Προς το περιεχόμενο

Θέλω home recording setup (monitors, preamp)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν..... να'μαι πάλι κι εγώ...... ::) ::) ::) ::) ::)

 

Το θέμα είναι το εξής: monitors δεν έχω και πρέπει να πάρω κάποια στιγμή. Επιπλέον θα ήθελα κάποιον preamp της προκοπής για το nt2a μου, γιατί οι preamps του mbox δεν είναι κακοί αλλά μπορούμε και καλύτερα :) Τέλος, όπως έχω πει και σε άλλο thread θα ήθελα να έχω κάποιον τρόπο να κάνω μίξεις hands on γιατί δε με βολεύει πλέον με το ποντίκι. Οπότε έρχονται τα ερωτήματα.... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;; Με το mbox (και ειδικά με τα pro tools LE) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα θέλω ένα χιλιάρικο μόνο για κάποιον μίκτη με motorized faders που να δουλεύει με PTLE. Επιπλέον αν είναι να δώσω και λεφτά για preamp.... τελικά τι να το κάνω το mbox? μήπως αξίζει να πάρω ένα 003; Ή ένα μεταχειρισμένο 002; Ποιά η γνώμη σας; γενικώς δηλαδή θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για ένα καλό setup από την αρχή....... ??? ??? ??? ???

 

Για λεφτά: δε μπορώ να δώσω πάρα πολλά, θα ήθελα όμως κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο. Κάντε τις προτάσεις σας και βλέπουμε :) Ως guideline πάντως δε θα ήθελα να δώσω (πολύ) πάνω από κανα 500ρικο για preamp, άλλα τόσα για monitors και μετά για τα υπόλοιπα.... τι να πω ρε παίδες, βλέπουμε. Υπολογίστε κάτι αντίστοιχης ποιότητας στο chain με τα preamps και τα monitors του πεντακοσάρικου :)

 

Thanks ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

μενέλαε,τι μουσική κάνεις? και τι χώρο έχεις? μικρό-μεσαίο-μεγάλο? αυτή η ερώτηση αφορά τα monitors όπου θα σου πρότεινα να τα πάρεις καινούργια ασυζητητί!

 

όλα τα άλλα τώρα που λές,μπορείς να τα πάρεις μεταχειρισμένα είτε απο το noiz (παίζουν κάτι focusrite και κάτι mackie control) είτε απο ebay.

 

αφού σε ικανοποιούν τα protools μείνε με αυτά,δεν υπαρχει λόγος να σπαταλήσεις χρόνο για να μάθεις απο την αρχή κάτι καινούργιο .

οσο για το 003,002 καλά μηχανήματα,χρειάζεσαι όμως τόσες εισόδους-εξόδους. θα ηχογραφείς απο πολλές πηγές ταυτόχρονα? αν ναι είναι καλή επιλογή,αν οχι είναι πεταμένα λεφτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hello! Όχι, δε χρειάζομαι πάνω από 4. Αλλά και με τις 2 την ψιλοκάνω τη δουλειά μου... Ο χωρός είναι μικρός. Το ερώτημα (πέραν των monitors) είναι τι θεωρείτε ότι θα έπρεπε να κάνω με τα υπόλοιπα.... Ξεχωριστά preamps και μια control8 ας πούμε; Δεν είναι λίγο σκότωμα όλα αυτά να τα πετάω πάνω στο mbox όμως; Αυτό ρωτάω βασικά..... :|

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια πολύ καλή επιλογή σε αυτά τα λεφτά (αν δε θες πολλά μπάσα) είναι αυτή

 

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=17&title=Reveal+6D&s=33

 

μην τα πάρεις απο Γερμανία. εδώ ή Αγγλία βρίσκεις καλύτερες τιμές.

 

μια άλλη λύση είναι να ξεχασεις προς το παρον το control surface (σαν περιττη πολυτέλεια) και να πάρεις ακόμα καλύτερα ηχεία. της τάξης του 1000άρικου δλδ.

 

για το mbox τώρα. αν σε καλύπτει το dac του ,μείνε με αυτό και πάρε καλύτερη προενίσχυση. ο really nice preamp της fmr είναι μια πολύ καλή επιλογή. και οι focusrite voicemaster είναι καλές επιλογές ,ειδικά αφού μπορεις να τους βρεις και μεταχειρισμένους. (έχε υπόψην σου πως το mbox φοράει προενισχυτες της focusrite ).

 

για controller χτύπα το command8 της digidesign ή ένα mackie control που έχει το πλεονέκτημα πως αν για οποιοδήποτε λόγο θες να αλλάξεις το sequencer σου θα παίζει κανονικά.

 

επίσης,καλή σκέψη θα ήταν να πουλήσεις το mbox να πάρεις το projectmix (καλύτερο απο 002 πιο φτηνο απο 003) και να του βάλεις τα protools mpowered.

 

Ξεχωριστά preamps και μια control8 ας πούμε; Δεν είναι λίγο σκότωμα όλα αυτά να τα πετάω πάνω στο mbox όμως; Αυτό ρωτάω βασικά..... :|

 

καθόλου σκότωμα.το control surface δεν έχει καμία σχέση με το mbox,midi πληροφορία μεταφέρει. και ο προενισχυτής σου απλά θα παρακάμπτει τη προενίσχυση του mbox

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμμ δηλαδή λες να πάω για μια voicemaster και τα reveal? Ποια είναι η γνώμη σου για τα κλασσικά genelec 8030? (btw, έχω και μια αδυναμία στην tannoy :):)) Η voicemaster pro τη διαφορά έχει με τη voicemaster που βλέπω εδώ στις αγγελίες αλήθεια;; BTW, θα αξίζει τα λεφτά η διαφορά που θα δω από τους preamps του mbox? (btw, γι αυτό είχα πάρει το mbox γιατί οι preamps του ήταν ΟΙ καλύτεροι στα λεφτά του ;))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν.... διάβασα διάφορα reviews...... και είπα να πάω για grace 101, που από αμερική μου έρχεται στα 370€ (θα το φέρει φίλος, οπότε ούτε μεταφορικά ούτε φόροι!). Για monitors όμως........

 

Βασικό ερώτημα!! Active ή passive????? Και γιατί?? Επίσης, τα reveal 8 αξίζουν τα extra $$$? Ίδια ερώτηση και για τα precision 6, σειρά για την οποία έχω ακούσει ΤΑ καλύτερα! Φυσικά θα πάω να τα ακούσω κι εγώ, απλά να έχω και τη γνώμη σας :) Για πείτε.... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά προτιμούν όλοι active γιατί στα passive θές άρκετα χιλιάρικα ενισχυτή για καλό πράμα.

 

Έχω ακούσει τα 6ρια σε φτηνο ενισχυτή, παλεβόνταν αλλα.....Γενικά όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του γούβερ τόσο παραπάνω κατεβαίνει συχνοτικά.Αλλά αυτό πάει σέτ και με την καμπίνα του ηχείου.Ειδικότερα για τα 8 που λές δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι οτι θα έχεις λίγο πιο γεμάτο ήχο συνολικά.Δεν ξέρω επίσης άν χρειάζεσαι τέτοια θηρία για home studio και το είδος μουσικής που κάνεις παίζει ρόλο σ'αυτό.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τελευταίο που δεν ξέρω αν είναι και αρβίλα.

 

Λέει ότι υπάρχει περίπτωση κάποιο σιγκεκριμένο ηχείο να προσαρμόζεται καλύτερα και ευκολότερα στον χώρο σου λόγω και των ρυθμίσεων που παρέχει.Δεν θυμάμαι ποίο ηχείο είχε αναφερθεί όμως.

 

Ένα άλλο σχετικό με το πάνω είναι ο χώρος που έχεις, πώς σκοπεύεις να τοποθετήσεις τα ηχεία και τέλος οι ανάγκες σου σε watt και συχνότητες επαναλαμβάνω.

 

Όλα αυτά με τις λίγες γνώσεις που έχω στο θέμα, για να μην σε πάρω και στο λαιμό μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

menelaos,θα πάρεις active ηχείο. πρέπει να ιδρώσεις πολύ για να βρεις το τέλειο ταιριασμα ενισχυτή-ηχείου,πίστεψέ θα σου έρθει πολύ πιο ακριβά απ οτι ένα active ηχείο.

αφού έχεις μικρό χώρο το 8άρι ηχείο περισσότερο κακό θα σου κάνει παρά καλό. θα πρέπει να βελτιώσεις την ακουστική του δωματίου σου. αν κάνεις βέβαια r n b, dance,sound design όσο πιο μεγάλο ηχείο-τόσο πιο καλά  :)

 

για grace δεν έχω προσωπική εμπειρία,έχω ακούσει και εγώ πολύ καλά λόγια. είναι ευκαιρία μιας και θα στο φέρει φίλος σου απο Αμερική να πάρεις κάτι "εξωτικό" κάτι που δε φέρνει o thomann,ακόμη και κάτι custom (με αυτή την αναλογία ευρω/δολλαρίου μπορείς).

 

επίσης,καλή ιδέα θα ήταν να σου φέρει ο φίλος σου όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί (σε περίπτωση ταξιδιού usa-greece όχι greece-usa-greece), είναι έτσι κι αλλιώς πιο φτηνά εκει και με την τωρινή ισοτιμία τα πάντα είναι πολύ δελεαστικά

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου