Προς το περιεχόμενο

Συγγραφή άρθρων.


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε αυτό το thread θα καταπιαστώ με ένα περίεργο θέμα.                   

Πως η συγγραφή άρθρων, επέδρασε στο τρόπο διδασκαλίας μου και μακροπρόθεσμα, θεωρώ πως με εξελίσσει σαν άνθρωπο αλλά και σαν δάσκαλο.

 

Καταρχάς να σας πω οτι ασχολούμαι με την διδασκαλία επαγγελματικά τα τελευταία 15 χρόνια. Ξεκίνησα να ασχολούμαι τυχαία πριν αρκετά χρόνια με το φόρουμ του Νόιζ και θυμάμαι οτι πολύ σύντομα είχα αρχίσει να γράφω άρθρα για το drums & Percussion του site.

 

Κάτι περίεργο μου συνέβη όμως, στην προσπάθεια να καταγράψω τις απόψεις μου στη θεματολογία μου.

Ανακάλυψα ότι, ενώ ήξερα ακριβώς τι ήθελα να πώ - πίσω απο κάθε θέμα είχα μαζέψει πάρα πολύ«σαβούρα»..όχι απαραίτητα άχρηστες γνώσεις αλλά περισσότερο «δευτερεύουσες» .

Η ανασφάλεια σαν νέος δάσκαλος, μου είχε δημιουργήσει πολλές δικλείδες ασφαλείας πίσω απο κάθε θέμα , σε περίπτωση που η 1η δεν λειτουργούσε - να έχω back up για του μαθητές.

 

Κατάλαβα οτι για να μπορέσω να γράψω κάθε άρθρο, έπρεπε καταρχήν να ξεδιαλύνω / αποκρυσταλλώσω τις σκέψεις μου για να τις κάνω εύκολα και γρήγορα κατανοητές προς όλους τους φίλους που με διάβαζαν.

Πριν απο κάθε άρθρο, αναγκαζόμουν να μπαίνω σε κάθε «δωμάτιο» που ανέλυα.. και να «τακτοποιώ», ξεδιαλύνοντας αρχικά τις σκέψεις μου και σε συνέχεια τις απόψεις μου.

 

Θεωρώ ότι αυτό, γιά κάποιον που βγάζει το ψωμί του εξηγώντας όχι μόνο την τεχνική αλλά και γενικότερα στοιχεία που αποτελούν  την μουσική σε μαθητές - μόνο καλό είχε να δώσει.

Άλλωστε μέρος της δουλειάς μου, εκτός απο το να δώσω την γνώση, είναι να την δώσω γρήγορα – εύκολα και κατανοητά.

Και θέλοντας να είμαι ακριβοδίκαιος αλλά και να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, το Νόιζ σαν πλατφόρμα, με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό.

 

Με ανάγκασε επίσης να μάθω να γράφω αλλά και να εκφράζομαι όσο καλύτερα μπορώ .

Έμαθα επίσης να επιβεβαιώνω τις γνώσεις μου πριν εκτεθώ σε εσάς αλλά και στους μελλοντικούς αναγνώστες.

Ο προφορικός λόγος και ο γραπτός δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους και για μένα κάθε παράγραφος που γράφω πρέπει να έχει την βαρύτητα της ευθύνης μου.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπογράφω στο τέλος τα άρθρα μου με το κανονικό μου όνομα αν και έχω κατηγορηθεί {και}για αυτό στο παρελθόν. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι ένα ανώνυμο nick που αναλύει ένα θέμα χωρίς ευθύνη.

 

Επίσης έχω μάθει πολλά απο συν-φορουμίτες του Νοιζ - για μένα η γνώση πάντα έχει αξία απο όπου κι αν προέρχεται , αλλά..και έχω κάνει και φίλους .

 

‘Έχοντας γράψει πάνω απο 30 άρθρα για το προσωπικό μου site , το Νοιζ αλλά και άλλα site που ασχολούνται με την μουσική, πλέον έχω ενσωματώσει αυτή την διεργασία σαν ένα απο τα εργαλεία της αυτό–εξέλιξης μου.

 

Αυτό που μπορώ να σας πώ με σιγουριά είναι πίσω απο κάθε άρθρο που γράφω δεν κερδίζετε μόνο εσείς.

Το γεγονός ότι εκτίθεμαι σε ένα ευρύ κοινό που μπορεί να κάνει αντίλογο ή έχει κάτι να προσθέσει {σε αντίθεση με ένα παθητικό κοινό ενός σεμιναρίου} – θεωρώ ότι με βοηθάει να γίνω καλύτερος σε όσα ξέρω. Ίσως έχω παραβλέψει κάτι,..ίσως η γνώση μου έχει τρύπες.   

       

Στο τέλος όσο καλύτερος γίνομαι εγώ, τόσο πιο εύκολα κ σωστά κάνω την δουλειά μου για τον τελικό αποδέκτη, που είναι αρχικά όσοι με διαβάζουν εδώ ή στο site μου, αλλά μακροπρόθεσμα οι μαθητές μου.

 

Άρα όποιος απο εσάς έχει κάτι να πεί.. μια γνώση να μοιραστεί -προσωπικά προτείνω να κάτσει να την γράψει και να την ποστάρει.

Η συνολική δουλειά που θα κάνετε για να γράψετε το άρθρο σας, η διασταύρωση στοιχείων αλλά κι ο αντίλογος..θα σας βοηθήσει να αποκρυσταλλώσετε τις σκέψεις σας, κάτι σαν ένα ξασκαρτάρισμα γνώσης και δημιουργία ενός ειδικού «καθαρού» φακέλου στο μυαλό σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Μόνο καλό πιστεύω θα βγεί για εσάς, απο όλη αυτή την διαδικασία.

Βαγγέλης.

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου