Προς το περιεχόμενο

Αγορά ενισχυτή


MrPhok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hey guys!

Αποφάσισα να προβώ στην αγορά λαμπάτου ενισχυτή και χρειάζομαι ιδέες και προτάσεις. Κατ' αρχάς να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει σε πρώτη φάση συγκεκριμένος περιορισμός ως προς την τιμή, αλλά θα προτιμούσα οι προτάσεις να μην ξεπεράσουν αρχικά τα 1.500 ευρώ. Θα ήθελα, επιπλέον, οποιονδήποτε ενισχυτή μου προτείνετε να είμαι σε θέση να τον δοκιμάσω εδώ στην Αθήνα.

Χρησιμοποιώ κατά βάση μια Gibson SG Faded και μια Fender Joe Strummer Tele.

Με ενδιαφέρει να βρω έναν ευέλικτο ενισχυτή με τουλάχιστον 2 κανάλια, με τον οποίο να μπορώ να παίξω και μέταλ χωρίς τη βοήθεια κάποιου boost.

Θέλω, δε, να μπορώ να τον χρησιμοποιώ τόσο στο σπίτι όσο και σε πρόβες.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αρα ξεκινας σαν ερωτηση ψάχνοντας για:

 

1. μεταλο-ενισχυτη, που "να παιζει εκτος μεταλ" ποιους ήχους, στυλ;;;

2. Θα χρησιμοποιεις αλλα πεταλια/ πεταλιερα; Γιατι αποκλειεις πεταλακια....

3. Ο τελευταιος σου ενισχυτης, ποιος ηταν;

 

 

 

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα προς το παρόν ο μόνος ενισχυτής που είχα ποτέ στο σπίτι είναι ένας Marshall MG15 τον οποίο όμως δε χρησιμοποιώ. Στα στούντιο όπου κάνω συνήθως πρόβες έχω δοκιμάσει διάφορους λαμπάτους Marshall, έναν Engl και έναν Randall. Παίζω με αρκετά πετάλια γι' αυτό θα ήθελα ο ενισχυτής να έχει και FX loop, θα προτιμούσα ωστόσο τo βασικό distortion μου να έρχεται από τον ενισχυτή. Και το distortion αυτό θα αποτελέσει και την προτεραιότητα μου στην επιλογή του ενισχυτή. Από κει και πέρα όμως θέλω οπωσδήποτε και ένα αρκετά καλό καθαρό κανάλι. Αρκετά ενδιαφέροντες μου φαίνονται οι Blackstar αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποιον. Με τους Marshall από την άλλη δεν κατάφερα ποτέ να πετύχω τον ήχο που έψαχνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά τα λεφτά έχεις πραγματικά πολλές επιλογές. Engl, Blackstar, ακόμα και Mesa Boogie (τους Marshall απ' ό,τι κατάλαβα τους απέκλεισες ήδη), κ.ά. Ρίξε μια ματιά στα μεταχειρισμένα του smartnoiz, οι τιμές είναι πολύ βολικές για αγορά. Μπορείς να ορίσεις όρια τιμής κ να χαζέψεις, ή να ψάξεις συγκεκριμένα μοντέλα. Και πας κ δοκιμάζεις.

 

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, τους Blackstar τους φέρνει ο Τρίμης (Χαρ. Τρικούπη) και μπορείς να πας να δοκιμάσεις αρκετά μοντέλα στο μαγαζί του.

 

Αν δεν έχεις παίξει πολλούς ενισχυτές, δοκίμασε αρκετούς και πάρε αυτόν που θα σου κάνει κούκου και θα έχει αυτά που θες (fx loop και το distortion που θες). Θα σου έλεγα όμως, αφού δεν έχεις πολλή εμπειρία, μη χώσεις πάρα πολλά $$ για πρώτο λαμπάτο, γιατί μπορεί να κάνεις άστοχη αγορά που να μετανιώσεις γρήγορα - εκτός κι αν νιώθεις αρκετά σίγουρος γι 'αυτό που θες.

 

Επίσης αν θα τον μετακινείς μεταξύ σπιτιού - στούντιο, λάβε υπ' όψιν σου κ τον παράγοντα φορητότητα - έναν 2x12" combo 30 κιλών δε θα τον βγάζεις εύκολα από το σπίτι, ενώ ένας 1x12" 20 κιλών (πχ blackstar ht 20) παλεύεται (με αμάξι πάντα, για συγκοινωνία θες ακόμη πιο μικρό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πχ με μια γρήγορη ματιά στα μεταχειρισμένα, είδα διάφορους Engl και Blackstar, από Mesa Boogie τους F-50, DC5 (υπέροχος), Express, και Stiletto, έναν Peavey 6505+, έναν Fryette SigX, που λογικά όλοι είναι στο στυλ/απαιτήσεις που θες (για τον Peavey στα καθαρά δεν είμαι τόσο σίγουρος).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ κατ' αρχάς για τις συμβουλές και τις προτάσεις σου. Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι εξοικειωμένος με τις αγορές μέσω αγγελιών οπότε παραμένω διστακτικός. Γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να φέρνει Mesa Boogie στην Αθήνα;

Από κει και πέρα, στον Τρίμη θα πάω σήμερα το απόγευμα, ίσως περάσω κι από το Λογοθέτη που φέρνει Engl και Orange.

Έχετε κάποια εμπειρία με τους ενισχυτές της Engl ή της Blackstar;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα λεφτά που ψάχνεις μπορείς να βρεις πραγματικά ότι ενισχυτή θέλεις, οπότε θα σου έλεγα ψάξε πολύ πριν καταλήξεις. Απλά σκέψου και τον χώρο που θα παίζεις συνήθως, γιατί πραγματικά αν δεν σκοπεύεις να παίζεις 2 φορές τον μήνα σε στάδια χωρίς ΡΑ, τα 100 watt λάμπα δεν θα τα χρειαστείς ποτέ..

 

Πάντως πριν τους απορρίψεις εντελώς, αν βρεις άκου και τον Marshall JVM410, δεν νομίζω να μην σε καλύψει το γκάζι του.

https://www.thomann.de/gr/marshall_jvm410h.htm?ref=search_rslt_jvm_108990_0

 

 

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mε το συγκεκριμένο Marshall έχω παίξει πολλές φορές και πάντα δυσκολεύομαι να φτάσω σε ένα ηχητικό αποτέλεσμα που να με ικανοποιεί. Άλλωστε τα 100W σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να τα χρειαστώ. Οι παρακάτω είναι ορισμένοι ενισχυτές που έχω υπόψιν και που σκοπεύω να πάω να δοκιμάσω, οπότε οποιαδήποτε άποψη ή εμπειρία σχετικά και με τους συγκεκριμένους θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.

-Engl Ironball E606

-Engl Screamer E335

-Orange TH30

-Blackstar HT Club 40/50

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα μοντέλα που είδα στο θρεντ είναι κεφάλια? Υπέθετα ότι ο ΟΡ έψαχνε για combo. Αλλιώς μέσα στα 1500 συμπεριλαμβάνεται και αγορά καμπίνας ή όχι? (απορίες άσχετου)

 

Άσχετο άλλα η μετάβαση από mg15 σε λαμπάτο 1500 ευρώ μου κάνει κάτι σε από Yugo σε Ferrari (άντε Porsche)  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την άποψη μου, ο φίλος χρειάζεται κάτι σε στυλ lunchbox

 

μια κεφαλή 15-30-40-50 (μαξ) watt με built in διακόπτη - attenuator για λιγότερα watt και μια καμπίνα 1χ12 για το σπίτι.....Αν κάνει πρόβες με μπάντα , θα βολευτεί με το στούντιο ενώ την κεφαλή θα την μεταφέρει άνετα

 

κάτι σε Victory , Orange TH30 κτλπ. Οι επιλογές άπειρες. Νομίζω και ο engl , LBX είναι

 

εδιτ : Βασικά , ευτυχώς, μάλλον ΟΛΕΣ οι εταιρείες έχουν βγάλει τέτοια μοντέλα πλεον.....

"There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου