Προς το περιεχόμενο

Midi Χαμος!


ManolisPiraeus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια  ΣΟΣ...αλαλούμ  άνευ ορίων !Θέλω  τα φώτα σας,μπας και βρούμε άκρη!Εχω 4 midi συσκευες,1 Korg Nanokontrol2,1Korg Nanopad2,1Akai LpK25,και 1 Vestax VCI100.Αυτές οι συσκευές θα  πρέπει να  συνδεθούν στο λαπτοπ μου,το  εργαλείο μου έχει 3 θύρες.Στην 1 έχει μπει ένα Belking 7 port USB 2.0 Hub.Στο υπάρχον σετάπ έχω:Θύρα 1 πάει η Κάρτα ήχου μου Focusrite Scarlet.Θύρα 2:Το Korg Nanokontrol2 μόνο του:Στήν θύρα 3 με το hub έχω βάλει το Korg Nanopad2 μόνο του. Το Vestax VCI100,και AKAI LPK255 δέν τα έχω βάλει πουθενά,και δέν ξέρω εάν ποτέ θα κατορθώσουν να μπούν και να δουλέψουν όπως τα θέλω.Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να μπορέσω να βάλω και τις 4 αυτές συσκευές(Korg Nanokontrol2,Korg Nanopad2,Akai LpK25,Vestax VCI100) στο hub επάνω και να τις δουλεύω απο εκει.Δυστηχώς αυτο δέν το βλέπω να γίνεται,καθότι δέν μπορει να μπει δεύτερη κ τρίτη κ τέταρτη τέτοια συσκευή επάνω στο hub.Με το που βάλω δεύτερη και τρίτη,κατι φρικάρει και το κάνει σαν να ακυρώνει η μία συσκευή την άλλη,σάν να χάνεται η επικοινωνία με μία συσκευή ή και με ολες τις αλλες,να  σβήνουν ή ακόμα  να εξαφανίζεται(κλείνει)συσκευή που βρίσκεται σε άλλη θύρα usb.Ετσι αναγκάζομαι να συνδέω τις 2 απο τις 4 συσκευές και σε διαφορέτικές θύρε.Πάντως κ έτσι που τις έχω συνδεδεμένες τώρα επάνω και δουλεύουν,ο υπολογιστής και τα DAW τα βλέπουν σαν συσκευές,αλλά καμια συσκευή δεν  δουλεύει επαρκώς και καμία δεν αποκρίνεται σε αυτά που έχει  σχεδιαστει(με το κανονικο setup που εγώ θέλω,τα καμία απο τις συσκευές δέν εμφανίζεται στα DAW,σαν να έχουν εξαφανιστει,ή τα DAW να τις διεγραψαν-εξαφάνισαν.Στα windows όμως εμφανίζονται κανονικά στο device manager).Επειδή καίγομαι, επειδή πρέπει να  δουλεέψω(Χάνω χρόνο)και επειδή δεν ξέρω τι φταίει,τι μπορει να τα φρικάρει,υπάρχει κανεις,εκεί έξω που να μπορεσει να με βοηθήσει να βρούμε μια λύση σε αυτο το  ριμάδι το χάος,γιατι έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά,υποτίθεται οτι θα δουλευε απροβλημάτιστα,και μεχρι στιγμής,βλέπω κάτι άλλο!

 

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά,και  οτι  διευκρινίσεις  θέλετε,έδω ειμαι εγω. 

Devices_1.jpg.d100f9d66903b33016d570766ee643ee.jpg

Devices_2.jpg.624edbc702bf1f906272b17844dad2f8.jpg

Devices_3.jpg.7374bcfeaac5505fd1d9f7a7a1333832.jpg

Devices_4.jpg.985b506a4c41658c36c54480dee98e6f.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλος πιστεύω το θέμα είναι στο hub, εγώ θα δοκίμαζα μία μια τις συσκευές κατευθείαν στο usb κ ύστερα θα έβλεπα αν μέσω hub δεν παίζουν... Αν είναι αυτό το θέμα φταίει οτι το hub δε δίνει αρκετό ρεύμα.. (αν πάλι οι συσκευές είναι αυτο-τροφοδοτούμενες σε ρεύμα ξέχνα οτι σου είπα :) ) Αλλίως υπάρχουν κ hub που παίρνουν κ ρεύμα με μετασχηματιστή για αυτό ακριβώς το λόγο..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το που βάλω δεύτερη και τρίτη,κατι φρικάρει και το κάνει σαν να ακυρώνει η μία συσκευή την άλλη,σάν να χάνεται η επικοινωνία με μία συσκευή ή και με ολες τις αλλες,να  σβήνουν ή ακόμα  να εξαφανίζεται(κλείνει)συσκευή που βρίσκεται σε άλλη θύρα usb.

 

Όταν χάνεται η επικοινωνία τί ακριβώς εννοείς; Δηλαδή εάν συνδέσεις 2η συσκευή στο χαμπ η πρώτη χάνεται εντελώς από τα windows και δεν την δείχνει να υπάρχει καθόλου;

 

Εγώ έχω αγοράσει μία βάση με ανεμιστήρα για λάπτοπ και έχει και 4 θύρες usb. Την σύνδεσα σε μία θύρα Usb του λαπτοπ από όπου παίρνει και ρεύμα και σύνδεσα στη βάση μέχρι 4 συσκευές και δούλευαν όλες ταυτόχρονα. Δεν ξέρω εάν το χαμπ που έχεις είναι προβληματικό ή απλά δεν είναι καλό για αυτή τη δουλειά.

Καλά είναι να δοκιμάσεις να βάλεις τις ρυθμίσεις ενέργειας του λάπτοπ σου σε μάξιμουμ αποδόσεις και ακόμα καλύτερα όταν τις βάλεις να το τρέχεις με το τροφοδοτικό και όχι την μπαταρία του. Πίνακας ελέγχου->Σύστημα και ασφάλεια->Επιλογές παροχής ενέργειας->υψηλές επιδόσεις.

 

Επίσης ρύθμισε μία μία τις συσκευές σου (και το χαμπ αν γίνεται) να μην γίνεται αυτόματη απενεργοποίηση των Usb συσκευών σου για εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαχείριση υπολογιστή->Διαχείριση συσκευών->δεξί κλίκ στη συσκευή που θέλεις->Διαχείριση ενέργειας->βγάλε το ν από εκεί που λέει "να επιτρέπεται απενεργοποίηση μπλα μπλα μπλα".

 

Δεν ξέρω αν βοηθήσουν αυτά αλλά δεν χάνεις κάτι αν δοκιμάσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@axtarmas

Φίλε καλησπέρα,αυτό έκανα  πρώτο  πρώτο  βασικα,και  ειχα τα ιδια  αποτελεσματα.

Στο  χαμπάκι(Το  χαμπάκι παίρνει  ρεύμα απο δικο του  τροφοδοτικο) μπορώ και συνδέω ένα  usb οπου  παιρνει  ρεύμα  η  βάση  του,υπολογιστη,δευτερη θύρα πάει ο πομπος του πληκτρολογιου και  του  μαους.Απο  την  στιγμή που  αρχιζω και  κουμπώνω στην  τριτη,τέταρτη,πέμπτη,εκτη,έβδομη (τυχαια) θύρα συσκευες midi  η  αμέσως προηγούμενη\ες συσκευες εξαφανιζονται-δειχνουν  σαν  να αποσυνδέονται- σβήνουν  απο μόνες τους.Με  αποτέλεσμα  να  μην  μπορώ να  δουλεψω.Σέ μία περίπτώση  μάλιστα μου  έκλεισε συσκευή συνδεδεμένη σε άλλη θύρα(Οχι  θύρα του Hub).

 

 

@schatten

Και  εγώ το  χαμπάκι  υποπτεύομαι.Μόνες τους οι  συσκευες δουλεύουν αψογα.Και το λογικότερο ειναι οτι το  οποιο πρωτοκολλο  επικοινωνιας των midi να θέλει 1 άντε 2 το πολύ θύρες αποκλειστικότητα για καθε συσκευη.Πολύ φοβάμαι ότι χρειάζομαι κάποια καρτα pcmci με  2 επιπλέον θύρες usb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου