Προς το περιεχόμενο

Tube preamp για αναβάθμιση, εώς 600 ευρώ.


x_pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το rode nt1000 και γράφω με το Presonus Firebox. Θα ήθελα να πάρω preamp λάμπας για να δώσω λίγο χρώμα στον ήχο και να είναι καλύτερης ποιότητας από τους preamp του Firebox.

Αξίζει να πάρω το tube pre της presonus ή δεν θα κερδίσω σε ποιότητα και θα είναι πεταμένα λεφτά;

Επίσης, σκέφτομαι Tl Audio ivory 5050 και 5060 και Focusrite Voicemaster Pro αλλά και Trackmaster Pro (παρά το ότι δεν είναι λάμπατα τα τελευταία αν αξίζουν και δίνουν χρώμα στην ηχογράφηση να τα έχω κατά νού).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το presonus την λάμπα την έχει για φωτισμό!!

 

Πάντως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ του και των άλλων προενισχυτών που αναφαίρεις, επίσης το ότι ο προενισχυτής έχει λάμπα δεν είναι και καλό σε τόσο χαμηλού budget επιλογών! Αν θέλεις τη χρεια της λάμπας σε αυτά τα λεφτά καλύτερα να δώσεις 500-600 ευρώ να πάρεις ένα NTK ή K2!

 

Τώρα για προενισχυτή solid state σε αυτά τα λεφτά τα Ivory και Τrackmaster που αναφέρεις είναι πολύ καλές επιλογές!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να πώ την αλήθεια δεν ήθελα mic με λάμπα (στην κατηγορία έως 450ευρώ) και διάλεξα το nt1000 αντί για το ntk.

Το θέμα είναι οτι το Trackmaster με το Ivory έχουν διαφορά 250ευρό με ακριβότερο το δεύτερο (μιλάω για το 5050 που είναι και με λάμπα).

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα προτείνατε το voicemaster pro ή κάποια προενύσχυση με λάμπα έως 600ευρώ;

Φίλε musitech εννοείς το solo 610; Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω πάνω από 650ευρώ.. και είδα το universal στα 850ευρώ :(

 

Το voicemaster (το opto tube emulation τι είναι τώρα; :oops: ) με βολεύει γιατί έχει και άλλα πράγματα πάνω εκτός από την προενύσχυση.. αλλά στα ίδια χρήματα το Ivory είναι μόνο tube preamp και ίσως (δεν ξέρω) θα έχω καλύτερο ήχο.. όποιος έχει κάποια πρόταση καλοδεχούμενος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπόψην πως διάβασα τα Posts περί ivory και trackmaster και δεν ψάχνω λάμπα για καλύτερο ήχο αλλά απλά για χρώμα λάμπας σε καλή ποιότητα.

Αν στα χρήματα που κοιτάω δεν βρίσκω λάμπα της προκοπής τότε να πάρω το voicemaster pro αν πιστεύετε πως θα είναι καλή επένδυση.

Τι λέτε κι εσείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε x_pap έχω τον προενισχυτή twin track pro της focusrite εδώ και 3 περίπου μήνες οπότε μπορώ να μοιραστώ μαζί σου κάποιες πρώτες εντυπώσεις...

 

Για την κατηγορία τιμής που τον θες πιστεύω ότι βάσει των δυνατοτήτων του έχει εξαιρετικό λόγο απόδοσης/τιμής. Αν κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του θα δεις ότι η επεκτασιμότητά του μπορεί να τον κάνει να σταθεί και σαν μια μικρή αλλά πολύ καλή κονσόλα για να οδηγήσεις σωστά τα ηχεία σου (ενεργά πάντα).

 

Τώρα όσον αφορά τον ήχο του, εγώ τον χρησιμοποιώ με ένα όχι τόσο ίσως αντάξιο μικρόφωνο, λόγω του μικρού πολικού διαγράμματός του (AKG 535EB), για τις ηχογραφήσεις μου και αυτό που έχω μέχρι στιγμής εισπράξει είναι πολύ καλή αναλυτικότητα, σώμα και σωστή συχνοτική απόκριση. Θεωρώ ότι με κατάλληλο μικρόφωνο (μεγάλου διαφράγματος) μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα.

 

Σε σχέση με τους προενισχυτές της m-audio 410 η διαφορά είναι μεγάλη. Με την κάρτα αυτή ξεκίνησα και εγώ να ηχογραφώ (όπως εσύ με την Presonus) μέχρι που ήρθε η ανάγκη για αγορά επιπλέον προενισχυτή.

 

Από την άλλη η άποψή μου είναι ότι σε τέτοια κατηγορία τιμής είναι ίσως είναι καλό να αποφεύγουμε υλοποιήσεις με λάμπα, άποψη την οποία υποστηρίζει πολύς κόσμος. Τώρα αν θέλεις έναν απλό χρωματισμό μπορείς να έχεις και καβάτζα το Presonus το Bluetube ή το πιο φθηνό Pretube το οποίο αποτελεί αξιόπιστη λύση...Απλά για καθαρές και σοβαρές ηχογραφήσεις ίσως σε τέτοια τιμή να είναι προτιμότερες οι υλοποιήσεις με τρανζίστορ...

 

Υ.Γ 1: Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει και την προαιρετική κάρτα Α/D για κατευθείαν αποστολή ψηφιακού σήματος στην m-audio από τον προενισχυτή η οποία μου κόστισε 200 ευρώ αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο υπερτιμημένη...

 

Υ.Γ 2: Στο bonstudio τον προενισχυτή τον έχουν 545 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α αλλά αν πληρώσεις μετρητοίς απαίτησε να σου κάνουν μεγάλη έκπτωση. Εγώ τον πήρα 550 ευρώ (από 648 θεωρητικά) χωρίς να με έχουν και να τους έχω ξαναδεί πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε αυτά τα χρήματα μην περιμένεις ποιότητα λάμπας!

πριν αγοράσεις άκου και το eureka (presonus) το οποίο και έχω και έγινε η επιλογή μετά από αρκετό ψάξιμο και με την πολύτιμη βοήθεια φίλων (επαγγ.ηχολήπτες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

με πρόλαβε ο Τάκης...

Την γνώμη μου για τα υποτίθεται λαμπάτα κυκλώματα στις φθηνές υλοποιήσεις την έχω ξαναπεί...

 

Θα σου πρότεινα κι εγώ να εξετάσεις την περίπτωση του eureka...

βέβαια και το trackmaster και ο twin track είναι τίμιες και αξιόλογες λύσεις, απλά το class a της presonous της έκατσε πολύ καλά στην συγκεκριμένη σχεδίαση και στα αυτιά μου έφερε έναν ήχο με το feel ακριβότερων υλοποιήσεων...

 

πάντως το αγαπημένο μου channel strip στην μέση κατηγορία τιμήs ήταν και είναι το SPL Channel One..αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε τιμή άκουσέ το...θα με θυμηθείς...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε theoniki βασικά σκεφτόμουν για το trackmaster που είναι και αρκετά φτηνό ή για το voicemaster της focursite μια και την προενύσχηση την θέλω καθαρά για μικρόφωνο και ένα κανάλι μου φτάνει. Και γιαυτό σκεφτηκα μήπως με 600€ μπορώ να πάρω μονοκάναλο προενυσχυτή λάμπας και άνοιξα το θέμα.

Μια και ανέφερες το SPL Channel One μήπως ξέρεις αν αξίζει το SPL GOLDMIKE 9844; Είναι αρκετά πιο φτηνό και σκέφτηκα μήπως έχει ίδια προενύσχηση με το channel one απλά χωρίς τον compressor κ.τ.λ.

Αξίζει να δώσω από την άλλη τα χρήματα για το voicemaster pro;

Αν δεν αξίζει τότε σίγουρα θα περιμένω να βρώ χρήματα για το spl channel one npap.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου