Προς το περιεχόμενο

Υδρόψυξη!!!


STUDIOM13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους. Φαντάζομαι ότι λίγο πολύ οι περισσότεροι εδώ μεσα ασχολούνται με ηχογράφηση μέσω μικροφώνου στον χώρο τους (φωνή ή ακουστικό όργανο). Αυτό προϋποθέτει βέβαια και απουσία εξωγενών θορύβων που εδώ οι συνήθεις ύποπτοι, (εκτός του μπόμπιρα του διπλανού σπιτιού), είναι τα ανεμιστήρακια του συστήματος μας. Συν του ότι όλα σχεδόν τα κορυφαία προγραμματα όταν δουλεύουν κάποιο project, (με efect, instruments κ.λ.π.), δεσμεύουν σημαντικό μέρος της CPU με αποτέλεσμα πολλές φορές ο επεξεργαστής να δουλεύει κοντά στο όριο και σε πολύ ζεστή κατάσταση. Αυτό βέβαια κάπως μετριάζεται με λειτουργίες freeze για τα διάφορα plug ins, ή με κάρτες DSP, όμως όσο αναβαθμίζονται τα προγράμματα τόσο περισσότερο εντείνεται το φαινόμενο και βέβαια ο θόρυβος πάντα υπάρχει. Πως σας φαίνετε η λύση της υδρόψυξης αντί αερόψυξης. :wink: Διαβάζω, ότι ένα μέτριο σύστημα υδρόψυξης είναι πολύ καλύτερο από την κορυφαία αερόψυξη, σε διάφορα forum όπου εκεί βέβαια τo χρησιμοποιούν για υπερσυγχρονισμό (overclock) των συστημάτων τους. Εμένα πρωτίστως, και φαντάζομαι αρκετούς από εδώ μέσα, με ενδιαφέρει η ησυχία, και να δουλεύει ξεκούραστα το μηχάνημα μου, πράγμα που εκτός των άλλων θα του δώσει και μακροζωία. Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει ασχοληθεί με το θέμα ή έχει σχετική εμπειρία; Και αν ναι, τι προτείνει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου εμπειρία μέχρι στιγμής λέει ότι τα πιο αθόρυβα συστήματα είναι αυτά που βάζεις 12" ανεμιστήρες παντού (και στη CPU), καθώς είναι σχετικά αθόρυβοι.

 

Με υδρόψυξη δεν έχω ασχοληθεί για να σε βοηθήσω (κάποιος θα βρεθεί όμως), ένας γνωστός μου διαμήνυσε πάντως ότι δεν παίζει καλά ακόμα (επιφυλάσσομαι για αυτό).

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι τυχερός .Το pc magazine έχει ένα ενδιαφέρον συγκριτικό άρθρο σχετικά με τα διάφορα συστήματα υδρόψυκης που μπορείς να βρεις στην Ελληνική αγορά.

Εγώ έχω κάνει μια πιο φτηνή λύση για το σπίτι , έχω τρυπήσει το τοίχο του δωματίου που εργάζομαι και έχω μεταφέρει μόνιμα τον "μουσικό" υπολογιστή μου στο άλλο δωμάτιο και τα καλώδια για το mouse , την οθόνη και της κάρτας ήχου περνάνε από μια μικρή τρύπα στο άλλο δωμάτιο χωρίς να ακούγεται τίποτα. Έτσι έχω απόλυτη σιγή στο δωμάτιο που εργάζομαι και δεν μου κόστισε τίποτα. Θα αναρωτηθείς τι κάνω με θέματα πρόσβασης σε CD-R , DVD κλπ. Έχω και ένα δεύτερο pc για το internet που είναι στο ίδιο δωμάτιο που εργάζομαι και επικοινωνεί με τον μουσικό υπολογιστή με δίκτυο 1 Gbit , έτσι όταν θέλω να κάνω backups ανοίγω τον δεύτερο υπολογιστή. Βέβαια ενώ σαφώς η υδροψυξη σου δίνει και τη δυνατότητα να υπερχρονίσεις το σύστημα σου για μεγαλύτερες επιδώσεις, εγώ προτίμησα τη λύση των 2 συστημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω τρυπήσει το τοίχο του δωματίου...
Ε... δεν έχει ξαναγίνει... δεν παίζεσαι ρε μπαγάσα... :D :D :D :D :D :D :D

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' όσο ξέρω και στην υδρόψυξη χρησημοποιείται ανεμιστήρας που δεν είναι και τόσο αθόρυβος. Απλά μπορείς με κατάληλα καλώδια να τον έχεις έξω από το δωμάτιο. (ο ανεμιστήρας χρησιμοποιείται για την ψύξη του υγρού έξω από το σύστημα)

Εδώ στην ελλάδα, υπάρχει ένα σύστημα υδροψυξης το ZALMAN Fanless Water Cooler (200euro .Δεν ξέρω αν το βρίσκει κανείς και φτηνότερο βέβαια. Ίσως από εξωτερικό..) το οποίο δεν έχει ανεμιστήρα και είναι εντελώς αθόρυβο. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να το αγοράσω. Σίγουρα είναι αθόρυβο γιατί εχει μόνο μιά μεγάλη ψύκτρα και υγρό χωρίς ανεμιστήρα και κινούμενα μέρη όπως λέει. Αν καταφέρω να ψύξω και την κάρτα γραφικών με αυτό δεν θα αφήσω κανένα ανεμιστήρα στο κουτί. Το κακό είναι να μην προέρχεται ο θόρυβος από το τροφοδοτικό. Τότε η υδρόψυξη δεν κάνει και πολλά και η μόνη λύση είναι η τρύπα στον τοίχο, κάτι που εγώ δεν μπορώ να το κάνω ακόμα :( .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθεί διαφήμιση :D

 

Για αθόρυβα τροφοδοτικά, υπάρχουν μερικά που δεν έχουν ανεμιστήρες, τα λεγόμενα "fanless". Δεν τα έχω δοκιμάσει, ωστόσο μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ. Οι τιμές που γράφει είναι αντιπροσωπείας, αν τα ψωνίσεις από ένα κομπιουτεράδικο μαγαζί τα παίρνεις λίγο φτηνότερα. Γενικά, αυτοί φέρνουν διάφορα τέτοια συστήματα, μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες.

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τον ανεμιστήρα δεν τον γλυτώνεις ούτε με τα fanless psu,καθώς για να είσαι απόλυτα σίγουρος πως δε θα παρουσιάσει πρόβλημα υπερθέρμανσης πρέπει να έχεις ανεμιστήρα μπρος-πίσω στο κουτί για καλή κυκλοφορία του αέρα.απ'αυτά ξεχωρίζω το antec phantom.

το zalman reserator είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά σχετικά ακριβη θα έλεγα.

 

παραθέτω ένα link με πολύ χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω

 

http://www.silentpcreview.com

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας προσθέσω και εγώ τον οβολό μου. Παιδιά, έχω φτιάξει δύο υπολογιστές που αν δεν δεις το λαμπάκι αναμένο, είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν ανάψει - είναι όντως τόσο αθόρυβοι. Όλα αυτά σε κανονικό περιβάλλον σπιτιού, όχι σε συνθήκες απόλυτης σιωπής, όπου φαντάζομαι ότι ακόμη και εκεί ο ελάχιστος θόρυβος που κάνουν θα ήταν απόλυτα ανεκτός. Πως γίνεται αυτό;

 

α) ¶λλαξα τον ανεμιστήρα του cpu με τον γνωστό γαϊδουροανεμιστήρα της Ζάλμαν, αυτόν με τα χρυσά φτερά, υπάρχει σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά του κέντρου.

 

β) ¶λλαξα το τροφοδοτικό με ένα της εταιρείας QuietPC.de (τα φέρνει κάποιο μαγαζί στο κέντρο, αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα σας πω πιο ακριβώς).

 

γ) Έβαλα 12άρηδες ανεμιστήρες μπρος και πίσω στο κουτί, όπως προτείνει ο γεράσιμος αν θυμάμαι σωστά. Πρέπει κανείς να ψάξει να βρει κατάλληλους (με την έννοια του να είναι αθόρυβοι). Εγώ βρήκα στο ίδιο μαγαζί όπου βρήκα και το τροφοδοτικό.

 

δ) Το μεγάλο μυστικό: έχω κάρτα γραφικών που ΔΕΝ έχει ανεμιστήρα, δηλαδή την Matrox G550.

 

Ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ για μουσική, έχει μέσα τρεις σκληρούς δίσκους και ένα DVD-Recorder. Το επίπεδο ψύξης είναι αρκετά καλό παρά τον αριθμό των εσωτερικών συσκευών και το απίστευτο δάσος από καλώδια μέσα του.

 

Καλή επιτυχία.

 

Υ.Γ. Το κόστος για όλα αυτά δεν ξεπέρασε τα 200 ευρώ, νούμερο που ίσως φαίνεται ψηλό, αλλά αύτό είναι γιατί δεν έχετε δει το τροφοδοτικό - μακράν το καλύτερο που έχω χειριστεί ποτέ, ανεξαρτήτως θορύβου...

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το Reserator, υπάρχει ένα flash που δείχνει την διαδικασία εγκατάστασης:

 

How to install Reserator 1

 

Από εκεί βλέπεις τον τρόπο που γίνονται οι συνδέσεις του νερού.

 

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, και χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω, εγώ θα ήμουνα ακόμα επιφυλακτικός με μία τόσο καινούργια (στα PC) τεχνολογία, επειδή ξέρω από βρύσες :) Για σκέψου σε 1 ή 2 χρόνια να αρχίσει να στάζει νεράκι πάνω στο motherboard :D :D :D. Φαντάζομαι όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει μία διαδικασία συντήρησης που θα πρέπει να ακολουθήσεις.

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου