Προς το περιεχόμενο

Rhode NT1A κ ηχογραφηση φωνης με cubase


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Το αγορασα προχτες το εν λογω μικ και εχω απογοητευτει! Η αποδοση του κατα την εγραφη φωνης ειναι χειροτερη ακομα κ απο ενα απλο δυναμικο που εχω. Για να γραψω και να ακουγεται η φωνη χωρις ενα ανεξηγητο βαθος πρεπει να ειμαι πολυ κοντα.

 

 

και εν τελη κ μετα απο βιντεο που ειδα δεν εβγαλα ακρη. Απο κοντα η απο μακρυα να ηχογραφω?? Αν κ παρατηρησα οτι το θεμα με το βαθος μαζι με ενα ακατανοητα πριμαρισμενο ηχοχρωμα το εχω στις δυνατες ψηλες εντονες νοτες μονο.

 

Αλλα οκ...γραφω τα χαμηλα με μια focusrite scarlet ...το ακουω ομορφα στο cubase...κανω export και αντιο ποιοτητααα !! ο ηχος ηυνει...φουλ πριμα..καμια σχεση με τη φωνη μου..

 

 

καμια βοηθεια πριν το πεταξω ???

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μικροφωνο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν φταιει (εκτος και αν ειναι χαλασμενο) απλα πρεπει να μαθεις να ηχογραφεις και να χειριζεσαι το daw σου.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ισως καποια πιο συσκεκριμενη καθοδηγηση ???

 

μια απλη φωνη πανω απο μερικα ακορντα θελω να γραψω ****

 

Απο προσωπικη εμπειρια με το συγκεκριμενο mic κατεληξα στο εξης. Το βαθος που λες οτι ακους ειναι πολυ απλα το reverb του δωματιου + οτι ανακλασεις δεχεται το mic. Δηλαδη αν τραγουδας απεναντι απο τοιχο τοτε μερος της φωνης "σκαει" στον τοιχο και επιστρεφει πισω στο mic σαν ανακλαση. Τα δυναμικα μικροφωνα οπως Shure SM58 & Beta58A που εχω λογο κατασκευης σχεδον αγνοουν το φαινομενο. Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι αν δεν υπηρχαν ανακλασεις η ποιοτητα δε θα γινοταν καλυτερη.

Ο τροπος για μπορεσεις να ηχογραφησεις με το Rhode ειναι να βαλεις πισω απο το μικροφωνο ενα ειδος ηχοπαγιδας που θα εξουδετερωσει τις οποιες αντανακλασεις.

Δεν ειναι τυχαιο που ολοι μιλανε για soundbooth (δηλαδη ηχομονομενους χωρους ή μαλλον για την ακριβεια χωρις αντανακλασεις ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο ησυχοι).

Ξαναλεω οτι αυτα ειναι απο προσωπικη εμπειρια και διαδικασια trial & error ΔΕΝ ειμαι ηχοληπτης και οι γνωσεις μου ειναι μαλλον αστειες. Αν καποιος μπορει να δωσει τα φωτα ας μη διστασει.

Επισης φροντισε το δωματιο να ειναι οσο το δυνατον πιο ησυχο δηλαδη αν εχεις πανω απο 1 υπολογιστη ανοιχτο φροντισε να τον κλεισεις γιατι ειναι πολυ πιθανο το θορυβος απο ανεμιστηρες, δισκους να τον "πιασει" το μικροφωνο. Παντως επειδη εχω ηχογραφησει με το συγκεκριμενο σε στουντιο οι εντυπωσεις μου ειναι οι καλυτερες! Στο σπιτι οταν το ειχα δανειστει ομως δε μπορεσα να κανω τιποτα για τους παραπανω λογους

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακούς από το direct monitor όταν γράφεις έτσι?

1. Πόσο δυνατά γράφεις? Τσέκαρε να είναι στο 1/3 τα...φωτάκια στο input κανάλι.

2. Σε τι δειγματοληψία γράφεις? Βεβαιώσου ότι είσαι στα 24bit.

3. Τι export κάνεις? μήπως mp3 με χαμηλό bit rate?

An insanely exciting indie label

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πάντως και εγώ που το έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος! Πολύ καλό value for money! Βέβαια λόγω της ευαισθησίας του πρέπει το δωμάτιο να είναι απόλυτα ήσυχο. Επίσης χαλιά, κουρτίνες κτλ βοηθάνε πολύ στο θέμα της ηχοαπορρόφησης.

myspace.com/figurantinyesterdaysplay

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου