Προς το περιεχόμενο

Τεχνικο θεμα με laptop


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημερα,

 

Πρωτη φορα ποσταρω στους υπολογιστες, να διευκρινισω οτι ειμαι ασχετος με τεχνικα θεματα υπολογιστων. Eχω ενα Ηewlett Packard laptop HP G62 με τεχνικα χαρακτηριστικα (αντιγραφω απο τα properties):

 

Intel® Core i5 CPU [email protected]

4 GB RAM

64-bit Operating System

Windows 7 Home Premium

 

O υπολογιστης αγοραστηκε πριν 3 χρονια και ειναι πια εκτος εγγυησης. Πριν 1,5 χρονο περιπου αρχισε να κλεινει. Μαυρο στην οθονη με τον ηχο να παραμενει για μερικα δευτερολεπτα και 20-30 δευτερα μετα να κλεινει τελειως. Οταν τον ανοιγα οι σελιδες στο internet και οτι ειχα ανοιχτο ειχαν παραμεινει εκει που τις αφησα. Αυτου του ειδος το κλεισιμο δεν με πειραζε πολυ γιατι συνεβαινε 1 φορα/βδομαδα μεσο ορο και μπορουσα να ανοιγω τον υπολογιστη αμεσως. Προσπαθησα να το λυσω μεσω της τεχνικης τηλεφωνικης επικοινωνιας της εταιρειας και παρολες τις πολλες προτασεις των τεχνικων με αλλαγες settings το προβλημα δε λυθηκε.

 

Τους τελευταιους 3-4 μηνες ενα δευτερο κλεισιμο εχει αρχισει. Ο υπολογιστης κλεινει αστραπιαια οπως οταν εχει πεσει το ρευμα. Αν τον ανοιξω αμεσως θα αρχισει την διαδικασια ανοιγματος (φωτο) αλλα συνηθως δεν τα καταφερνει και κλεινει ξανα. Αν ανοιξει ειναι σαν ν'ανοιγω τον υπολογιστη απο την αρχη, οτι προγραμμα ειχα ανοιχτο πριν ειναι κλειστο οταν ξανανοιγει. Συνηθως θα ξανακλεισει μεσα στα επομενα 5-10 λεπτα γι αυτο οταν κλεινει αστραπιαια τον αφηνω κλειστο για περιπου 10 λεπτα.

 

Αυτου του ειδος το κλεισιμο συμβαινει καθημερινα σε μερες που η χρηση ειναι πανω απο 4-5 ωρες. Επισης ακουω τον σκληρο να δουλευει σε μεγαλη ταχυτητα για πολυ ωρα (15-20 λεπτα) και αυτο ειναι σημαδι οτι (συνηθως) θα κλεισει. Να σημειωσω οτι ο σκληρος ειναι σχεδον αδειος, κραταω τα περισσοτερα αρχεια σε εξωτερικους δισκους και ο υπολογιστης χρησιμοποιειται 99% για internet. Δεν εχω εγκαταστησει "βαρια" προγραμματα ή οτιδηποτε αλλο.

 

Προσπαθησα να το λυσω μεσω της τεχνικης γραμμης της εταιρειας αλλα η αντιμετωπιση τους εχει αλλαξει. Ο εκπροσωπος μου ειπε οτι δεν λυνεται με settings και πρεπει να τον δει τεχνικος για service. Δεν μου αρεσει η ιδεα να μεινω χωρις υπολογιστη για βδομαδες ουτε να πληρωσω για μηχανημα που το εχω προσεξει και για τα δικα μου δεδομενα ειναι καινουριος.

 

Ξεχασα να πω οτι ζεσταινεται αρκετα και εχω φτιαξει εξτρα ποδαρακια για παραπανω σηκωμα απο το γραφειο. Ακομα και τα πλαστικα μερη απο κατω ξεβιδωσα για περισσοτερο εξαερισμο αλλα μεγαλη διαφορα δεν ειδα.

 

Αν παιζει ρολο χρησιμοποιω 99% Firefox αλλα υπαρχει ακομα ο Explorer εγκταστημενος και χρησιμοποιειται καποιες φορες. Ο Explorer ειναι πιο αργος και κολλαει συχνα. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ξαναεγκαταστησω τα Windows αλλα δεν εχω ιδεα αν θα βοηθησει ή οχι.

menu31.png.2bf37c167a1b1ff44236ff8a5f5aac47.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O υπολογιστής σου σβήνει αυτόματα λόγω υπερθέρμανσης για προστασία της CPU.

 

Μπορείς να τσεκάρεις αν έχει μπλοκάρει από σκόνη και βρώμα το σύστημα ψύξης, ανόίγοντας το καπάκι στη βάση.

 

 

 

 

edit:

 

Λοιπόν, το παρακάτω update έχει προκαλέσει απίστευτο πρόβλημα σε H/Y με συγκεκριμένους συνδυασμούς hardware. Είναι μια αναβάθμιση πλατφόρμας για τα γραφικά και άλλα. Τσέκαρε στα Installed updates τον αριθμό αν υπάρχει εγκατεστημένο και κάνε uninstall να δεις αν αλλάζει η συμπεριφορά.

 

http://support.microsoft.com/kb/2670838

Εμένα μου δημιούργησε απίστευτο πρόβλημα σε ενα desktop και ένα laptop.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστω για την απαντηση. Τσεκαρα τα updates, δεν εχω το συγκεκριμενο.

 

Φαινεται το συστημα ψυξης στη φωτο ή πρεπει να βγαλω ολο το καπακι;

 

back.jpg

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε φαίνεται αλλά μη βγάλεις τίποτε άλλο.

Στο πλάι που βγαίνει ο αέρας απ'τον ανεμιστήρα φαίνεται να υπάρχει βρωμιά ή να είναι μπουκωμένο;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τότε πιθανό το θέμα να είναι η εφαρμογή της ψύκτρας στο CPU.

 

Βάλε κάποιο προγραμματάκι να παρακολουθήσεις τις θερμοκρασίες του συστήματος όσο δουλεύεις και δες πότε παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα περισσότερο σε υπερθέρμανση GPU μου κάνει παρά σε CPU.

 

Όπου έχει τρύπες εξαερισμού το λαπτοπ, φύσα με ένα blower (http://paragmachinetools.com/wp-content/uploads/2013/06/Portable-Blower-HD1202-.jpg)

 

Αγόρασε μια βάση με ανεμιστήρες πάνω (είναι σχετικά φθηνές ~15ε) και δες αν εξακολουθεί αν υπάρχει πρόβλημα...

 

Αν σταματήσει το πρόβλημα να ξέρεις ότι η λύση είναι σχετικά προσωρινή μιας και σε κάποια φάση (μπορεί και σε ένα χρόνο) θα χάσεις εντελώς την GPU κι αυτό διότι έχει αρπάξει από την πολύ ζέστη και έχουν χαμηλώσει οι ανοχές της).

 

Αν δεν σταματήσει το πρόβλημα τότε σημαίνει ότι οι ανοχές της GPU σου φτάσαν ήδη στα όρια και παραδίδει πνεύμα εντός ολίγων ημερών.

 

ΥΓ. Να υποθέσω το λαπτοπ το έπαιρνες και στο κρεβάτι πάνω σε κουβέρτες κλπ?

 

And isn't it ironic, don't you think?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνα με τα λεγομενα σου η GPU ειναι στα τελευταια της οτι και να κανω. GPU = καρτα γραφικων? Για να ξερω για τι μιλαμε.

 

Κατεβασα το SpeedFan 4.49, εχει αρκετες παραμετρους που δεν πειραζω γιατι δεν τις καταλαβαινω. Αλλαξα μονο το GPU Fan (υποθετω εννοει την ταχυτητα) απο 30% σε 50%. Αν και ειναι αρκετα ησυχος ο σκληρος τις τελευταιες δυο ωρες που εβαλα το προγραμμα, μου δειχνει στοιχεια που δε μπορω να τα πιστεψω. Παραδειγμα: Θερμοκρασια GPU 69C, τωρα εχει κατεβει 56C. Oμως ο υπολογιστης δεν ειναι καν ζεστος, ποσο μαλλον καυτος που θα επρεπε να ειναι με τετοιες θερμοκρασιες που μου δειχνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου