Προς το περιεχόμενο

Midi keyboard για ερασιτεχνική χρήση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί,

 

Είμαι ερασιτέχνης κιθαρίστας που η μόνη σχέση που έχει με πλήκτρα ως τώρα είναι οτι έχω βοηθήσει στο κουβάλημα πριν και μετά από live. Τελευταία έχω αρχίσει να ασχολούμαι με home recording (απλά πράγματα, DAW - VSTs) αλλά μόνο με κιθάρα και φωνή νιώθω οτι κάτι λέιπει. Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να επεκταθώ λίγο σε πλήκτρα, να προσπαθήσω να μάθω κάποια πολύ βασικά πράγματα μόνος μου για να μπορώ να γράψω καμια "πλάτη" στα τραγούδια ή πχ μπάσο μέσω midi. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να πάρω κάποιο midi keyboard για να το συνδέσω με τον υπολογιστή. Απο οτι καταλαβαίνω, είναι plug-n-play με usb και δεν χρειάζομαι επιπλέον εξοπλισμό..σωστά;

Αν έχει σημασία, χρησιμοποιώ mac με Garageband & Mainstage, με κάρτα ήχου Line6 UX2 (αν και απο οτι καταλαβαίνω αυτά πάνε κατευθείαν στο usb του υπολογιστή και όχι στην κάρτα ήχου)

 

Σε πόσα πλήκτρα να κοιτάξω; Σκέφτομαι για 61, τα 88 λογικά δεν θα τα χρειαστώ, αλλά δεν ξέρω μήπως τα 49 αποδειχτούν λίγα..

Επίσης, μια και δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ πλήκτρα, δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω. Πχ χρειάζομαι βαρυκεντρισμένα πλήκτρα, ή και τα "velocity sensitive" είναι οκ?

 

Προς το παρόν θα ήθελα να δώσω όσο λιγότερα λεφτά γίνεται, γιατί δεν ξέρω αν θα προχωρήσει το project, μπορεί να δω οτι δεν τραβάει με τα πλήκτρα και να μου μείνουν στην αποθήκη. Από την άλλη προτιμώ να δώσω κάποια λίγα παραπάνω για να πάρω κάτι που δεν θα μου μείνει στο χέρι στο πρώτο 2μηνο..budget max 150-160E.  Επίσης μένω εξωτερικό, οπότε δυστυχώς η λύση αγοράς μεταχεριρισμένου δεν παίζει.

 

Στον Θωμά βλέπω τα παρακάτω που έιναι τα φθηνότερα στην κατηγορία. Έχει κανείς εμπειρία με αυτά;

Samson Carbon 61 (B-stock)

Acorn Masterkey 61

 

Αν ανέβω λίγο σε χρήματα, μπορώ να πάω εδώ. Αξίζει;

M-audio keystation 61 MK3

Alesis v61

 

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, μη διστάσετε..

 

Ευχαριστώ για τα φώτα σας!!

 

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 61 πλήκτρα είναι ένα μέγεθος που θα σε καλύψει γενικά. Μην πάρεις μικρότερο.

 

 88 και βαρυκεντρισμένα είναι για πιάνο, και το πιάνο θέλει καλή τεχνική. Θέλεις και περισσότερα χρήματα, και μαθήματα, άστο, μην σε απασχολεί καν.

 

 Από αυτά που έβαλες θα έπαιρνα το maudio.

 

  Θα κοίταζα όμως πολύ σοβαρά αυτό:

 

 https://www.thomann.de/gb/arturia_keylab_essentials_61.htm

 

 Με ελάχιστα πάνω από το budget παίρνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ περισσότερα, pads για να βαράς κρουστά, faders και knobs που εείναι πολύ διασκεδαστικό να πειράζεις, αλλά το σημαντικότερο το Arturia Analog Lab 3 software, μιλάμε για καταπληκτικούς ήχους, η τιμή δικαιολογείται και μόνο αυτό αν έπαιρνες.

 

 Τώρα κάτι σημαντικό: Πριν κάνεις και πριν πάρεις οτιδήποτε, μπες εδώ και δοκίμασε αυτό το software:

 

 https://www.jamorigin.com/

 

 Είναι μετατροπέας κιθάρας σε midi, συμβατός από ότι βλέπω με το garageband. Δοκίμασέ το, ειδικά τσέκαρε το latency που ανεβαίνει αν σε βολεύει, και αν σου κάνει γλιτώνεις την εκμάθηση.

 

 Λίγα πλήκτρα βέβαια κάθε μουσικός πρέπει να ξέρει, είναι εργαλείο ειδικά για τη μελέτη της θεωρίας, αλλά δες και αυτή τη λύση. Bye.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαιρετώ,

Θα συμφωνήσω με τον manosx αλλά αν δεν σου κάνει και θες να μείνεις στο budget που θές,γνώμη μου είναι να μην πάρεις με πλήκτρα πιάνου.Βρές κάποιο με synth action(τα λεπτά πλήκτρα) που έχουν σαν τα άλλα μια ελάχιστη αντίσταση αλλά είναι και ευκολόπαιχτα και στα λεφτά αυτά δεν θα έχουν και διαφορές στο ύψος/πλάτος μεταξύ τους(συνήθως τα φτηνά με πλήκτρα πιάνου δεν έιναι αλφάδι σε ύψος και απόσταση μεταξύ του και με ενοχλεί αφάνταστα :P)

 

Το πρώτο μου keyboard ήταν το maudio που πόσταρες το MK2 με τα 49 πλήκτρα και ήταν τέλειο για τα λεφτά του,αλλά βλέπω οτι το MK3 με τα 61 πλήκτρα έχει σαν του πιάνου.Αν μπορείς να το δείς απο κοντά και να το πάιξεις πιστέυω οτι είναι μια καλή αρχή αλλά το Arturia αξίζει τα λίγα ευρό παραπάνω αν μπορείς να τα δώσεις,δεν θα το μετανιώσεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το Arturia KeyLab Essential 49 και μόνο για το software που δίνουν αξίζει τα λεφτά του.

Ο πιανίστας μας από τότε που το πήρα σταμάτησε να κουβαλάει το korg του και παίζει με αυτό στις πρόβες.

Η οθόνη που έχει κάνει τη ζωή πολύ εύκολη και τα πάντα είναι σεταρισμένα για το analog lab 3 το οποίο θα σε υπέρκαλύψει εάν δεν έχεις κάποιο άλλο software .

Έχω και το παλιό M-Audio Keystation 61es το οποίο είναι αθάνατο και παίζει μια χαρά αλλά δεν έχει τα controls που θα ήθελα και πρέπει να έχω πάντα και ένα λάπτοπ μπροστά. Εάν δεν θα χρειαστείς οθόνη και controls πιστεύω ότι σου κάνει. Τα καλούδια της Air που δίνουν μαζί δεν είναι άσχημα αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη τα καλούδια της Arturia είναι ανώτερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, με καλύψατε πλήρως. Αφού αξίζει τοσο πιο πολύ, θα περιμένω λίγο και θα πάω για το Arturia.

Ας ελπίσουμε να καταφέρω να το χρησιμοποιήσω και να μην αρχίσει να μαζεύει σκόνη.. 🙂

  • Like 1

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου