Προς το περιεχόμενο

Δέρματα για 14X3,5 snare drum


drummerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hi everybody.μολις αγορασα ενα 14*3,5 maple snare.Σαν πρωτο δερμα εβαλα ενα evans genera λευκο,ετσι για δοκιμη.Κουρδιζω γενικα αρκετα ψιλα ωστε να εχω οσο πιο πριμα και κοφτο ηχο γινεται.Με το εν λογω δερμα ο ηχος εχει αρκετα μεσαιες συχνοτητες οτι και αν κανω.Εχεις καποιος καποια ιδεα ωστε να πριμαρω τον ηχο?Αλλο δερμα?Διαφορετικο tuning επανω η κατω?Για αναφορα ,προσπαθω να βγαλω ηχο σχετικα κοντα με το main snare tou Jojo Mayer.

jungle it till it's funky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε κάτι που να δίνει ανοιχτό ήχο remo ambassador coated που είναι κλασσικό δέρμα, κάτι σε μονό φύλλο δηλαδή και σίγουρα πολύ σφιχτό. Θα έχεις overtones βέβαια αλλά μπρος στα κάλλη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ήχος που προσπαθείς να βγάλεις από το piccolo ταμπούρο σου, έχει αρκετές μεσαίες κι ας το κουρδίζεις πρίμα όπως λες λόγω του maple ξύλου που έχει ως κατασκευή. Το maple (κελεμπέκι ή σφένδαμος), αγαπάει τις μπάσες και μεσαίες συχνότητες. Για να το διορθώσεις βάλε μονά δέρματα ή τέλος πάντων λεπτά, ότι βρεις στην αγορά επάνω και κάτω βάλε π.χ., evans hazy 200, ή κάτι άλλο αλλά το ποιο λεπτό resonant. Κούρδισε το κάτω 2-3 νότες παραπάνω από το batter. Επειδή τώρα θα έχει γίνει πολύ ευαίσθητο και ίσως σου βγάζει αρκετές ανεπιθύμητες  αρμονικές, μη καργάρεις παρόλα αυτά τα snare γιατί θα το πνίξεις (choke), αλλά βάλε π.χ., ένα moongel στο batter head και άσε το. Στο σύνολο με τη μπάντα ή σε live πιστεύω θα ακούγεται καλά, μόνο ίσως είναι λίγο ενοχλητικό ιδίως αν δεν σου αρέσουν καθόλου τα buzz.

Η άλλη λύση για αυτό τον ήχο που θέλεις θα ήταν ένα ταμπούρο birch (σημύδα), όπου προάγει χαμηλές αλλά δίνει ατάκα αφού παράλληλα δίνει και υψηλές.

Το ιδανικό θα ήταν μεταλλικό ταμπούρο ατσάλι ή αλουμίνιο. Για ήχο JOJO, δύσκολα σε βλέπω με maple. Δεν ξέρω και τι πήρες βέβαια. Ελπίζω να μην έχεις βάλει genera dry. Πήγαινε προς G2 coated, για να ανοίξει το ταμπούρο. Τα ανάλογα σε remo.

Αν θέλεις τώρα να πας στον ήχο του ταμπούρου σου χωρίς το στυλ να μοιάζει κάπου κ.λ.π., βάλε πάνω EC reverse dot πάνω και hazy 200 κάτω. Θα έχεις ζεστό στακάτο γρήγορο ταμπούρο.

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου