Προς το περιεχόμενο

Ποια κάρτα ήχου να επιλέξω;


georgym

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας! Θέλω να αγοράσω μια κάρτα ήχου για τον υπολογιστή μου ΑΜD Αthlon 3.5 με μνήμη 2 Gigabyte και Vista. Κάποιοι μου είπαν να μην προτιμήσω τίποτα από creative και να πάω σε επαγγελματικές. Ασχολούμαι με μουσικά προγράμματα και θα ήθελα η κάρτα να με καλύπτει και σε ηχογραφήσεις όπως και να είναι συμβατή με τα Vista που έχω και που δεν μπορούν να δουν τη soundblaster live που ήδη έχω. Από την άλλη δεν μπορώ να διαθέσω και μια περιουσία! Κάτι γύρω στο διακοσάρι το συζητάω. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τα Vista βλέπουν κανονικότατα την Soundblaster X-Fi Platinum, η οποία είναι (κατά τη γνώμη μου) η καλύτερη κάρτα που μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα.

 

ΟΜΩΣ, πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε, ας γνωρίζεις ότι αυτή τη στιγμή τα Vista έχουν προβλήματα επιδόσεων σε συστήματα ήχου, ειδικά για κάποιον που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ASIO Drivers. Αυτό βέβαια θα αλλάξει σύντομα, αλλά έχε το κατά νου, σαν (προσωρινή έστω) και πολύ ενοχλητική πραγματικότητα.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Vista βλέπουν κανονικότατα την Soundblaster X-Fi Platinum' date=' η οποία είναι (κατά τη γνώμη μου) η καλύτερη κάρτα που μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα.

 

ΟΜΩΣ, πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε, ας γνωρίζεις ότι αυτή τη στιγμή τα Vista έχουν προβλήματα επιδόσεων σε συστήματα ήχου, ειδικά για κάποιον που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ASIO Drivers. Αυτό βέβαια θα αλλάξει σύντομα, αλλά έχε το κατά νου, σαν (προσωρινή έστω) και πολύ ενοχλητική πραγματικότητα.[/quote']

 

 

 

Διαφώνω κάθετα με την επιλογή X-Fi . Είναι μεν πάρα πολυ καλή για παιχνίδια ειδικά για εκείνα που την υποστηρίζουν αλλά πολύ ελλιπής με την μουσική παραγωγή. Η δική μου δεύτερη επαγγελματική κάρτα ήχου ήταν η m-audio transit , κόστισε 80 ευρώ. Στα διακόσια έχεις πάρα πολλές επιλογές, είναι κρίμα να συμβιβαστείς με την X-Fi, όταν πριν απο 1 χρονο περίπου το αρκετά αξιόπιστο Computer music magazine την είχε κατακεραυνώσει.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να ενημερώσω ότι ακόμα η m-audio στις πιο δημοφιλείς της κάρτες (συμπεριλαμβανομένης και της transit) έχει beta drivers για vista.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαφώνω κάθετα με την επιλογή X-Fi . Είναι μεν πάρα πολυ καλή για παιχνίδια ειδικά για εκείνα που την υποστηρίζουν αλλά πολύ ελλιπής με την μουσική παραγωγή. Η δική μου δεύτερη επαγγελματική κάρτα ήχου ήταν η m-audio transit ' date=' κόστισε 80 ευρώ. Στα διακόσια έχεις πάρα πολλές επιλογές, είναι κρίμα να συμβιβαστείς με την X-Fi, όταν πριν απο 1 χρονο περίπου το αρκετά αξιόπιστο Computer music magazine την είχε κατακεραυνώσει.[/quote']

 

Είμαι γνώστης των (δεκαετούς διάρκειας) αντιρρήσεων για την ποιότητα των προϊόντων της Creative. Εν΄ τούτοις, εδώ και πολλά χρόνια, προτιμώ να μιλώ μόνο για πράγματα που γνωρίζω από πρώτο χέρι και δεν εμπιστεύομαι τον Τύπο.

 

Η X-Fi είναι μία φανταστική κάρτα ήχου για τα λεφτά της και έχει πληθώρα εφαρμογών και δυνατοτήτων που ταιριάζουν σε κάποιον σχετικά αρχάριο (όπως αυτός που ρώτησε). Επίσης, η Creative ήταν μία από τις δύο πρώτες εταιρείες που υποστήριξαν τα Vista (το οποίο επίσης είναι προαπαιτούμενο στο συγκεκριμένο ερώτημα).

 

Έχω ξαναπεί (και ξαναλέω) ότι η M-Audio είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για το ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει υποστηρίξει σοβαρά τα Vista, ειδικά αν λάβει κανείς υπ' όψιν του την τεράστια πελατειακή της βάση - αλλά αυτό δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην εξαγορά της από την (επίσης θλιβερή) Avid και την ιδέα τους ότι όλος ο κόσμος θα τρέχει τα (επίσης ελεεινά) ProTools M-Powered (τα οποία ακόμη δεν είναι έτοιμα για Vista).

 

Τώρα, αν χρειάζεται μπορώ να απαντήσω και σε πιο τεχνικό επίπεδο, αλλά περιορίζομαι να πω το εξής: το να είναι καλή μία κάρτα "για παιγχνίδια", δεν είναι δείγμα του πόσο κακή είναι, αλλά του πόσο καλή είναι, καθώς τα παιγχνίδια είναι πολύ απαιτητικές εφαρμογές, συχνά απαιτητικότερες από διάφορα μουσικά προγράμματα. Οπότε, κάποιοι δημοσιογράφοι πρέπει κάποτε να μάθουν να μιλάνε και να γράφουνε, αν θέλουν να πείσουν για κάποια άποψή τους.

 

Οπωσδήποτε, αν υπάρχουν και άλλες λύσεις σε αυτή τη κατηγορία τιμής, καλό θα είναι να αναφερθούν.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πετα τα Vista,φορτωσε τα XP & παρε μια καλη M AUDIO Firewire ..... :wink:

(μονο και μονο για την ποιοτητα των προενισχυτων της αξιζει να την παρεις)...

 

Τα VISTA δεν λενε ακομα για μουσικη μια και τα περισσοτερα γνωστα plug ins αλλα και recording software (με εξαιρεση το SONAR) ειναι incompatible με αυτα..... :wink: (Εξαλλου μια χαρα σταθερα ειναι τα XP ,Why mess w/ a good thing?)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω απλά ότι άλλες απαιτήσεις έχουν τα παιχνίδια και άλλες οι μουσικές εφαρμογές (καλούς κονβέρτορες, χαμηλό ή μηδενικό latency ποικιλία εισόδων ίσως και προενισχυτές κλπ). Σε καμία περίπτωση συγκρίσιμες πάντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πετα τα Vista' date='φορτωσε τα XP & παρε μια καλη M AUDIO Firewire ..... :wink:

(μονο και μονο για την ποιοτητα των προενισχυτων της αξιζει να την παρεις)...

 

Τα VISTA δεν λενε ακομα για μουσικη μια και τα περισσοτερα γνωστα plug ins αλλα και recording software (με εξαιρεση το SONAR) ειναι incompatible με αυτα..... :wink: (Εξαλλου μια χαρα σταθερα ειναι τα XP ,Why mess w/ a good thing?)[/quote']

 

Συμφωνώ απόλυτα αλλά αφού το παιδί θέλει vista; Να του χαλάσουμε το χατήρι; :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου απαντούσα Wow! αλλά με πρόλαβε ο superfunk που η απάντηση του με υπερκάλυψε. Και θα δώσω μια μόνο συμβουλή ---> Στην κάρτα ήχου και στα monitors δεν τσιγκουνευόμαστε.

 

Δεν χρείαζεται να πάρεις τα κορυφαία , πάντα μιλάμε για ένα λογικο ποσό. 300 ευρώ για κάρτα ήχου 500 για ηχεία. Μπορέι να σου φένονται πολλά εγώ έσκασα 1000 για αυτά τα δυο και έχω δει τεράστια διαφορά . Αν μπορείς να κάνεις υπομονή και να τα πάρεις έστω και με δόσεις κάντο είναι το Α και το Ω στην δημιουργία μουσικής. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ!.

 

Αν δεν μπορείς τότε συμβιβάσου με την X-Fi σίγουρα μπορείς να κάνεις πάρα πολυ καλή μουσική και με αυτή και ένα ζευγάρι καλά στερεοφωνικά ηχεία. Σε καμμία περίπτωση η X-Fi δεν είναι κακή κάρτα ήχου απλώς όχι κατάληλη για δημιουργία μουσικής , δηλαδή μια κάρτα ήχου που θα κρατήσεις αν η δημιουργία μουσικής είναι κάτι πολύ σπουδαίο για εσένα.

 

'Οπως ειπώθηκε ήδη μακρία από VISTA . Δεν είναι ώριμα ακόμα.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου απαντούσα Wow! αλλά με πρόλαβε ο superfunk που η απάντηση του με υπερκάλυψε.

 

Μα... kilon, δεν διαφωνούμε. Εγώ προσωπικά έχω την RME Fireface 400 και το σύστημα αναπαραγωγής μου (ηχεία / ενισχυτής) είναι της τάξεως των 2000 ευρώ (Usher / Musical Fidelity). Την X-Fi την έχω στο PC του γραφείου μου.

 

Αλλά αυτός που ρώτησε, έθεσε δύο περιορισμούς: τα Vista και τα 200 ευρώ. Επ' αυτής της βάσεως απάντησα. Εξακολουθώ να υποστηρίζω την απάντησή μου, όσο ισχύουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις. Αφαιρόντας αυτές τις προϋποθέσεις, ισχύουν προφανώς άλλα πράγματα. :wink:

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου