Προς το περιεχόμενο

Jimmy Page wiring σε Les Paul


paulhawking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους! Εκανα rewiring σε μια Gibson Les Paul Standard (2008) και τοποθετησα 4 push pull pots (bourns) και 2 SD μαγνητες για να πετυχω το JP wiring. Το σχεδιο που ακολουθησα ηταν αυτο:

 

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=jp_style

 

Ακολουθησα το διαγραμμα, και ολα δουλευουν μια χαρα (split-out of phase-series και vol/tone pots). Το μονο προβλημα ειναι πως υπαρχει ενας δυνατος θορυβος οταν το οργανο μπαινει στον ενισχυτη. Ο θορυβος αυτος σταματα οταν ακουμπαω το καλωδιο (η κολληση του βυσματος ειναι μια χαρα). Σκεφτηκα πως εκανα καποια χαζομαρα με το grounding οποτε ξεκολλησα και ξανακολλησα. Αλλα ο θορυβος παραμενει. Το μονο που κανω διαφορετικα σε σχεση με το διαγραμμα, ειναι πως το tip του jack ενωνεται με τον επιλογεα πανω στο lug στην μεταλλικη πλακετα που εχει η lp (παρεπιπτωντως, υπαρχει συνδεση με την πλακετα), και το grounding του επιλογεα με το sleeve του jack στο δευτερο lug πανω στην πλακετα (που δεν συνδεεται με την πλακετα). Αυτες οι δυο συνδεσεις υπηρχαν απο πριν στην lp και δεν υπηρχει καθολου θορυβος. Ολες οι γειωσεις εγιναν στο pots, εκτος απο την συνδεση sleeve-grnd επιλογεα που γινεται στην πλακετα (αν γινουν οι γειωσεις στα pots δεν υπαρχει καθολου ηχος)

Η εικονα (πριν τις αλλαγες) δειχνει πως το κιτρινο και πρασινο καλωδιο (απο τον επιλογεα) ενωνονται με το πλεγμα του καλωδιου (tip jack) στο lug που ενωνεται με την πλακετα (δεξι). Το αριστερο lug ενωνεται με το grnd του επιλογεα και το καλωδιο απο το sleeve του jack. Αυτες οι κολησεις εμειναν.

Υποπτευομαι πως η ενταξη της μεταλλικης πλακετας στο wiring αλλαζει καποια πραγματα, αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος. Ευχαριστω προκαταβολικα :)

8640_163884683791853_1725364739_n.jpg.d05088458715d4b01e2267fb34b24d35.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορει να και να μην εχω καταλαβει καλα οποτε sorry αν πω βλακεια. Εαν εχεις συνδεσει το πλεγμα του καλωδιου με το tip τοτε εχεις γειωσει το σημα της κιθαρας. Το πλεγμα παει στην γειωση και το εσωτερικο παει στο tip. Προσωπικα θα αφαιρουσα την πλακετα απο το cavity θα το εντινα με χαλκοταινια η αλουμινοταινια και θα εκανα ενα καθαρο point-to-point wiring συμφωνα με το σχεδιαγραμμα απο SD για να εχω ησυχο το κεφαλι μου :).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν ειχα κανει το wiring αυτο μιας και δεν ειχα τετοιο shield κατω απο τα pots ειχα γειωσει με συρμα ολα τα pots μεταξύ τους κανοντας κατι σαν κλωβό. Δεν ειχα καθολου θορυβο ακομα και με split και ανεβασμενο gain....κατι δεν εχει γινει σωστα. καλυτερα βγαλε την μεταλικη πλακετα και καντο παραδοσιακα....

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@harrisxr650 σ ευχαριστω για την απαντηση. Κοιτα αυτα τα καλωδια δεν τα πειραξα. Το πλεγμα ηταν κολλημενο στο tip του jack και μετα μαζι με το κιτρινο και πρασινο καλωδιο απο τον επιλογεα(ολα αυτα ενωνονται με την πλακετα), και το εσωτερικο ηταν ενωμενο στο sleve του jack και μετα με το grnd απο τον επιλογεα στο αλλο lug της πλακετας (που δεν ενωνεται ομως μαζι της). Απο οτι καταλαβα μου λες πως εχω βαλει αναποδα τα καλωδια στο jack. Τοτε ομως δεν θα ακουγοταν κανενα σημα απο την κιθαρα (απο τα λιγα που ξερω) ετσι δεν ειναι? Σκεφτηκα να μπω στη διαδικασια να βγαλω την πλακετα, αλλα σκεφτηκα μηπως μπορεσω να το αποφυγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kkmspm Αν βγαλω την πλακετα και βαλω τα pots απευθειας πανω στην κιθαρα (χωρις καποιο shielding) δεν θα εχω θορυβο? Γιατι εχω κανει ενα σχεδιο για το wiring στο οποιο δεν υπαρχει η πλακετα, αλλα φοβηθηκα τις γειωσεις. Αν δεν υπαρχει αλλη λυση βεβαια θα την αφαιρεσω τελειως. Σε ευχαριστω  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λογικα δεν φταιαει η πλακετα. κατι εχεις συνδεσει λαθος....σου ειπα οτι εμενα η κιθαρα δεν ειχε πλακετα και ειχα γειωσει τα παντα μεταξυ τους ωστε να μην εχω θορυβο.... ;)

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο που κανω διαφορετικα σε σχεση με το διαγραμμα, ειναι πως το tip του jack ενωνεται με τον επιλογεα πανω στο lug στην μεταλλικη πλακετα που εχει η lp (παρεπιπτωντως, υπαρχει συνδεση με την πλακετα), και το grounding του επιλογεα με το sleeve του jack στο δευτερο lug πανω στην πλακετα (που δεν συνδεεται με την πλακετα).

To πρόβλημα σου μάλλον είναι εδώ. Τα έχεις βάλει ανάποδα, κανονικά πρέπει το tip μαζί με το σήμα που έρχεται από τον επιλογέα να πάνε στον ακροδέκτη που δεν έχει επαφή με την μεταλλική βάση και τις θωρακίσεις των καλωδίων που έρχονται από το output jack και τον επιλογέα να πάνε στον ακροδέκτη που ενώνεται με την μεταλλική βάση.

 

Edit: Τώρα διάβασα ότι δεν έχεις πειράξει αυτές τις συνδέσεις αλλά δεν μας τα γράφεις καλά, μας τα λες λίγο μπερδεμένα.  ;D

Αριστερά αποκλείεται να είναι το grounding του επιλογέα, ούτε το sleeve του jack. Λογικά είναι το σήμα από τον επιλογέα και το tip του output jack.

 

Για βγάλε μια φωτό τον επιλογέα...  :)

 

Ωστόσο αν δεν έχεις πειράξει αυτές τις ενώσεις κάπου αλλού είναι το πρόβλημα σου. Μήπως έχεις κολλήσει τίποτα άλλο πάνω σε αυτούς τους δύο ακροδέκτες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ myster_maze

Σορρυ για το μπερδεμα, προσπαθουσα να γινω οσο πιο περιγραφικος γινεται  ;D

Κοιτα, το tip το ενωσα με το σημα απο τον επιλογεα οπου ακριβως ηταν στην πλακετα και πριν (στο βυσμα, το πλεγμα του καλωδιου παει στο tip και το εσωτερικο στο sleeve).

Δεν ξερω αν φαινεται καλα στη φωτο, το κοκκινο και ασπρο καλωδιο πανε στα volume των μαγνητων (w=neck, r=bridge), το μαυρο ειναι η γειωση και το πρασινο το σημα. Απλα τωρα καταλαβα πως απο τον επιλογεα τελικα βγαινουν 5 καλωδια, αφου μεχρι το cavity εχουμε και ενα πλεγμα γυρω απο τα 4 αλλα καλωδια (το κιτρινο της αλλης φωτο). Αυτο πρεπει να καταληξει στη γειωση μαζι με το μαυρο απο τον επιλογεα και το sleeve του jack? Επειδη στην αρχη το κιτρινο και το πρασινο πηγαιναν στο tip.

P9270004.thumb.JPG.a7387e3f49dccd6312acbc8b1eacdaa2.JPG

P9270003.thumb.JPG.e2c686d5633e29de6f694d27a8c81e86.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΟΛΙΣ καταλαβα τη χαζομαρα που εκανα. Το πρασινο ειναι η γειωση και το μαυρο το σημα... ::). Θα τα κολλησω σωστα αποψε και δεν νομιζω να εχω καποιο προβλημα. Ευχαριστω πολυ οσους απαντησαν  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με έχεις μπερδέψει με τα sleeve και tip!  ;D

 

Λοιπόν, εδώ κάνεις άλλο ένα λάθος, δεν είναι το μαύρο η γείωση και το πράσινο το σήμα! Το πράσινο είναι η γείωση και το μαύρο το σήμα! Για δες καλύτερα τον διακόπτη και προσπάθησε να καταλάβεις τι κάνει ο κάθε ακροδέκτης.

 

Εδιτ: Με πρόλαβες!  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου