Προς το περιεχόμενο

Vst instruments clipping


panorios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας σε ένα θέμα.

Χρησιμοποιώ κάποια vst instruments στο reaper και θέλω να αποφύγω το clipping όταν κάποια είναι πολύ δυνατά (hammond) ή όταν δύο διαφορετικά instruments πέφτουν μαζί με αποτέλεσμα να κλιπάρουν την έξοδο.

Το θέμα είναι ότι αυτό θέλω να συμβαίνει λάιβ δηλαδή real time. 

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ ένα κομπρέσιον και έναν λίμιτερ μετά, στο μάστερ μου και τα δύο είναι του reaper, δεν γνωρίζω εάν είναι ο σωστός τρόπος και δεν ξέρω εάν υπάρχει καλύτερος δρόμος για οικονομία πόρων στον υπολογιστή.

Πως μπορώ να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (δυναμικές) και ταυτόχρονα αλλάζοντας όργανα δυνατό σήμα που δεν κλιπάρει;

Υπάρχει κάποιο plugin που να κάνει την δουλειά και να μην είναι πολύ βαρύ;

Ευχαριστώ πολύ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, panorios είπε

Χρησιμοποιώ κάποια vst instruments στο reaper και θέλω να αποφύγω το clipping

 

Υποθέτω ότι έχεις 2 vst ανοιχτά με το δικό του patch το καθένα φορτωμένο.

 

Αν το vst instrument διαθέτει κάποια παράμετρο "Volume", "Output", "Main", εγώ την πειράζω. Ξεκινάω από τα -12dB και βλέπω πώς πάει το πράγμα.

 

Αν δεν διαθέτει, μπορείς να χαμηλώσεις το fader. Αν πάλι συντρέχει λόγος το fader να κρατηθεί στα επίπεδα γύρω από το 0 για ακριβέστερο χειρισμό, μπορεί να μπει plug-in insert στο κανάλι ένα gain, απ' όπου θα χαμηλώσει το vst instrument.

 

1 ώρα πριν, panorios είπε

όταν δύο διαφορετικά instruments πέφτουν μαζί με αποτέλεσμα να κλιπάρουν την έξοδο.

 

Όσο προστίθενται όργανα, αυτό είναι αναπόφευκτο (να ανεβαίνει η στάθμη στο master). Εκεί και πάλι αφού εξαντλήθηκε το headroom θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι στάθμες από τα fader, το πανόραμα, ή και να μπει ένα κομπρέσσορας στο μάστερ όπως κάνεις και τώρα.

 

Τα μαμίσια plugin δεν είναι καθόλου βαριά, δεν ξέρω το reaper τι διαθέτει, αλλά ένας απλός κομπρέσσορας δεν βαραίνει τον υπολογιστή. Τώρα αν το λίμιτερ έχει lookahead (live mode ή όπως αλλιώς το γράφει΄), εκεί θα εισάγει μια μικρή καθυστέρηση, που θα σου κακοφανεί στο παίξιμο.

 

Τα ίδια τα όργανα είναι τα πιο βαριά σε σχέση με τα εφφε. Δεν ξέρω για πόσα μιλάμε, αλλά αν βλέπεις ότι ο υπολογιστής πάει να τα φτύσει, είναι ώρα για bounce.

 

 

  • Ευχαριστώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου