Προς το περιεχόμενο

Ξεκίνησα sweep picking, συμβουλές για βελτίωση τεχνικής αλλά και ρυθμού!!!


nbampaliaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, έχει κανά 2 μήνες που ξεκίνησα να μαθαίνω sweep picking αν και τον τελευταίο μήνα ξεκίνησα να δουλεύω αρκετά.

Έφτασα σε ένα καλό επιπεδό που δεν το πιστεύω! Πριν καμιά βδομάδα ούτε να ονειρευτώ δεν μπορούσα ότι θα παίζω σε αυτήν την ταχύτητα!

 

Είπα να ρωτήσω καμιά συμβουλή να μην κάνω τα δίκά μου μόνο. Γενικά το ψάχνω καλά, πως να παίζω, ποια είναι η σωστή τοποθέτηση από τα δάχτυλα, ποια είναι η σωστή

φορά που πρέπει να κινείται η πένα κάθε φορά έτσι ώστε το alternate picking και το sweep picking να "δένουν" μεταξύ τους όμορφα και η πένα να κυλάει σαν μια "ροή", έτσι το φαντάζομαι δηλαδή.

 

Χάνω νότες σίγουρα σε μεγάλες ταχύτητες, αφού τώρα ξεκίνησα λογικό είναι, αλλά έχω και μεγάλο πρόβλημα στον ρυθμό αν δεν παίζω μαζί με το τραγούδι. Νομίζω ένας μετρονόμος θα βοηθούσε πολύ σε αυτό, αλλά δεν ξέρω τι να αγοράσω και πως να τους χρησιμοποιώ έτσι ώστε να είναι στην ταχύτητα του τραγουδιού που μαθαίνω.

 

Τέλος πάντων, νομίζω έκανα τεράστια βελτίωση, δυστυχώς δεν έχω παλιά βίντεο να σας δείξω. Δείτε πως είμαι τώρα και πιστέψτε με πριν κανά μήνα ούτε στο 1/4 της ταχύτητας του παρακάτω cover δεν μπορούσα να κάνω sweep picking:

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει γενικά να χαλαρώσεις ΠΟΛΥ, και να είσαι 100% σίγουρος για τις νότες. Το sweeping είναι μια αρκετά προχωρημένη τεχνική που πρέπει να είσαι εξαιρετικά άνετος με όλα τα προηγούμενα για να μπορέσεις να βγάλεις ένα καθαρό αποτέλεσμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι όντως σφίγγομαι, ειδικά στο γρήγορο alternate picking πετάω φλέβες. Να φανταστώ και εκεί πρέπει να χαλαρώσω.

 

Άμα είναι από εδώ και πέρα βάζω μπρος να σκέφτομαι να είμαι χαλαρός, μέχρι να φτάσω στο σημείο που να μην χρειάζεται να το σκέφτομαι και να βγαίνει από μόνο του.

 

Γενικά δεν το είχα σκεφτεί καν, ότι πρέπει να χαλαρώσω, και αν δεν μου το λέγατε τώρα μπορεί να μην το διόρθωνα ποτέ.

 

Για τις νότες είμαι σίγουρος, και ξέρω πολύ καλά τι κάνω. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, χάνω κάποιες αλλά το έπαιζα και σε ταχύτητα που ακόμη δεν την κατέχω. Στην εξάσκηση θα παίζω ποιο αργά.

 

Για τον ρυθμό, πιστεύεται ένας μετρονόμος θα βοηθήσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω ποια τεχνική είναι το sweep picking. Αυτό που παρατήρησα στο βίντεο είναι ότι όντως έχεις πολύ σφιγμένο δεξί. Καταβάλεις τεράστια προσπάθεια πχ στο σημείο που παίζεις γρηγορα με την πένα πάνω κατω, με το χέρι να κάνει μεγάλη διαδρομή, τη στιγμή που θα μπορούσες να το κάνεις κουνοντας ελαφριά τον καρπό σου. Να κάνεις δλδ μικρή κίνηση στο χέρι. Να μη απομακρύνεται η πένα απο την χορδη, τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω κίνηση. Να μοιαζει σαν να είναι το χέρι ακίνητο.

 

Ελπίζω να καταλάβεις τι λέω.

 

Παιζεις πολυ καλά. Συνέχισε να δουλεύεις.

2 λεπτά πριν, nbampaliaris είπε

Ναι όντως σφίγγομαι, ειδικά στο γρήγορο alternate picking πετάω φλέβες. Να φανταστώ και εκεί πρέπει να χαλαρώσω.

 

Γι'αυτό μιλώ.

 

2 λεπτά πριν, nbampaliaris είπε

.

 

Για τον ρυθμό, πιστεύεται ένας μετρονόμος θα βοηθήσει;

 

Ο μετρονόμος είναι φίλος σου. Αργά στην αρχη, και θα ανεβάζεις ρυθμό σταδιακά. Σίγουρη μέθοδος.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, nbampaliaris είπε

1. Να φανταστώ και εκεί πρέπει να χαλαρώσω.

 

2. Για τον ρυθμό, πιστεύεται ένας μετρονόμος θα βοηθήσει;

 

1. Οπωσδήποτε.

 

2. Δεν θα βοηθήσει απλά, είναι απαραίτητος.

 

EDIT: Για να σου δώσω να καταλάβεις, το πιο σημαντικό πράγμα για να κυνηγήσεις (σε ότι και αν προσπαθήσεις), δεν είναι η ταχύτητα.

Είναι ο έλεγχος.

Αν έρθει αυτός, θα έρθει και η ταχύτητα.

Και έλεγχο αν σφίγγεσαι, δεν θα αποκτήσεις ποτέ.

Αν αποκτήσεις ταχύτητα αλλά δεν έχεις έλεγχο, και σου πω να παίξεις μια γρήγορη φράση λίγο πιο αργά, το πιθανότερο είναι να μην μπορείς (όσο περίεργο και αν ακούγεται).

Θα μπορείς να την παίξεις μόνο στην συγκεκριμένη ταχύτητα που την "έχεις" (όταν την αποκτήσεις), με την συγκεκριμένη πίεση που ασκείς.

 

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Like 2

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δικη μου συμβουλη ειναι να βρεις ενα καλο δασκαλο κιθαρας και να κανεις οτι σου πει αυτος. Το βιντεο που ειδα δεν μου δειχνει εναν πραγματικα ταλαντουχο αυτοδιδακτο που να χρειαζεται ενα απλο χτυπημα στην πλατη και δυο τρια tips για να παει μπροστα, διακρινω αναγκη μεγαλου σκαψιματος και επαναπροσδιορισμου του τροπου παιξιματος σου.

 

 Βρες λοιπον τον καταλληλο ανθρωπο να σε βαλει στο δρομο το σωστο, γιατι gps να τον βρισκει για σενα δεν υπαρχει, και ενστικτο ιχνηλατη απο γεννησιμιου τους εχουν ελαχιστοι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα τεχνικα πρεπει να αναθεωρησεις. 

 

Πρωτον εχε στο νου σου πως τεχνικη δε σημεινει ταχυτητα. Σκεψου το σαν τη μηχανικη που χρησιμοποιεις στα χερια σου για να παραγεις ελεγχομενο ηχο. Μπορουμε να μιλαμε με τις ωρες για την τεχνικη αλλα ξεκινα απο εκει. -Μηχανικη με οτι αυτο συνεπαγεται

(πως παιζεις? Με πηχη? με καρπο? Αν παιζεις με καρπο η κινηση ειναι... "γυαλοκαθαριστηρας'' ή πως ανοιγουμε το πομολο? Ο αντιχειρας με το πρωτο δαχτυλο ειναι σταθεροι 

ή κινουνται κι'αυτοι? Συνδυάζεις πανω απο ενα απο τα προηγουμενα ή οχι? η τεχνικη σου εφαρμοζεται σε ολο το φασμα των τεχνικων που θα χρησιμοποιεισεις στο παιξιμο σου? Οικονομια κινησεων εχεις? Παιζεις σφιγμενα? κλπ)

 

-Εγεγχομενος ηχος. Οσο καλυτερα εχεις στησει το foundation στα παραπανω τοσο περισσοτερο θα ασχολεισαι με τα αποτελεσματα τους που ειναι ο παραγομενος ηχος, το πως ακουγεσαι.

(τι ηχο παραγεις με την τεχνικη κ την πενα που χρησιμοποιεις? ποσο ρυθμικα ακριβες κ καρφωμενο στον παλμο ειναι το παιξιμο σου. Στην πορεια αυτο ισως χρειαστει αυτο να το αλλαξεις σε αλλες μουσικες (να μπορεις να παιζεις πριν ή μετα το beat) αλλα αυτο ειναι για ποοοολυ μετα, ειναι περισσοτερο εγκεφαλικο κ αν δε μπορεις να παιξεις πανω στο μπητ δεν εχει νοημα να το συζηταμε.Τι ελεγχο εχεις στις δυναμικες σου? Ποσο καλα μπορεις να μιουταρεις τις χορδες που δεν παιζεις για να καθαρισεις το παιξιμο σου. κ πολλα αλλα)

 

Η ταχυτητα ειναι αποτελεσμα αυτων. Εσυ κυνηγας ν'ανεβασεις την ταχυτητα μην εχοντας λυσει τα περισσοτερα απο αυτα. Συνηθως δε θα τα ελεγα ετσι χυμα αυτα σε καποιον, ξερω πως φαινεται πολυ ασχημο. Αλλα παιζεις τοσο σφιγμενα που κινδυνευεις-θα κινδυνεψεις απο τραυματισμο. Σιγουρα δεν εχουμε ολοι το ιδιο νευρικο συστημα κ αν(τ)οχες αλλα εσυ σφιγγεσαι παρα πολυ κ αν δεν εχεις τραυματιστει μεχρι τωρα πας με μεγαλο βαθμο σιγουριας να το κανεις στην συνεχεια. Κ παλι συγγνωμη για την κριτικη μου, αλλα ειδικα απο τη στιγμη που με την τεχνικη που χρησιμοποιεις τωρα το προβλημα δεν ειναι οτι θα δυσκολευτεις να βελτιωθεις, αλλα οτι μπορει να παθεις προβλημα κ να τρεχεις (ή στην καλυτερη να σε αφησει μακρυα απ'το όργανο για μεγαλο διαστημα), επρεπε να σου πω τι βλεπω.

 

100% φιλικα ολα αυτα. 

 

 

  • Like 6
  • Συμφωνώ 1

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπιλ, όσα λες είναι σωστά και ακριβή.

Αυτά που λες δεν φαίνονται ασκημα, σε καμία περίπτωση. Ασκημο θα ήταν να λέγαμε "φίλε παίζεις σούπερ" και μη σχολιαζαμε παρακάτω. Άλλωστε, και ο ΟΡ συμβουλές ζητά...

  • Like 2
  • Συμφωνώ 2

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποια στιγμή πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν έχει μάθει να περπατάει σταθερά πριν του ζητήσεις να τρέξει.

Αυτό το ρώτησα στον εαυτό μου πριν 50 χρόνια και ξέχασα μια για πάντα το τρέξιμο. Σήμερα ακόμα δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά.

  • Like 2

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου