Προς το περιεχόμενο

Waves Lil Tube (Προσθέστε πλούσια λιπαρότητα σωλήνα)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Δεν ξερω πόσοι πήρατε χαμπάρι και "αγοράσατε" το δωρεάν Lil Tube της Waves για Black Friday, εγώ το πήρα για να υπάρχει.

Πρόκειται για άλλο ένα plugin προσομοίωσης λυχνίας που υπόσχεται "rich tube fatness, texture & saturation on every track in your mix – your own tube console. Με μετάφραση Google: Προσθέστε πλούσια λιπαρότητα σωλήνα, υφή και κορεσμό σε κάθε κομμάτι στο μείγμα σας – τη δική σας κονσόλα σωλήνα."😄

Eδω στο βίντεο παρακάτω εξηγείται η λειτουργία του που δεν είναι και περίπλοκη μιας και έχει ένα ποτενσιόμετρο για ...more. Οσο περισσότερο, τόσο καλύτερο.

Δίνει όγκο με "παραμόρφωση" κάποιων συχνοτήτων που δίνουν την ψευδαίσθηση έντασης. Ότι πιο δυνατό, ακούγεται καλύτερο και φαίνεται πήξαμε στην καθαρότητα και πιστότητα και θέλουμε λίγη... λιπαρότητα και κορεσμό με παραμόρφωση λάμπας και φύσημα ταινίας. Ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος ο άνθρωπος.

 

Μου θυμίζει την ίδια τρέλα για διαφορετικό αποτέλεσμα όμως, που κυριάρχησε στα 80ς με το Aphex Aural Exciter που με ένα ποτενσιόμετρο more, πρόσθετε την δυσεύρετη για ταινία, γυαλάδα στα πρίμα με τρόπο που δεν γινόταν με EQ. Το έκανε βγάζοντας αρμονικά τις επιθυμητές συχνότητες χωρίς να προσθέτει gain. Όσο έβαζες, τόσο καλύτερο γινόταν για τ' αυτιά του ηχολήπτη που το συνήθιζε και δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό, ενω στους άλλους κάποτε ήταν και υπερβολικό το αποτέλεσμα.

aural-exciter.jpg

 

Σήμερα ενω υπάρχει σαν plugin είναι αχρείαστη η παρουσία του στον ψηφιακό κόσμο και αντ' αυτού έχουμε άλλα όπως το Lil Tube που τονίζουν τις μεσαίες.

 

 

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου