Προς το περιεχόμενο

Artificial Intelligence και σύνθεση μουσικής


Nekkon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο με ηχητικά samples. Θα μας φάνε τη δουλειά οι κομπιούτορες; Για πείτε...

 

https://google-research.github.io/seanet/musiclm/examples/

 

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"... όταν το AI χρησιμοποιείται για την επίλυση δημιουργικών προβλημάτων, ο αλγόριθμος AI πρέπει να αντικαταστήσει κάτι στη θέση της δημιουργικής σπίθας που φαίνεται να έχουν οι άνθρωποι, η τυχαιότητα από μόνη της δεν αρκεί..."

 

Απόσπασμα από πανεπιστημιακή εργασία σχετική με το έργο του Ι. Ξενάκη. Σελ.54 (pdf page 60).

https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/frontend/file/lib/default/data/2904544/theFile

 

Η παραπάνω φράση για μένα είναι μία βασική απάντηση που ενδεχομένως τελειώνει την συζήτηση πριν αρχίσει. Παρόλα αυτά, πολλές φορές η προσπάθεια για αναπαραγωγή φυσικών διεργασιών με τεχνητό τρόπο έχει την επιστημονική της αξία γιατί μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το πως δουλεύει η φύση στη βάση της.

  • Like 4
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Το κοιταμε απο λαθος πλευρα. Το θεμα ειναι ο σκοπος και η πρακτικη εφαρμογη. ΟΚ, ουτε το απαυγασμα του πολιτισμου θα ειναι οι δημιουργιες του ΑΙ, ουτε το προτυπο της συνθεσης. Το θεμα ειναι ομως οτι θα ειναι αρκετα καλες π.χ. για να επενδυθει ενα βιντεο; Για μενα θα ειναι.

 

 Δε διαφερει στη λογικη των plug in, τα προτυπα θα ειναι παντα τα αναλογικα τερατα και οι λαμπατοι ενισχυτες, ειναι ομως αρκετα καλα τα plug in για να κανεις τη δουλεια σου; Φυσικα και ειναι. Η ενατη λοιπον θα παραμεινει ενατη, αλλα π.χ. το σαουντρακ για τα σαπια σηριαλ που τρωμε σα χαμπουργκερ, ανετα θα βγαινει απο ΑΙ.

  • Like 3
  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ναι, εδώ που έχουμε φτάσει. Ο άνθρωπος είναι πολύ ευπροσάρμοστος. Και λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει τη γρια και θέλει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
15 ώρες πριν, Nekkon είπε

Θα μας φάνε τη δουλειά οι κομπιούτορες;

Προσωπικά θεωρώ ότι ως έναν βαθμό, ναι.

 

Βέβαια, ο βαθμός θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο απώτερο στο μέλλον ο άνθρωπος θα συνεχίσει να ασχολείται με τη μουσική, με τη σύνθεση (και τις tele φυσικά...).

 

Αν τα παραπάνω αποτελέσουν μια ξεχασμένη ανθρώπινη δεξιότητα, τότε οι μελλοντικές γενιές θα ακούνε ΑΙ μουσικές. Βέβαια αυτό το σενάριο είναι πολύ μακρινό. Στο σήμερα, σίγουρα σύντομα θα πλασαριστούν συνθέσεις ενδεχομένως σε video games ή υπό την μορφή soundtrack- ως κάτι νέο και καινοτόμο. 

 

Πάντως, μπορεί τα X Files να έλεγαν fight the future, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε το μέλλον είναι ασταμάτητο. 

Και μεταξύ μας, το ΑΙ δεν με ανησυχεί για τη μουσική. Προσωπικά με ανησυχεί... γενικότερα, αλλά ίσως φταίει το πολύ Battlestar Galactica.

 

Fracking toasters      😄

  • Λυπάμαι 1
  • Χαχα 1

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, manosx είπε

που τρωμε σα χαμπουργκερ

Κόβω πονήρα αυτό γιατί σαν παράδειγμα με βολεύει.😁

 

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για την παραμύθα της τεχνητής νοημοσύνης. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην πιο κουτή περίοδο της ιστορίας σε σχέση με το πόση πληροφορία κυκλοφορεί. Κι όπως πολύ σωστά στα RPG άλλο attribute είναι το intelligence και άλλο το wisdom, έτσι κι εμείς είμαστε full intelligent αλλά μπουμπούνες.

 

Μπέργκερ. Γιατί όχι. Χορταίνεις. Το καλό το μπέργκερ είναι πλήρες γεύμα. Το λίγο πιο μάπα το συνηθίζεις. Το ανέχεσαι. Όσο πιο μάπα γίνεται, αλλά σιγά σιγά, γλυκά γλυκά, τόσο το συνηθίζεις. Θα σου φτιάξει κάποιος μια φασολάδα μια μέρα και θα δηλητηριαστείς θα πεις ΤΙΝ ΤΟΥΤ.

 

Αφού λοιπόν κοντύναμε τον άνθρωπο τόοοοοσο πολύ, με πάτα αυτό (για να γίνει αυτό), πες αυτό (όταν σου λένε αυτό), τον βάλαμε στον Προκρούστη της τεχνικής, της εξειδίκευσης, της κοινωνικής νόρμας και άλλων πολλών, τώρα που βλέπουμε ψύχραιμα την κατάστασή μας λέμε "για κάτσε ρε, αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει και μηχανήμα ναουμ" Ε φυσικά και μπορεί να την κάνει ρε μάστορα, έτσι όπως την κατάντησες τη δουλειά!😆

 

Γι' αυτό. 4/4, ασθενή τονικά κέντρα, όχι πολλές πολλές μελωδίες, ευχάριστες συχνότητες. Θα γίνει η δουλίτσα. Για την αυτοέκφραση υπάρχουν κι οι ψυχολόγοι (κι αυτοί ΑΙ), δε χρειάζονται τέχνες και τέτοια υπερβατικά και ακατάληπτα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

τέχνες και τέτοια υπερβατικά και ακατάληπτα.

 

Μαζί με ένα τζάκι, ένα ωραίο λικέρ / γουίσκι και καλούς συνομιλητές. Ό,τι καλύτερο.

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Jet72 είπε

Μαζί με ένα τζάκι, ένα ωραίο λικέρ / γουίσκι και καλούς συνομιλητές. Ό,τι καλύτερο.

Κι ό,τι πιο ανθρώπινο.

 

Και για να πιάσω και τους τεχνολάγνους φίλους, φανταστείτε να καθόσανε 3 διαφορετικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να κουβεντιάζουν για τις προτιμήσεις τους στις σταθμίσεις δεδομένων, τις διατάξεις των νευρωνικών τους δικτύων, σεβόμενα το καθένα την διαφορετικότητα και την προέλευση του άλλου, με αυτή την περιέργεια της απόδρασης από τα στενά όρια του αυτοπροσδιορισμού που ορίζουμε ως συνείδηση, να προσπαθήσουν να νιώσουν κι αυτά "κάποιοι άλλοι", και στο τέλος, σαν επιστέγασμα της ματαιότητας αυτής τους ενέργειας να τσουγκρίζανε 3 ποτηράκια και να λέγανε "Άντε γεια μας ρέεεεεει, όσο κυλάει ρεύμα υπάρχουμε!"

  • Like 2
  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου