Προς το περιεχόμενο

DiZZY DiZIGN - Exposure L (νέος δίσκος)


alterhoh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι DiZZY DiZIGN είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης πέντε ανθρώπων με κοινή κοινωνική και πολιτισμική αφετηρία. Οι απόψεις περί μουσικής έκφρασης συχνά αποκλίνουν και τα ακούσματα διαφέρουν, όμως, πάνω από όλα, το συγκρότημα υπάρχει ως το κοινό έδαφος όπου η προσωπική εμπειρία κατατίθεται και κοινωνείται, το υλικό επεξεργάζεται συλλογικά και οι μουσικές μορφές επαναπροσδιορίζονται ατέρμονα.

 

Ήδη από τo 2011 και μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου Dizality, η πορεία των DiZZY DiZIGN είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από διαδοχικούς πειραματισμούς πάνω στον τρόπο λειτουργίας του συγκροτήματος. Επιρροές και αναφορές δεν αναζητήθηκαν μόνο εντός της ίδιας της μουσικής, αλλά και σε χώρους όπως οι τοπικές παραδόσεις, οι εικαστικές τέχνες και η λογοτεχνία.

 

Μέσα σε ένα κλίμα μουσικής «ελευθεριότητας», η διαδικασία παραγωγής για τον δεύτερο δίσκο, Exposure L διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια, από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2015. Βασικός παράγοντας για την διαμόρφωση μιας μεθοδολογίας με τόσο μεγάλο βάθος χρόνου, ήταν η εγκατάσταση του συγκροτήματος στο δικό του LoulaBi Studio, στην Κυπαρισσια. Η όλη διαδικασία αντιμετωπίστηκε από τους μουσικούς ως ένα νέο πείραμα πάνω στις δυνατότητες παραγωγής μουσικού υλικού στο σχετικά «αποστειρωμένο» περιβάλλον του studio.

Το Exposure L εκφράζει συνολικά αυτή την δεύτερη περίοδο των DiZZY DiZIGN. Yπάρχουν στοιχεία από το προοδευτικό rock, αλλά οι επιρροές εμπλουτίζονται και από την ηλεκτρονική μουσική, την avant-garde, την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την βυζαντινή μουσική. Εννοιολογικά, το έργο επεξεργάζεται θέματα όπως η αδυσώπητη ροή του χρόνου, η αναζήτηση της αλήθειας, τα συμπλέγματα μεταξύ του εαυτού και του εγώ, η ανοικτότητα στο άλλο και ο ρόλος της παράδοσης στο σημερινό γίγνεσθαι.

 

Όπως και στην περίπτωση του πρώτου δίσκου, έτσι και τώρα, το όλο εγχείρημα για την παραγωγή χαρακτηρίζεται από μια βαθιά πίστη σε δύο πράγματα: (α) στην ανεξάρτητη μουσική πορεία μακριά από το ασφυκτικό εμπορικό κατεστημένο και (β) στην αυθόρμητη ανταλλαγή μουσικών εμπειριών μέσα από την φυσική συνάντηση των μουσικών με τον κοινωνικό τους περίγυρο.

 

----------------------------------

 

Το Exposure L κυκλοφορεί διαδικτυακά από τον Δεκέμβριο του 2015 σε ψηφιακή μορφή, μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος https://dizzydizign.bandcamp.com/

Από τις 11 Ιανουαρίου 2016, κυκλοφορεί από την B-Otherside Records, σε 250 αριθμημένα αντίτυπα 12” δίσκου βινυλίου, gatefold συσκευασίας.

Από τις 25 Ιανουαρίου, 30 από τα 250 αντίτυπα κυκλοφορούν σε έκδοση πολυτελείας μέσα σε υφασμάτινη θήκη με ειδική μεταξοτυπία και διακοσμητική ραφή, σε επιμέλεια του μέλους του συγκροτήματος και εικαστικού Θανάση Σαμπαζιώτη.

Εκτός από την ιστοσελίδα στο BandCamp, η απλή έκδοση του δίσκου είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα δισκοπωλεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, τόσο η απλή έκδοση όσο και η έκδοση πολυτελείας θα είναι διαθέσιμες μετά από παραγγελία στο email: [email protected]

 

----------------------------------

 

DiZZY DiZIGN:

Δημήτρης Σαμπαζιώτης - κιθάρες, φωνητικά

Διονύσης Σαμπαζιώτης - τύμπανα

Θανάσης Σαμπαζιώτης - άλτο σαξόφωνο, εφέ

Παναγιώτης Σαμπαζιώτης - μπάσο, φωνητικά

Στέφανος Σαμπαζιώτης - πλήκτρα, φωνητικά

 

------------------------------------------------------------------------

 

Exposure L track list:

 

side A:

1. Supposed to be the...

2. ...only (part 1)

3. Only (part 2)

4. Poisoned Cogwheel

 

side B:

5. Likelihood

6. Dawns

 

------------------------------------------------------------------------

 

Πληροφορίες παραγωγής:

 

Μουσική και ενορχηστρώσεις από τους DiZZY DiZIGN, εκτός από το “poisoned cogwheel”, όπου επανεπεξεργάζεται η μουσική του Ηπειρώτικου παραδοσιακού τραγουδιού «Γιάννη μου το μαντήλι σου».

 

Φωνητικά σε πλάγιο Β’ ήχο Βυζαντινού μέλους στο “dawns” από τον Γιώργο Σαμπαζιώτη

Όλες οι ηχογραφήσεις εκτός των τυμπάνων έγιναν από τους DiZZY DiZIGN στο LoulaBi Studio, στην Κυπαρισσία

 

Οι ηχογράφηση των τυμπάνων, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio, στην Πάτρα (www.noiseboxstudio.com)

 

Οι στίχοι στα “only” και “likelihood” είναι από τον Στέφανο. Οι στίχοι στο “dawns” είναι από τον Παναγιώτη.

 

Το artwork και το layout είναι από τους Θανάση και Στέφανο.

 

------------------------------------------------------------------------

 

Επικοινωνία:

 

[email protected]

www.dizzydizign.bandcamp.com

www.facebook.com/dizzydizign

youtube channel: not just DiZZY DiZIGN

 

1910564_1104553002897032_7969131102226962688_n.jpg?oh=036a68d3cb8c058c4301bafa2340f0e0&oe=57331979

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

''πίστη σε δύο πράγματα: (α) στην ανεξάρτητη μουσική πορεία μακριά από το ασφυκτικό εμπορικό κατεστημένο και (β) στην αυθόρμητη ανταλλαγή μουσικών εμπειριών μέσα από την φυσική συνάντηση των μουσικών με τον κοινωνικό τους περίγυρο.''

 

Μου αρκεί μια τέτοια τοποθέτηση σαν αρχική προσέγγιση. Πολλές αξιόλογες δουλειές κυκλοφορούν σε αυτό το φάσμα μουσικής δισκογραφίας. Εύχομαι τα καλύτερα!

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απαράδεκτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να μην λέγεται ο Σάκης, Σαμπαζιώτης. Άκου Μπάστας. >:(

Συμπατριώτες (καθότι εξ Αρφαρών ορμώμενος) αυτό που άκουσα είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Συγχαρητήρια!

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να είστε όλοι καλά για τα σχόλιά σας! ;D

 

Εκτός του BandCamp, ο δίσκος υπάρχει ψηφιακά και στα iTunes και Spotify.

Ευχαριστούμε και διαδώστε...

 

(Στέφανος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου