Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες απο les paul σε g400


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η epi les paul μου φορα probucker 2 και 3. Εχει μακραν τον καλυτερο και καθαροτερο παραμορφωμενο ηχο σε σχεση με ολες τις κιθαρες μου. Επειδη ειναι καπως πιο hot απ' οτι τους θελω, εχω ηδη παραγγειλει αντικαταστατες τους tonerider alnico 2 classic. 

 

Τους probuckers θα τους βαλω στην g400. Θα ειναι αρκετη η βελτιωση που θα δω. 

 

Ερωτημα 1: 

Θα χρειαζομαι το σπλιτ στην les paul με τοσο low output? Εχουν πολυ καθαρο ηχο οι tonerider. Να κανω 50's wiring?

 

Ερωτημα 2: 

Εαν δεν χρειαζομαι σπλιτ στην lp, να βαλω τα push pull pots στην g400, να βαλω καινουργια ή να μην πειραξω τιποτα απο τις καλωδιωσεις και απλα να βαλω τους μαγνητες? 50's wiring?

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα προτιμω τον ηχο του Parallel Wiring απο το split coil ,δίνει εναν ωραιο low outpout καθαρο ηχο ΧΩΡΙΣ hum....ουσιαστικα κανει τους humbuckers ψευτο-filterton.

 

Αν χρησιμοποιεις τα ποντεσιομετρα το 50s wiring ειναι must.

  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...

Μπηκαν οι tonerider στην les paul, με 50s wiring και εχει ηχο σκετο ονειρο. Ριχνω 10% το vol και εχει χαθει το μισο gain. Ριχω 50% το vol και εχω clean ηχο. Τα πριμα παραμενουν εκει. Ακριβως οπως θα επρεπε να δουλευει.

 

Μπηκαν και οι probucker στην g400, μαζι με push pull tone pots, και βελτιωθηκε πολυ. Και εκει 50's wiring μου εκανε ο μαστορας. Βεβαια, εαν ριξω 10% στο vol δεν βλεπω ουσιαστικη διαφορα. Στο 50% δεν καθαριζει ο ηχος. Και τα πριμα θαμπα. Δουλευει σαν modern wiring.

 

Εστειλα και την v100gt (σε αλλο μαστορα) για 50's wiring αποκλειστικα. Την παιρνω πισω και δουλευε το ιδιο σχεδον. Επρεπε, σε P90, να κλεισω ολο το vol για να καθαρισει ο ηχος. Πραγμα μη αποδεκτο για τον τροπο που παιζω. Του το ειπα, και μου ειπε οτι δεν ειναι μονο το wiring που παιζει σημασια στο καθαρισμα του ηχου κλπ. Παιζουν σημασια οι μαγνητες, και τα pots. Το δεχομαι και προχωρω.

 

Σημερα, κανα 3μηνο μετα απ' ολα αυτα, λεω να δω εαν εχουν οντως κανει 50s wiring σε g400 και v100gt. Συμβουλευομαι ενα διαγραμμα και ξεκινω και αφαιρω καπακια απο κιθαρες. Πρωτη ανοιγω την epi  les paul. Ολα φανηκαν σωστα. Μετα ανοιγω την g400 και την v100gt. Ειχαν σημαντικη διαφορα σε σχεση με την epi. Το capacitor ηταν συνδεδεμενο στη θεση 3 του volume pot, εκει που συνδεεται το hot του μαγνητη, ενω επρεπε να ειναι συνδεδεμενο στη μεσαια θεση (οπου συνδεεται και o επιλογεας). Λεω "λες?".

 

Πιανω κολλητηρι και αλλαζω θεση σε ολα τα vol pots. Με χαρα διαπιστωσα οτι τοσο η g400 οσο και η v100gt εγιναν πιο πριματες και ζωντανες (χαμηλωσα πριμα απο ενισχυτη), το volume pot συμπεριφερεται οπως στη les paul, και τα πριμα ειναι εκει ακομα και με σχεδον κλειστο pot.

 

Αρα, ολοκληρωσα (πιθανοτατα) το εργο που οι μαστοροι δεν εφεραν εις περας.

Τι παιχτηκε αραγε? Ξεκινησαν για 50's και ξεχασαν να κανουν την μιση δουλεια? Ή απλα δεν εκαναν τιποτα και με χρεωσαν τσαμπα?

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου