Προς το περιεχόμενο

Mic preamps etc.


AuditoryDriving

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ahoy,

 

Ηρθε ο καιρος ελπιζω, ή εστω ειναι κοντα, να γραψω μερικα ακόμη φαλτσα φωνητικά.

 

Εχω στη διαθεση μου δυο preamps, το ενα ειναι το m-audio dmp-3 (δυο καναλια) και το αλλο ειναι ενα alesis mictube solo (ενα καναλι).

 

Γενικα το γενικο μου σεταπ μου ειναι μιας και κατα 95% ασχολουμαι με την κιθαρα ειναι : πηγη σηματος (πχ κιθαρα, φωνη, μπασο), πεταλια -> stereo out -> m-audio dmp-3 -> m-audio fast track. Τα gain της fast track ειναι στο μηδεν μιας και μου φαινονται γενικα πιο θορυβωδη απο το dmp-3 και δινω οσο gain χρειαζομαι απο το dmp-3.

 

Ολα καλα ως εδω, για στουντιο στο σπιτι και μετα απο πολλες προσπαθεις και αμετρητες ώρες είμαι σχετικα παρα παρα πολυ ευχαριστημενος απο ηχο και θορυβο.

 

Το προβλημα ερχεται με τα φωνητικα. Εδω ερχεται το alesis mictube solo το οποιο δινει ενισχυση ωστε το μικροφωνο να παει σε instrument level, να περασει απο ενα δυο πεταλακια (ενα ωραιο preamp που χω φτιαξει εγω και ενα reverb).  Αποφασισα να γραψω με ενα sennheiser 835 που ειναι δυναμικο και οχι με ενα samson c03 που ειναι πυκνωτικο γιατι το τελευταιο ηταν πολυ ευαισθητο σε θορυβο, παροτι το sennheiser ειναι οπως αναμενοταν πιο μουντο. Για να δωσω λιγο presence στο δυναμικο χρησιμοποιω το preamp που προανεφερα και γενικα δουλευει πολυ ομορφα.

 

Το προβλημα ειναι οτι το mictube εχει δυο ρυθμιστικα, το volume και το gain, με το gain να ρυθμιζει το gain μιας low voltage μικρης λαμπας και γενικα για να μην εχω Hiss πρεπει το gain να το εχω σχεδον στο μηδεν (ισα δλδ να επιτρεπει σημα να περασει).

 

Οποτε εχω τις εξης αποριες

 

1. Αν αλλαξω τη λαμπα του mictube, υπαρχει κατι ΕΙΔΙΚΑ για low noise operation η ειναι αναγκαιο κακο (νομιζω το 2ο)

 

2. Αν βγαλω τελειως το alesis, υπαρχει καποιο μονοκαναλο low cost solid state mic preamp ως πχ 100ε; Με το dmp3 ειμαι αρκετα ευχαριστημενος γενικα αλλα εχει σταματησει η παραγωγη του εδω και χρονια.δε δε

 

 

 

Μαλλον μου φαινεται πως θα κατσω να φτιαξω ενα solid state mic preamp να τελειωνει. Να πω πως για την ωρα δεν ειναι πρακτικο / θα ηθελα να αποφυγω να χρησιμοποιησω το dmp3 στη θεση του alesis αν και ισως γινει κατι τετοιο για λυση αναγκης, αν ανταποκριθουν τα preamps της καρτας ήχου.

 

 

Ευχαριστω προκαταβολικα για οποια απαντηση, σορρυ για το σεντονι αλλα ηθελα να ειναι σαφες το σεταπ μου.

 

 

 

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οριστε και μια photo απο τη λαμπα που φοραει.

 

Εχει κανεις να μου προτείνει καποια low noise (οπου low noise εννοω hiss) λαμπα που να μπορω να βρω στην Αθηνα; Εχω δει πως καποιοι κατασκευαστες βγαζουν ειδικα low noise 12ax7 (συνηθως ως ECC83 με ενα extra S στο τελος, ίσως κανω λαθος)

 

Γενικα το υπολοιπο κυκλωμα του preamp φαινεται descent με εξαιρεση μια αποκολληση σε μια καθετη πλακετα που δεν ξερω ομως αν ειναι οντως γειωση ή υπηρχε εκει για λογους στατικοτητας, εικαζω το 2ο αλλα θα την ξανακολλησω καλου κακου.

 

Λετε θα δω διαφορα στο θορυβο με μια καλη λαμπα ή να κοιταξω για αλλες λύσεις;

 

Ευχαριστώ πολυ :)

MicTube_Solo_Valve.thumb.JPG.e77a6045f75623f3d5f5f7b5d94c6417.JPG

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμμιά ιδέα; Κάποιος;

 

Υποψιαζομαι επισης μηπως είναι θεμα impedance mismatch γιατι παω απο το preamp που εχει ΠΟΛΥ χαμηλο output impedance (100 Ohm) σε buffer του 1Μ και οταν το mismatch ειναι τοσο μεγαλο δημιουργει απ οσο εχω διαβασει hiss. Μηπως δηλαδη να κοιταξω σε reamping λυση οπως το Daccapo της Palmer;

 

Δε βλεπω να φερνει κανεις Palmer στην Ελλαδα παντως.. ακυρο, νομιζω πως βρηκα στη Θεσ/κη (ξερει κανεις για Αθηνα;)

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου