Σαμη Παραγκα Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου 9 λεπτά πριν, billaraskats27 είπε Ρε συ Μανο τι συγκρινεις> Ο ενας γραφει μουσικη με πολυ συγκεκριμενες ενορχηστρωσεις, αρμονια κ οοοολες οι νοτες ειναι γραμμενες κ εκτελεσμενες σαν θεατρικο εργο, κ ο αλλος ενας χαρισματικος βιρτουοζος πανηγυρτζης βιολονιστας που απλα γεννηθηκε σε λαθος εποχη κ με λαθος οργανο. Ο Υνγνη καθαρο χαρντ ροκ παιζει κ επειδη ειναι Ριτσι ον στεροιντζ, ε κατι πηρε κ απο το πως εγραφε το κτηνος ο Ριτσι αφου τις δικες του συνταγες φτιαχνει κ ετσι τα 6-7 πρωτα του αλμπουμ ειναι φουλ στις κομματαρες. Εγω πχ οταν θελω ν'ακουσω κομματια ακουω απο την ευρυτερο ροκ χωρο (κ ποπ κ λαικο πλεον) κ επειδη εχω μεγαλωσει με κλασσικ ροκ ειναι απολυτα φυσιολογικο να προτιμω τον Σουηδο. Οταν θελω ν'ακουσω κατι αλλο δε θ'ακουσω ουτε τον ενα ουτε τον αλλον. Θα παω ειτε στις περουκες που λες κ εσυ ειτε σε κτηνη της τζαζ. Αλλα να συγκρινω τον Βαι με τον Σουηδο δεν ειμαι 18. Μακαρι να ειχα το φασιλιτι του Σουηδου, αλλα το καλλιτεχνικο οραμα κ προσωπικοτητα του Βαι. (βεβαια αν παμε στο σογκραητηνγκ οιστρο θα ηθελα του Ριτσι ή κατευθειαν στην πηγη δηλ του Μακαρτνευ, κ ετσι δε θα χρειαζομουν τιποτε απο τα παραπανω κ θα μα παρακαλαγαν να τους παρω γκεστ να παιξουν 2 νοτες σε αλμπουμ μου) Οι Μπίλτις, δυστυχώςς, δεν μπόρεσαν να παίξουν ΠΟΤΕ λαιβ, ίσως να ήταν πιο μπροστά από την εποχή τους? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ όλμος, τι να κάνουμε Τώρα κάτι Βάιδες......εδώ ρε σεις ένας Χέντριξ, ΕΝΑ άσθμα ΔΕΝ έχει βγάλει της προκοπής, κάτι σα το Κομπέιν που έγινε ήρωας με τα τραγούδια άλλων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vrasidas27 Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, manosx είπε Μα δε συγκρινω τιποτα, απλα αναφερομαι στο θεμα του ευπεπτου. Δεν ειναι θεμα δηλαδη του αν εισαι σρεντερ η οχι, αλλα το κατα ποσο θελεις τελικα να γινεις ευπεπτος, προσιτος, να παιξεις μπαλα δηλαδη στο επιπεδο του τραγουδιου. Ειναι μεγαλη τεχνη αυτο, δεν πρεπει να την υποτιμαμε. Ειναι αλλου ειδους δυσκολια, IMHO πολυ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και απο το πιο βιρτουοζικο παιξιμο. Φυσικα κ ειναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ τεχνη η τραγουδοποιια κ η συνθεση, αλλα δεν πηρε αυτο το δρομο ο Βαι. Κ πολλοι αλλοι. Δε γινεται ολοι να κανουν το ιδιο. Απο την αλλοι ουτε ο Υνκβη τον πηρε. Καπου στη μεση ειναι. Το οτι προτιμαμε να ακουμε τη μεση (οσοι θελουμε συνδυασμο κομματιου/μπαντας με κιθαρες) δε λεει κατι. Κιθαριστικα μπορει ο Σουηδος να ειναι πιο πανω. Καλλιτεχνικα δε συγκρινονται. Οπως κ να εχει εμεις επιλεγουμε τι μας συγκινει κ το κανουμε διαβαζοντας αναλυσεις πρωτα. Το προβλημα ειναι οτι τις κανουμε. Κ οταν αρχιζουμε να τις κανουμε καλο ειναι να θυμομαστε πρωτον οτι το γουστο μας μπορει να μας επιρρεαζει κ δευτερον πως η μουσικη ειναι μια τεραστια παραδοση κ υπαρχουν πολυ πιο απολυτα μεγεθη απο το προσωπικο μας γουστο (δεν εννοω τον Βαι κ δεν αναφερομαι σ'εσενα ) Επεξεργασμένο 2 Απριλίου από billaraskats27 ατμοσφαιρικη μπαντα ειναι αυτη που δεν εχει turbo? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου ΩΠΩΠΩπω εχουμε παρει φορα,εχουμε βγαλει αχρηστους Beatles,hedrix ακολουθουν ζεπελιν(ολο λαθη κανανε στα λαιβ),πινκ φλουντ(βαρετοι),θα συνεχισουμε σιγουρα με νιρβανα και ολοι ξερουμε οτι θα καταληξουμε στους μεταλικα....ας κλεισει το θεμα 1 3 Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) Παράθεση Δημοσιευμένο πριν 3 λεπτά (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, manosx είπε Εμφάνιση Φυσικα κ ειναι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ τεχνη η τραγουδοποιια κ η συνθεση, αλλα δεν πηρε αυτο το δρομο ο Βαι. Κ πολλοι αλλοι. Δε γινεται ολοι να κανουν το ιδιο. Μια χαρα συνθεσεις κανει, αλλα σε αλλο στυλ απο αυτο που απαιτουν τα σταδια τα γεματα με τους normies Καταλαβαινω ομως πως το λες, καταλαβαινω απολυτα, αρα συμφωνουμε οτι για δεκα χιλιαδες βατ να κλασουνε πατατες οι μπατσοι και τα ματ θελεις ANGUS YOUNG, και ο vai ειναι για να τον ακουνε σε κανα κλαμπ οι κιθαριστες της πολης που παιζει. Αυτο λεμε απο την αρχη, κανενα προβλημα. Οι fan που θιχτηκαν μπορουν τωρα να ηρεμησουν. Επεξεργασμένο 2 Απριλίου από manosx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Σαμη Παραγκα Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, noe13 είπε ΩΠΩΠΩπω εχουμε παρει φορα,εχουμε βγαλει αχρηστους Beatles,hedrix ακολουθουν ζεπελιν(ολο λαθη κανανε στα λαιβ),πινκ φλουντ(βαρετοι),θα συνεχισουμε σιγουρα με νιρβανα και ολοι ξερουμε οτι θα καταληξουμε στους μεταλικα....ας κλεισει το θεμα εγώ ήπια για Νιρβάνες, όσο για Βίλτις, έχεις καμιά μφιβολία αν μπορούσαν παίξουν ζωντανά? Οι Φλόιντ έπαιξαν ΝΑι , Οι Ζεπ επίσης, και όλοι τους, το θέμα είναι να βγάζεις μουσική και να παίζεις λίβε Τώρα, αν κάθομαστε να ασχολούμστε για κάτι τύπους που γυροφέρνουν τη τοστιέρα, δεν έχω να πιω κάτι Επεξεργασμένο 2 Απριλίου από Σαμη Παραγκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Και ο Μπετοβεν εδω που τα λεμε δε λεει και τιποτα, εχει να κανει σουξε 200 χρονια 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mpamps Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Νομίζω ότι η συζήτηση μπορεί σιγά-σιγά να μεταφερθεί στο διπλανό thread: "Μας δουλεύουν.." 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου 1 λεπτό πριν, manosx είπε Και ο Μπετοβεν εδω που τα λεμε δε λεει και τιποτα, εχει να κανει σουξε 200 χρονια Έλα μωρέ με τον κουφό τώρα ... 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Σαμη Παραγκα είπε εγώ ήπια για Νιρβάνες, όσο για Βίλτις, έχεις καμιά μφιβολία αν μπορούσαν παίξουν ζωντανά? Οι Φλόιντ έπαιξαν ΝΑι , Οι Ζεπ επίσης, και όλοι τους, το θέμα είναι να βγάζεις μουσική και να παίζεις λίβε για μενα δεν εχει σημασια....δυστυχως λογω ηλικιας δεν καταφερα να τους ζησω,στην εφηβεια μου δεν ακουσα ποτε,οποτε παντα υιοθετουσα την αποψη ολου του κοσμου ΄΄ότι ειναι το κορυφαιο γκρουπ του πλανητη¨ χωρις ομως ποτε να εχω προσωπικη αποψη....οταν πριν λιγα χρονια αφιερωσα πολυ χρονο να ακουσω σχεδον ολη τη δισκογραφια τους,ακουσα σχεδον ολη τη μουσικη που γραφεται σημερα....το 60'....σε μολις 7 χρονια.....σχεδον δακρυσα Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Grey Δημοσιευμένο 2 Απριλίου Share Δημοσιευμένο 2 Απριλίου 3 λεπτά πριν, noe13 είπε ΩΠΩΠΩπω εχουμε παρει φορα,εχουμε βγαλει αχρηστους Beatles,hedrix ακολουθουν ζεπελιν(ολο λαθη κανανε στα λαιβ),πινκ φλουντ(βαρετοι),θα συνεχισουμε σιγουρα με νιρβανα και ολοι ξερουμε οτι θα καταληξουμε στους μεταλικα....ας κλεισει το θεμα Mπα,τίποτα τέτοιο. Απλά πρέπει κάποια στιγμή να τα ξεμπερδέψουμε λίγο στο μυαλό μας. Για παράδειγμα,η επίδραση του Vai δεν συγκρίνεται με αυτή του Hendrix. O Hendrix σαν κιθαρίστας όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Vai. Σε μια αντιστοιχία μεταξύ συγκροτημάτων,θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τους Zeppelin και τους Dream Theater ας πούμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος ξεκίνησε κάτι,χρίζεται αυτόματα ως ο κορυφαίος όλων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση