό  ::). Γλύτωσα και τα 40 ευρώ της προενίσχυσης :D!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου