Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά κιθάρας με Lufthansa ή Swiss (πρόσφατα)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους

 

Πρόκειται να πετάξω με Swiss και Lufthansa (στην επιστροφή) για εξωτερικό.

Θα ήθελα να μου μεταφέρει κάποιος που πρόσφατα (μάξιμουμ ένα έτος) πέταξε με μία από αυτές τις εταιρίες, την εμπειρία του στο θέμα της μεταφοράς της κιθάρας: αν τον άφησαν να την πάρει στην καμπίνα, αν αναγκάστηκε να την δώσει σαν αποσκευή και σε αυτή την περίπτωση αν είχε θέμα με την μικρή απόκλιση (προς τα πάνω) που έχει μια κιθάρα στις συνολικές της διαστάσεις, σε σχέση με αυτές που επιτρέπονται από τους κανονισμούς.

 

Οι δύο εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο και έχουν εντελώς ίδια πολιτική στις αποσκευές, γι'αυτό μου αρκεί η εμπειρία για οποιαδήποτε από τις δύο.

 

Θα ήθελα η συζήτηση να περιστραφεί γύρω από πραγματικά γεγονότα και εμπειρίες και όχι από τους τυπικούς κανονισμούς που είναι αναρτημένοι στο site των εταιρειών. Τους έχω μάθει απέξω :) και γνωρίζω τι προβλέπεται τυπικά. Τυπικά λοιπόν προβλέπεται να χρειαστούμε 600 ευρώ 3 άτομα πήγαινε-έλα, για να ταξιδέψουν 2 κιθάρες και ένα μπάσο στις αποσκευές. Για να ταξιδέψουν στην καμπίνα... τυπικά χρειαζόμαστε 3 εισιτήρια πήγαινε-έλα. :-\ Γι' αυτό και ανοίγω το thread.

 

Θέλω να πάρω μια γενική αίσθηση της αντιμετώπισης των εταιρειών αυτών σε τέτοια θέματα και από εκεί και πέρα θα πάρω τις αποφάσεις και τα ρίσκα μου.

 

 

Παράκληση: για να μην ξεφύγει το θέμα, ας μην γίνει γενικός διάλογος περί "κιθάρας + αεροπλάνου", διάβασα όλα τα threads και έχω καταλάβει ότι αφενός τα πράγματα έχουν ζορίσει σε σχέση με το παρελθόν, και ότι αφετέρου παίζει ρόλο και με το "πού θα πέσεις". Θα ήθελα πληροφορίες μόνο για Swiss ή Lufthansa.

 

Ευχαριστώ πολύ!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον τελευταιο μηνα εκανα δυο ταξιδια,νοτια αφρικη και usa και τα δυο με swiss και τα δυο με ενδιαμεσους σταθμους (ζυριχη-γενευη),συνολο δλδ 8 πτησεις!σε καμμια δεν ειχαμε προβλημα,κουβαλουσαμε μπασο,κιθαρα,μπουζουκι και λαουτο (ηλεκτρικο ,δλδ λεπτο),ολα σαν χειραποσκευες...σε μια μονο ,λιγο πριν επιβιβαστουμε μια αεροσυνοδος ρωτησε ποσα οργανα εχουμε,περισσοτερο για να δει αν χρειαζομασταν καποια αλλαγη θεσης ετσι ωστε να σιγουρεψει οτι θα ειχαμε χωρο στα ντουλαπια,απο οτι καταλαβα...θεωρητικα υπαρχει παντα η περιπτωση να πεσεις σε καποιον στριμμενο,ειδικα αν η πτηση ειναι full (εχει τυχει στο παρελθον),αλλα στατιστικα οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες...μιλαμε παντα για star alliance ,οπως ανεφερες ,ετσι..?

 

ελπιζω να βοηθησα,καλο ταξιδι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου γυρισα το προηγουμενο Σαββατο απο το Μοναχο , το πηγαινε ηταν με Aegean το ελα με Lufthansa , κουβαλουσα κιθαρα 335 σε gigbag και δεν ειχα κανενα προβλημα ειτε απο εδω ειτε απο εκει , ισα ισα που η υπαλληλος στο Μοναχο με ρωτησε τι οργανο ειναι και χαρηκε επειδη οπως ειπε της αρεσει πολυ η κιθαρα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει τελικά συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθούν τα πληρώματα των αεροσκαφών ή το προσωπικό εδάφους. Ναι, θεωρητικά υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί που ισχύουν σε όλες τις εταιρίες (και σύμφωνα με αυτους τους κανονισμούς η κιθάρα δεν μπορεί να θεωρηθεί χειραποσκευή λόγω μεγέθους) όμως στη πραγματικότητα πηγαίνεις στην πτήση σου και "ότι βρέξει". Εξαρτάσαι καθαρά απο τις διαθέσεις του προσωπικού.

Σε πτήση με lufthansa, κανένα πρόβλημα, στην επιστροφή όμως απο Φρανκφούρτη με πτήση aegean (σε συνεργασία με lufthansa) το προσωπικό της θύρας ήταν ανένδοτο πως δεν μπορούν να ανεβούν τα όργανα στο αεροπλάνο ως χειραποσκευή (ενω στο μεταξύ με την aegean έχω κάνει 100 πτήσεις εσωτερικού και καναδυό εξωτερικού δίχως πρόβλημα).

 

Ακόμα λοιπόν κι αν τηλεφωνήσεις στην (όποια) εταιρία, άκρη δεν θα βγάλεις. Θα πρέπει να πας στη πτήση σου και ότι γίνει (συνήθως η επιμονή κερδίζει, εγώ δεν έχω χάσει πάντως ποτέ την "μάχη", όποτε χρειάστηκε να την δώσω, σχετικά με το αν θα μπει ή όχι η κιθάρα στη καμπίνα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eτσι ακριβώς είναι όπως το λέει ο φίλος από πανω. Οι αεροπορικές έχουν γίνει ό,τι βρέξει και επαφίεται στη διάθεση του προσωπικού πολλές φορές ή στις οδηγίες που έχουν πάρει ανάλογα το πόσο γεμάτη είναι η πτήση.

 

 

Π.χ. η british airways (ταξίδεψα χθες από Λονδίνο και επειδή θα κατέβαζα κιθάρα το έψαξα), αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι σε περίπτωση που υπάρχει μουσικό όργανο το δηλώνεις και χανεις τη χειραποσκευή ή καλύτερα την αντικαθιστάς με το όργανο και μπορείς να φέρεις όποιο όργανο θέλεις αρκεί να είναι σε ένα λογικό μέγεθος αλλιώς πρέπει να αγοράσεις δεύτερο εισιτήριο και να το βάλεις κανονικά σε θέση στο αεροπλάνο. Αυτή είναι η επίσημη θέση τους.

 

http://www.britishairways.com/en-gb/information/baggage-essentials/sporting-goods-and-musical-instruments

 

Όμως προσπάθησα να επικοινωνήσω αλλά δεν έβγαλα άκρη με την αναμονή τους, συνεπώς την ελυσα την κιθάρα και πήρα το σώμα στη χειραποσκευή (η οποία ήταν μικρότερη απο τις διαστάσεις που αναφέρει η εταιρεία αλλά για κάποιο λόγο το (αγενέστατο χθες) προσωπικό της διπλοτσέκαρε ακόμα και αφού είχαμε μπει στο αεροσ΄καφος) . Με τη διάθεση (τις οδηγίες μάλλον) χθες του προσωπικού πολύ αμφιβάλλω αν θα δέχονταν το όργανο. Επίσης, κάπου στο εισιτήριο αναφέρει ότι αν η πτήση είναι γεμάτη τα πιο πάνω ενδεχομένως να μην ισχύσουν, οπότε το θεωρώ αρκετά πιθανό να σε αναγκάσουν να το κάνεις check-in ως έξτρα βαλίτσα, που σημαίνει 50 ευρώ + τον όποιο κίνδυνο λόγω βάρους, θερμοκρασίας και μεταχείρισης των βαλιτσών (όλοι έχουμε δει πως τις πετάνε τις βαλίτσες στα αεροπλάνα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα! Τις τελευταίες 2 απαντήσεις τις είδα μόλις τώρα, καλύτερα μάλλον γιατί θα αγχωνόμουν περισσότερο! :)

Μόλις γύρισα από το ταξίδι και μπήκα να γράψω τη δική μου εμπειρία, απλώς για να υπάρχει καταγεγραμμένη, για κάποιον που πιθανώς ψάξει το θέμα μελλοντικά.

 

frunobulax, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα γενικά, αυτό είχα καταλάβει και εγώ κάνοντας την έρευνά μου στα sites των εταιρειών αλλά και τηλεφωνικά.

Το παρόν thread είχε περισσότερο στόχο να κατατεθούν πραγματικές εμπειρίες από τις δύο αυτές εταιρείες μόνο για να "πάρω κλίμα" - φυσικά οποιαδήποτε απάντηση δεν θα αποτελούσε εγγύηση του τι θα συμβεί με εμένα.

 

Εμείς πάντως φανήκαμε τυχεροί.

2 κιθάρες και ένα μπάσο σε μαλακές θήκες πήγαν και ήρθαν Αθήνα - Ζυρίχη, Ζυρίχη - Παρίσι (με Swiss) και Παρίσι - Μόναχο, Μόναχο - Αθήνα (Lufthansa) χωρίς κανένα θέμα.

 

Μάλιστα, μου φάνηκε πως τουλάχιστον σε αυτές τις δύο εταιρείες υπάρχει "άνωθεν" άτυπη ανοχή στο θέμα αυτό:

 

- Στην Αθήνα η κοπέλα στο check in αυθόρμητα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, πήρε κάποιον προϊστάμενό  της τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει και μέσα σε 3 δευτερόλεπτα είχε πάρει απάντηση, που σημαίνει ότι έστω και άτυπα υπάρχει κάποια πολιτική για αυτό.

- Στο Μόναχο δεν ρωτήσαμε καν αν μπορούμε να πάρουμε τα όργανα στην καμπίνα. Η κοπέλα όμως τα πρόσεξε και ρώτησε στα γερμανικά τον προϊστάμενό της που ήταν δίπλα της αν θα πρέπει να πληρώσουμε έξτρα θέση (πέσαμε μάλλον σε "νέα") και αυτός είπε αμέσως πως αν είναι... γκιτάαγεν, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

 

Αυτά, just for the record!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέλος Αυγούστου μεταναστεύω και φιλοδοξώ να μην ξαναγυρίσω. Επειδή πρέπει οπωσδήποτε να πάρω μαζί μου το λάπτοπ και κάποια ρούχα και δεδομένου ότι θα είμαι σόλο και δεν υπάρχει κανείς να πάρει πίσω την κιθάρα αν δεν μου την κάνουν δεκτή μέσα στην καμπίνα, αποφάσισα να τη λύσω και να τη βάλω ανάμεσα σε ρούχα στη μεγάλη σκληρή μου βαλίτσα.

Λογικά δεν θα πάθει τίποτα, όσο και να την πετάξουν, αφού θα έχω βγάλει το μπράτσο, σωστά;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως τα γράφουν τα παιδιά πιο πάνω. Είναι καθαρά θέμα αεροσυνοδών και του πόσο γεμάτη είναι η πτήση και όχι εταιρίας. Εγώ μιά δόση πάντως έχω πετάξει και έδωσα κιθάρα σε σκληρή θήκη κανινικά στις αποσκευές. Φυσικά την δήλωσα fragile. Λοιπόν η κιθάρα έφτασε μια χαρά και μάλιστα όταν πήγα να μαζέψω τις αποσκευές η κιθάρα ήταν ήδη εξω και φαινόταν ότι την έφεραν κάπως αλλιώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Για να δούμε τι θα γίνει με τη British Airways την άλλη Κυριακή. Κατεβαίνω Ελλάδα με epi lp. Θα γράψω εμπειρία μετά το ταξίδι.

 

Αν κάποιος ταξίδεψε πρόσφατα με κιθάρα με τη συγκεκριμένη εταιρεία, ευπρόσδεκτη η εμπειρία του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου