Προς το περιεχόμενο

Σαν πολύ εύκολα δεν σπάει το χρώμα στο Headstock της Gibson?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημερα σε ολους.Εχω μια Gibson Les Paul Classic Custom Antique Natural εδω κ εναμιση χρονο περιπου

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=192860.0

 

κ παρατηρησα στο Headstock γυρω απο το "gibson" αλλα και απο το σηματακι σαν να αχνοφαινονται οι γραμμες κατω απο το χρωμα.το περιγραμμα ας πουμε.Πολυ αχνα....Οχι κατι τραγικο ακομα αλλα...just sayin...Βεβαια βλεποντας αυτο δεν ανακαλυψα ξανα τον τροχο...εχω δει πολλες Γυψον σε αγγελιες (δεν μιλαμε για ρεπλικες) που ο πωλητης το αναφερει πρωτο πρωτο (αφηστε που φαινεται κ στις φωτογραφιες).το ερωτημα μου ειναι το εξης:

 

1.Μηπως δεν θα επρεπε να συμβαινει αυτο ειδικα σε τοσο ακριβες κιθαρες?(εγω εσκασα 1600 για την κυρια χωρις να μου περισσευουν...)

 

2.Συμβαινει που συνβαινει....ε μηπως θα επρεπε τουλαχιστον να συμβει πιο μετα? (οχι στον 1,5 χρονο...)

 

3.εχει να κανει με το νιτρο?

 

4.με την υγρασια?

 

Yγ.Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Καλημέρα.

Εχει να κάνει περισσότερο με την αλλαγή στην θερμοκαρασία και λιγότερο με την υγρασία.

Συγκεκριμένα αυτό που συμβαίνει, είναι η διαφορά συστολής των υλικών που συμμετέχουν κι εδώ έχουμε να κάνουμε με τρία υλικά. Το Gibson logo σε pearl, την μαύρη πλάκα που περιέχει το logo και τέλος το βερνίκι (νίτρο) στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οταν έχουμε διαφορά στην θερμοκρασία, πχ. από μια κρύα νύκτα σε μιά ζεστή μέρα, ή ακόμα χειρότερα, από το κρύο περιβάλλον ενός αυτοκινήτου το χειμώνα, στην απότομη ζέστη ενός studio, club, ή ακόμα και στο σπίτι, τότε τα τρία αυτά υλικά, έχοντας διαφορετική αντίδραση συστολής, κάνουν το νίτρο να 'σπάσει'.

Πράγμα αρκετά ενοχλητικό στην εμφάνιση, αλλά που δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις στις Gibson.

Από την άλλη έχω προσέξει πως στις Heritage, που έχουν παρόμοια υλικά, δεν συμβαίνει τόσο συχνά, πράγμα που μ'έχει κάνει να καταλάβω πως εκεί στην Heritage, το έχουν προσέξει και έχουν αλλάξει λιγάκι την συνταγή στο βερνίκι.

Αυτά τα cracks στο βερνίκι θα τα συναντήσετε όπου υπάρχουν τρία διαφορετικά υλικά, όπως στο binding στο σώμα και στο μπράτσο (ξύλο, πλαστικό, βερνίκι), αλλά δεν θα τα δείτε στα logos που είναι silk screen, και που τι ειρωνεία, τα συναντάς σε πολύ φθηνότερα όργανα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Ναί έχει να κάνει το νίτρο και την έκθεση του σε καιρικές συνθήκες. (Ήλιος-υγρασία).

 

Επίσης το nitro είναι πολύ πιο μαλακό σαν coating από την πολυουρεθάνη, γδέρνεται και φθείρεται πιο έυκολα ακόμα και από τον ιδρώτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμ....μαλιστα.οποτε απο τη στιγμη που ΑΚΟΜΑ δεν μπορω να παρεμβω στην αλλαγη θερμοκρασιας του περιβαλλοντος μαλλον πρεπει να το αποδεχτω κ να ζησω με αυτο!!!Οπως κ να χει παντως πισευω θα επρεπε να το ειχε διορθωσει η εταιρεια μιας που το φαινομενο αυτο δεν εμφανιστηκε σημερα.θενκς για τις απαντησεις παιδια.

 

ΥΓ.  "ΚΣΥΛΑ"  (ασχετο...απλα ηθελα να το αναφερω κ εγω ετσι σε καποιο θρεντ....οπως καθε μελος του ΝΟΙΖ που σεβεται τον εαυτο του  ;)  )

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου