Προς το περιεχόμενο

Κιθαρίστας ή μπάσος;


Sotiris Dimitrakopoulos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας, 

Είμαι 23 χρονών και μένω Αθήνα.

 

Όταν ήμουν μικρότερος έπαιζα ηλεκτρική για περίπου 3 χρόνια και ήμουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για εμένα. Μετά πήγα στο ηλεκτρικό μπάσο που μου άρεσε για περίπου 1 χρόνο. 

Δυστυχώς για ένα διάστημα ένιωθα ότι δεν βελτιωνομαι και άρχισα να σταματάω να παιζω και τα δύο όργανα. Επειδή τα έβλεπα και στεναχωριομουν που δεν έπαιζα αποφάσισα να τα παρατήσω και τα πούλησα όλα.

 

Αυτήν τη  περίοδο , ύστερα από περίπου 5 χρόνια. Με έχει πιάσει κάτι μέσα μου να ξανά αρχίσω. Μετάνιωσα που τα σταμάτησα. 

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τι να επιλέξω να πάρω. 

Ηλεκτρική που μπορώ να παίζω μόνος μου και έχω γενικά περισσότερες επιλογές σαν μουσική;  Η μπάσο που είχα την γλύκα του και ένιωθα τον Ρυθμό που πολύ. Θα μπορέσω να βρω και άτομα να παίζω μαζί τους πιο εύκολα με το μπάσο. 

 

Ξέρω ότι είναι δική μου επιλογή απλά ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με αυτό μήπως και κάποιος έχει περάσει από την θέση μου. 

Το ποσό που διαθέτω είναι 500 ευρώ πάνω κάτω για όργανο και ενισχυτή. Επίσης μου αρέσει να παίζω Metallica,guns n roses, rhcp , κλπ κλπ 

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα Σωτηρη,

 

Ξεκιναμε απο το δεδομενο. Γουσταρεις και αγαπας και τα δυο οργανα. Δεν χρειαζεται να μπαινεις σε διλημμα για να επιλεξεις ενα απο τα δυο. Θα καταληξεις να εχεις και τα δυο, και να παιζεις και με τα δυο αναλογα με κεφια σου. Και γιατι οχι? 

 

Αρα καλεισαι να επιλεξεις τωρα, απλα, πιο αγορασεις πρωτο. Το μυαλο σου ειναι ετοιμο ωστε να αποκτησεις το ενα. Αλλα μπαινεις σε δευτερες σκεψεις για το αλλο. Προχωρα για το πρωτο τωρα και αργοτερα παιρνεις και το αλλο. 

 

Οπως σε κοβω, πας ενδεχομενως για κιθαρα πρωτα. Μπορεις να διαθεσεις παραπανω χρονο σε αυτην στο σπιτι, και μπορεις να νιωσεις και ρυθμο με αυτην. Μπορεις να κανεις πιο πολλα πραγματα, και να εξελιχθεις πιο γρηγορα. Να μη βαρεθεις ευκολα. Με 500 ευρω χτυπας εναν κατανα 50 και ενα ομορφο κιθαρακι HH ή ΗSS και καθαρισες.

 

Αργοτερα παιρνεις και μπασο. Ευκολη η συνυπαρξη.

 

 

  • Like 2

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Yannis Methenitis changed the title to Κιθαρίστας ή μπάσος;

Μπάσο. Δεν χρειάζεται ούτε χορδές να αλλάζεις ... και άσε τους επίδοξους Angus να παιδεύονται με τριακοστά δεύτερα την ώρα που εσύ θα παίζεις τέταρτα (ή και όγδοα αν είσαι μερακλής) !) 

Α, και δεν θα ψάχνεσαι ποτέ για πένες λίγο πριν την πρόβα... 

Οσο για πεταλάκια ... άλλο ένα έξοδο που θα γλιτώσεις ! Γιατί ότι και να βάλεις πάνω (μόνο και μόνο γιατί ΕΣΥ θες να κάνεις του κεφαλιού σου ) κανείς απ'το κοινό σου δεν θα προσέξει τη διαφορά ! 

 

  • Χαχα 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κιθαρα. Πρεπει να αλλαζεις καθε 1-2 μηνες χορδες (καθε 10 ωρες για αλλους). Θα χρειαστει να ασχολεισαι λιγο μαζι της για να την κρατας σε φορμα. Και θα στο ανταποδιδει στο ακεραιο ηχητικα και παιχτικα. Και εαν δεν γουσταρεις τις πενες, δεν πειραζει. Οι πιο ωραιοι ηχοι βγαινουν με τα δακτυλα. Και οταν εχεις γενεθλια και θελουν να σου παρουν δωρο, ξερεις ακριβως τι θες να παρεις. Εχεις ηδη ετοιμη τη λιστα με τα πεταλια που θα μεταμορφωσουν τον ηχο σου. Διοτι να ξερεις πως το κοινο το μονο που ακουει ειναι η φωνη και ο ηχος της κιθαρας. Δεν προκειται ποτε να βαρεθεις με τοσες δυνατοτες και διαστασεις που εχει αυτο το οργανο.

:classic_biggrin:

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 minutes ago, dimsonic said:

μπάσο.

κιθάρα παίζουν όλοι.

 

Αγαπητε Δημητρη, παιζεις τοσο κιθαρα οσο και μπασο. Εαν σου επαιρναν ολα τα οργανα σου και σε αφηναν μονο με ενα, πιο θα διαλεγες και γιατι?

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρώτον το ερώτημα δεν αφορά εμένα όπου έχω μια διαμορφωμένη ικανοποιητική εμπειρία και στα δύο.

Συνεπώς ως συμβουλή λέω μπάσο, διότι έχει και ρεαλιστικές επαγγελματικές προοπτικές.

 

Αν τώρα το γυρίσουμε σε μένα καθαρά, στην παρούσα εποχή και ηλικία θα κρατούσα ένα εξάχορδο μπάσο.

50 χρόνια πιό πριν θα διάλεγα κιθάρα όπως και τότε.

Αν σήμερα ήμουν 20 χρονών θα διάλεγα μπάσο

  • Like 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου