Προς το περιεχόμενο

Asaf Avidan Live @Ηρώδειο 22/09/22


kpeyos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator

Αν και αγόρασα τα εισητήρια με αρκετή επιφύλαξη και λόγω του προχωρημένου της εποχής για ανοικτά live και γιατί ότι είχα ακούσει απ τον συγκεκριμένο μου είχε φανεί ιδιαίτερο μεν αλλά όχι κάτι καταπληκτικό, το συγκεκριμένο live αποζημίωσε πλήρως.

 

Από τις πιο καλοστημένες σκηνικές παρουσίες μπάντας.  To setlist δουλεμένο με φοβερή λεπτομέρεια σε όλα τα σημεία του. Ο '60s ήχος υποστηριζόταν απο τα αντίστοιχα όργανα: κιθάρες Airline, μπάσο Mustang short scale, ακόμη και cigar box κιθάρες. Η μπάντα δε λυπήθηκε να σύρει κι ένα grand piano για τα τρία τέσσερα κομμάτια που χρειαζόταν.

 

Το μόνο μείον που θα μπορούσα να αναφέρω προσωπικά ήταν ότι το ampless setup στα δύο τρία σημεία που χρειάστηκαν να βρωμίσουν οι κιθάρες ήταν λίγο σα να χεις βάλει το σεμεδάκι της γιαγιάς πάνω στο καντραν μιας καινούργιας Mercedes. Ο μόνος λόγος που μπορώ να το δικαιολογήσω είναι ότι επειδή ο Asaf κινείται αρκετά και κάνει διάφορα πάνω στη σκηνή, δεν έχει θέματα με bleed κλπ. Δεδομένου πάντως του στησίματος όλων των υπολοίπων, δε νομίζω πως έγινε γιατί "πού να κουβαλάμε τον 25 κιλά ενισχυτή ρε φιλαράκι..." 

 

Ο ίδιος ο Asaf  o οποίος εκτός από φωνή έπαιξε κιθάρα, cigar box slide, πιάνο, φυσαρμόνικα, κρουστά ήταν χθες ένας πολυτάλαντος star παλαιάς κοπής, με την εξωστρέφεια που χρειάζεται ώστε να διασκεδάσει ο κόσμος το βράδυ του και με ενέργεια που θύμιζε Cave πριν 25 χρόνια. Γι αυτόν ήταν ένα όνειρο ζωής να παίξει στο Ηρώδειο και αυτό φάνηκε. Έμεινε μαζί μας λίγο παραπάνω από δύο ώρες και τα έδωσε όλα.

Εν κατακλείδι, ο συγκεκριμένος μπορεί να μην έχει τα πολύ μεγάλα κομμάτια και ίσως και σπάνια να βάλω να ακούσω κάτι δικό του σπίτι μου. Όμως δε νομίζω ότι υπήρξε άνθρωπος που να ένοιωσε ότι έχασε το βράδυ του εχθές μαζί του. Μετά από αυτό το live εγώ πάντως τον συμπαθώ λίγο περισσότερο.



 

 

Επεξεργασμένο από kpeyos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου