Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι η ασπρή κιθάρα που κρατάει ο Μανώλης Χιώτης;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

Ψάχνω εδώ και καιρό να βρώ τι μάρκα και ποιό είναι το μοντέλο κιθάρας που κρατάει ο Μανώλης Χιώτης στην παρακάτω φωτογραφία;
526703_10150638931922338_982265425_n.thumb.jpg.5da5c3bb10d3f10784a08d8e75231f2a.jpg

Άνοιξα αυτό το topic στο forum μήπως και υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει μιάς και δεν μπορώ να βρώ πουθένα την μάρκα της κιθάρας. Οι τρεις τελείες που έχει στα τάστα με παραπέμπουν σε Hofner αλλά δεν είναι. Όλες οι Hofner που έχω βρεί έχων τρεις τελείες αλλά δεν είναι διαγώνιες. 
Οποιοδήποτε στοιχείο είναι ευπρόσδεκτο.

Φιλικά,
Πλάτων
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το cutaway παραπέμπει σε Selmerοειδες αντίγραφο, ο μαγνήτης είναι Stimer που εχρησιμοποιείτο και απ'τον Jango. Οι extra τελείες στην ταστιέρα μάλλον είναι μεταγενέστερη παρέμβαση, δείχνουν νά είναι τοποθετημένες κάπως άτεχνα. Όσον αφορά το άσπρο χρώμα πιθανό να είναι ξαναβαμμενο. Να ξέρεις πάντως ότι ο Χιώτης είχε πάγκο στο σπίτι του όπου ρύθμιζε και επενέβαινε στα όργανα του.

  • Like 1

Guitar playing is a serious matter

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας.

@BuddyL πολύ διαφωτιστική η πληροφορία σου για τον μαγνήτη. Νόμιζα είναι Selmer ο μαγνήτης αλλά είναι το Stimer του Django Reinhardt. Αν κατάλαβα καλα ο μαγνήτης δένει στον καβαλάρη και το καλώδιο καταλήγει στο ποτεσιόμετρο του (στο οποίο κουμπόνει και το jack cable;). Σωστά; Στην φωτογραφία ο Χιώτης φαίνεται να το έχει βάλει μέσα στο σκάφος της κιθάρας ή κάνω λάθος; 

@BuddyL όντως το cutaway φέρνει σε Selmer-Maccaferri μιας και είναι ίσιο και δεν γέρνει προς τα πάνω (νομίζω είναι χαρακτηριστικό των Selmer-Maccaferri κιθαρών). Έχω ψάξει αρκετά Selmer-Maccaferri κιθάρες της εποχής 50' και 60' αλλά δεν κατάφερα να βρώ άσπρη κιθάρα, οπότε είναι πολύ πιθανών να είναι βαμμένη. Επίσης δεν μπόρεσα νω βρω κιθάρα με αυτό το pickguard ή να βρώ σκέτο το pickguard. Το ίδιο ισχύει και για την ταστιέρα της κιθάρας του Χιώτη. Δεν μπόρεσα να βρώ κιθάρα με ταστιέρα που έχει τρεις διαγώνιες τελείες. Αλλά όπως είπες @BuddyL μάλλον είναι τροποποίηση που έκανε ο Χιώτης.

@leon7pap η κιθάρα του συνδέσμου μοιάζει αρκετά αλλά δεν είναι γιατί στην κιθάρα του συνδέσμου η μέση του f-hole είναι στο ίδιο ύψος με τον καβαλάρη ενώ στου Χιώτη το τέλος του f-hole είναι στο ίδιο ύψος με τον καβαλάρη. 

Οι πιό πραπλήσιες κιθάρες που έχω βρεί με αυτήν του Χιώτη (το σκάφος τουλάχιστον γιατί η ταστιέρα είναι τελείος διαφορετική) είναι οι παρακάτω:
50s/60s Sonora (Busato?) f-hole Gypsy Jazz
s-l1600.thumb.jpg.c3bc566443e1c10e92aa45bcbc0ed420.jpg

Busato
16-f-hole-busato-740x1024.thumb.jpg.9ef44b4ba7bb9f9a1d6641ca4a223531.jpg

Και οι δύο είναι μάρκες τις οποίες προσωπικά δεν γνωρίζω. Οποιοςδήποτε έχει κάποια άλλη πληροφορία για την κιθάρα του Χιώτη, καλοδεχούμενη. 

Φιλικά,
Πλάτων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το binding στην ταστιέρα δεν είναι και πολύ συνηθισμένο στις manouche κιθάρες όπως είναι αυτή.

Flat-top μου φαίνεται, και ο μαγνήτης προστέθηκε αργότερα.

Κρίνοντας από τον θαυμασμό του Χιώτη για την μουσική του Django, και από το ότι έφτιαχνε κάποια όργανα στον Παναγή, πιθανόν να την έδωσε σ' αυτόν να την "πειράξει".

Πάντως κάπου διάβασα, ότι αγόρασε μια ηλεκτρική κιθάρα, από κάποιον Γάλλο, που είχε έρθει για συναυλίες στην Αθήνα με την μπάντα του.

 

Πιο κοντά σ' αυτήν μου φαίνεται πάντως.

 

castelluccia-f-hole-2-front-close.jpg

  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου