Προς το περιεχόμενο

Μεγάλη προσοχή στις παρουσίαση εξοπλισμού από Youtubers


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, ορίστε μια συζήτηση με τον πρωινό καφέ

 

Πρόσφατα λοιπόν ξεκίνησα να ψάχνω κάποιον portable ενισχυτή κιθάρας, ψάχνοντας  τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή έπεσα σε πάρα πολλά “youtube” videos από νέα λαμπάτα lunchbox heads παθαίνοντας πλάκα με τα features και τις τιμές τους. Ο ήχος βέβαια ήταν κάποιες φορές ένα άλλο θέμα...αδιάφορες χροιές, όχι κάτι εντυπωσιακό σε ποιότητα, ούτε κάποια ιδιαίτερη απόκριση στο χέρι του παίχτη. Φυσικά υπήρχαν και πολύ εντυπωσιακά ενισχυτάκια ανάμεσα σε όλα αυτά.

 

Παρ’όλα αυτά έβλεπα πολλά likes και πάρα  πολλά σχόλια που υμνούσαν κατα κύριο λόγο τους παρουσιαστές χωρίς κανένας να αναφέρει κάτι για τα μηχανήματα. Εκεί κάτι άρχισε να μου ξυνίζει... Έτσι προσπάθησα να βρω σε κάποιο φορουμ γνώμες από ίσως έμπειρους κιθαρίστες, που έχουν από τη μία έμπειρο αφτί κι από την άλλη διάθεση να δοκιμάσουν κάτι καινούριο (το λεω γιατί κάποιοι είναι κολλημένοι με τα πρώτα μηχανήματα πχ plexi προτότυπα κλπ). Εκεί οι υποψίες μου άρχισαν να επιβεβαιώνονται μιας και διάβασα πολλές σύμφωνες απόψεις.

 

Τι γίνεται λοιπόν, κάποιοι από σας θα ξέρετε κάποιοι που ασχολείστε λιγότερο δεν θα γνωρίζετε. Το Youtube δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για να μεταφορτώσεις τα βίντεό σου, είναι ένας χώρος που για πολλούς ανθρώπους φιλοξενεί τη ζωή τους, δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν ζωή έξω από αυτό, μουσικοί που δεν εχουν καν βγει από το δωμάτιό τους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πιστεύουν πως οι Youtubers αυτοί είναι ΦΙΛΟΙ τους! (...ειδικά αν μια φορα πάρουν απάντηση σε ερωτηση που έχουν κάνει σε σχόλιο).

Αυτά τα γνωρίζω γιατί ασχολούμαι με το Youtube κυρίως με το συγκρότημά μου κι έχω πετύχει πάρα πολλά προσωπικά και αδιάφορα, κατά την άποψή μου, videos του στυλ πώς περνάει κάποιος τη μέρα του (ξυπνάει πάει για καφε μετά για κούρεμα τι ψώνισε να φάει, κι από κάτω να γίνεται χαμος σε views και comments οπότε είχα υπόψιν μου για το θέμα και πως θα μπορούσε το ίδιο να συμβαίνει και στα περι μουσικούεξοπλισμού βίντεος.

 

Ξαναγυρνώντας λοιπόν στο Youtube παρατήρησα ότι σε ΌΛΟΥΣ τους χρήστες με πολλούς Subscribers υπάρχουν οι τυφλοί ακολουθοι “με εμπιστοσύνη σκύλου”, αυτοί που ό,τι και να τους δώσεις θα συμφωνήσουν με τον ιντερνετικό τους «φίλο» και μάλιστα θα τον υποστηρίξουν αν κάποιος τον “πειράξει”.

 

Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή στους Youtubers διότι όσο χύμα και να φαίνονται τα videos, παίζονται μεγάλες χορηγίες διότι οι εταιρίες ξέρουν καλά για την ύπαρξη των σκληροπυρινικών φανς που κρέμονται από την κάθε λέξη των ειδώλων τους. Προσοχή για να μη σας πουλήσουν κι εσάς τον παπά. Το σοκ που έπαθα ήταν όταν είδα έναν από αυτους να βγάζει Signature μοντέλο με σεβαστή εταιρία ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει ούτε ένα σοβαρό review (όλα είναι με camera audio) και ούτε ο ίδιος φαίνεται να γουστάρει όταν παίζει με το συγκεκριμένο μηχάνημα...

 

Αυτά από μένα...είναι σκέψεις μου που ήθελα να μοιραστώ με ανθρώπους του χώρου και να ακούσω τι πιστεύετε κι εσείς!  :)

ελπίζω να έχετε μια καλή μέρα!

 

 

(Υ.γ. Για οποιον αναρωτιέται, μα καλά μέσα από μερικά youtube-videos δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά για τον ενισχυτή, φυσικά δε καταλαβαίνω τα πάντα αλλά επειδή ηχογραφώ πολλά χρόνια τώρα έχω μάθει το πως αποδίδεται  ένας ενισχυτής στο δυναμικό μικρόφωνο, η σχέση του δηλαδή πραγματικότητα-close micing. Κατά προσγγιση πάντα ωστέ να πάρω μια πρώτη ιδέα.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Από τα λίγα που έχω ηχογραφήσει στο YouTube, μιλώντας καθαρά για ήχο, ακούς το μηχάνημα βέβαια, αλλά και όλη τη διαδικασία της ηχογράφησης, συν την επεξεργασία και το compression του YouTube. Κι όλα αυτά σε εντάσεις από δυνατά έως ψιθύρου. Οπότε μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, να κάνεις ένα Marshall mini να ακούγεται σαν stack, το καλύτερο μου ήταν close miking στη στρατοκαστερ μου unplugged όπου άκουγες τελικά μια εκπληκτική ακουστική κιθάρα  O0.. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω απολύτως τίποτε από το πώς ακούγεται κάτι στο δίκτυο, μόνο τις γνώμες αυτών που το δοκιμάζουν ακούω/διαβάζω.

 

Σε οργανωμένα κανάλια, φυσικά και είναι μια διαφημιστική πλατφόρμα. Όπως και οι κριτικές και κριτικοί εξοπλισμού, όπως και τα άρθρα στα περισσότερα περιοδικά του χώρου (όσα επιβιώνουν) σήμερα. Ακόμα και στα φόρουμ, ειδικά τα μεγάλα ξένα, ένα μεγάλο μέρος άρθρων είναι συγκεκαλυμμένα διαφημίσεις.

 

Δεν είναι περίεργο αυτό καθώς οι εποχές αλλάζουν και πλέον ο κόσμος καταναλώνει από το ιντερνέτ και όχι από το μαγαζί. Παλιά το πάρε δώσε το έκανε ο πωλητής, τώρα βρίσκεται στο δίκτυο. Τουλάχιστον όμως μπορείς να μιλήσεις με πολλούς  ;D

 

Μιλάμε για χώρες όπου ακόμα και η μπλούζα που φοράει ο κιθαρίστας στο λαιβ είναι αντικείμενο συμβολαίου, όχι η κιθάρα. Όλοι οι γνωστοί reviewers παίρνουν δωρεάν μηχανήματα που πρέπει σε ένα εύλογο διάστημα να παρουσιάσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από αυτά που αναφέρουν οι αγαπητοί συνάδελφοι από πάνω περί οικονομικού οφέλους, sponsoring κλπ. εγώ έχω να πω ότι το τι ακούμε στο youtube όσον αφορά κιθαριστικό (και όχι μόνο φυσικά) εξοπλισμό κυμαίνεται από κοντά στην πραγματικότητα έως καμία σχέση με αυτήν. Το τελευταίο είναι και το συχνότερο μια και η πλειοψηφία των ανθρώπων που ανεβάζουν βίντεο με ήχο, δεν ξέρουν πώς να πάρουν πιστό/καλό σήμα από τον ενισχυτή τους. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις ακούσει/παίξει το εκάστοτε μηχάνημα από κοντά, δεν μπορείς να ξέρεις τι από τα δύο ισχύει. Συνεπώς το youtube δεν ενδείκνυται για ακρόαση reviews με σκοπό την απόφαση αγοράς παρά μόνο για πληροφοριακούς λόγους όσον αφορά specs και features.

 

 

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου