Μουσικοί - Επιχειρηματίες
Από τον: bassbill Ημ/νία: 19:01 - 13/08/09 Εμφανίσεις: 4243
Εισαγωγή: Αφού τα δοκιμάσαμε όλα, άς δούμε τι γίνεται και με αυτό.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα εγχείρημα που ξεκινάει σαν ιδέα καμμια 10ριά χρόνια πρίν, αλλά υλοποιείται φέτος... Είμαι μπασίστας, παίζω επαγγελματικά απο το 1987, και ο δρόμος μου με ταξίδεψε επαγγελματικά σε όλη την Ελλάδα, και πολλές φορές έξω απο αυτήν. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία, σε νυχτομάγαζα, στούντιο,με ονόματα, χωρίς ονόματα, με χλίδα και με ταλαιπωρία, είκοσι χρόνια της μουσικής ζωής μου πέρασαν κιόλας... Δέν λέω οτι δέν πέρασα καλές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πέρασα και άπειρες δύσκολες ώρες, παίζοντας μια μουσική που δέν μου άρεσε, για ανθρώπους που δέν καταλάβαιναν κάν τι σημαίνει μουσική... Ευτυχώς η δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που δέν πολυκαταλαβαίνει απο μουσική. Άν θέλει κάποιος να ζήσει απο την τέχνη μας, πρέπει να έχει γερό στομάχι, εκτός και άν τυχαίνει να είναι μπουζουξής ή παίζει κάποιο άλλο λαικό όργανο και να του αρέσει αυτό που γίνεται στα λαϊκομάγαζα.
    Η ιδέα ήρθε μέσα απο την ουτοπική σκέψη.... "Τι καλά θα ήτανε να υπήρχε ένα μαγαζί που να δόύλευα με φίλους, να περνάγαμε καλά, να παίζαμε ότι μας αρέσει και να βγάζαμε και χρήματα απο αυτό".
Και επειδή δέν βρήκα ποτέ κάτι τέτοιο στην πορεία μου, άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να το φτιάξω εγώ, και όσο το σκεφτόμουνα τόσο πιο πολύ το έβλεπα εφικτό... άρχισα λοιπόν να κάνω ένα επαγγελματικό πλάνο, για να δώ τι στην ευχή θα συνέβαινε άν το επιχειρούσα... Είδα λοιπόν οτι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των εξόδων μιας τέτοιας επιχείρησης είναι οι αμοιβές των μουσικών και τραγουδιστών. Τόσο σημαντικό ώστε στο δικό μου πλάνο για ένα μαγαζί χωρητικότητας 120-150 ατόμων να φτάνει το 30 % του τζίρου, ίσως και περισσότερο... Αυτόματα άρχισα να προσπαθώ να βρώ λύση στο θέμα αυτό. Και άναψε το φώς!!!!
Οι μουσικοί να είναι συνέταιροι, ώστε να μπορούμε να κρατάμε τα χρήματα "μέσα" στο μαγαζί, και να μοιραζόμαστε και το κέρδος, έτσι που να φτάνουμε σε καλές αποδοχές, αλλά να έχουμε και κίνητρο... Ναί μεν αλλά... η δυσκολία του συναιτερισμού????
     Εδώ ή άλλη προυπόθεση της ουτοπικής σκέψης έδωσε την λύση...
ΦΙΛΟΙ. φίλοι μουσικοί, συνέταιροι και θα παίζω πάντα με τους φίλους μου. ;)
Το σχέδιο πήρε σχήμα στο κεφάλι μου και άρχισα σε διάφορες συζητήσεις με φίλους να το εκμυστηρεύομαι... Αποτέλεσμα... Ενας απο τους φίλους αυτούς, μου τηλεφώνησε πρίν 4 μήνες για να μου πεί πως κάποιος του τηλεφώνησε για να του πει πως πουλάει το μαγαζί του, ( Μουσική σκηνή ανατολίτικη με αργιλέδες κλπ) και να με ρωτήσει άν είμαι διατεθειμένος να κάνουμε την κίνηση και να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μου. Εννοείται οτι δέν το σκέφτηκα στιγμή. Ο Κώστας, dj χρόνια και καμμένος όσο εγώ απο την δουλειά του σε νύχτα. Η πρόταση σε υπόλοιπους μουσικούς έγινε αμέσως, και οι φίλοι που δουλεύανε και αυτοί στο Μπουζουκιστάν ήρθανε κοντά μας. Τέσσερις στο σύνολο. Με έναν κιθαρίστα και ένα ντράμμερ στο ρόστερ μας πλέον, είχαμε τον βασικό κορμό της μπάντας μας. Προσθέσαμε ένα μουσικό ακόμα και τρείς τραγουδιστές που θα αμοίβονται χωριστά, και νάμαστε...
Τι θα παίξουμε? Καλή μουσική, κλασσικό ρόκ, μπλούζ, σόουλ, R & B ( το παλιό καλό λέμε τώρα ), αλλά και Ελληνική μουσική, υπάρχει και εγχώρια καλή μουσική αρκεί να ψάξει κανείς λίγο βαθύτερα στον χρόνο. Και βάλαμε γάντια και φόρμες, κάναμε και ανακαίνιση με τα χεράκια μας, και κάνουμε και πρόβες και πάνε μια χαρά, το μαγαζί έχει χωρητικότητα 130 άτομα, και πάμε για χειμερινή σεζόν  και βλέπουμε...
Το κόστος είναι ανθρώπινο, τόσο που να μήν τρομάζει κάποιον σάν εμένα που έμαθε να ζεί μια ζωή απο το μεροκάματο, και το συνολικό εγχείρημα μοιρασμένο στα τέσσερα πάλι έχει κόστος τέτοιο που να μήν φοβάται κάποιος οτι θα καταστρέψει την ζωή του άν κάτι δέν πάει καλά...
Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο σκέφτομαι οτι μπορεί να είμαι μια φορά συνέταιρος και στα κέρδη και όχι μόνο στην χασούρα μιας επιχείρησης...
( Ξέρετε  τώρα... πάρε αυτά σήμερα γιατί δέν πήγαμε καλά κλπ κλπ κλπ ).
Δέν ξέρω ακόμα άν το εγχείρημα αποδώσει, θα σας ενημερώσω αργότερα όταν έχω στοιχεία, αλλά άν είναι έτσι όπως τα υπολογίζω, θα προσφέρει τα ίδια και περισσότερα χρήματα απο το να δουλεύω 2 σαιζόν τον χρόνο. Και μάλιστα με συνθήκες ανθρώπινες τόσο στο ωράριο, όσο και στο ρεπερτόριο.  
Με τους φίλους και συνεταίρους πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την ιδέα μας με κάθε τρόπο, ώστε να καθιερώσουμε τον χώρο μας σε βάθος χρόνου, και να δημιουργήσουμε και πελατολόγιο, αλλά και κοινό που να μπορεί να διασκεδάζει με αυτό που θα παίζουμε. Θέλει και χρόνο, αλλά και προσπάθεια, και χρήματα για να γίνει αυτό, θέλουμε όμως να το πετύχουμε.
    Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί σκέφτομαι ότι είμαι και εγώ υπεύθυνος (με την συμμετοχή μου στο εμπορικό κύκλωμα τόσα χρόνια και με την όποια εμπλοκή μου σε αυτό), για το χάλι που έχει η μουσική στην Ελλάδα, και ότι τώρα είναι η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό για να συμβάλλω στην σωστή (κατα την γνώμη μου πάντα) κατεύθυνση.
   Αισθάνομαι φοβερά καλά που έχω κάτι που να με κάνει να ονειρεύομαι σάν μουσικός πάλι μετά από πολλά χρόνια, να μήν έχω το άγχος της εύρεσης εργασίας για την χειμερινή σαιζόν, και κυρίως να σκέφτομαι οτι θα παίξω μουσική.
   Εύχομαι απο την καρδιά μου στον καθένα σας να αισθανθεί σάν μουσικός όπως εγώ σήμερα, εννοείται και καλύτερα απο αυτό  :)
   Άλλη μια ουτοπική σκέψη κλείνοντας, άν εμείς σαν μουσικοί διαμορφώσουμε χώρους που να παίζουν αυτό που θέλουμε εμείς, ίσως με τα χρόνια δημιουργήσουμε και το κοινό που θα τους συντηρεί...  

Αξιολόγηση: ***** από 65 μέλη.
Σχόλια
bassbill
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 532Προφίλ E-mail
00:59 - 10/11/11
Φίλοι Νοιζάδες είμαστε ακόμα όρθιοι, τρίτη χρονιά πλέον λειτουργίας, μέσα σε κρίση και δόξα να λέμε, συνεχίζουμε. Πολλοί άνθρωποι που μας στηρίζουν απο την πόλη μας, ξέρουν πια καλά τι συμβαίνει, θεωρούν οτι έχουν την πολυτέλεια να υπάρχει τέτοιος χώρος σε τόσο μικρή πόλη, το αντιλαμβάνονται πλήρως και το στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Εμείς τους είμαστε ευγνώμονες γι αυτό.
Επισκέπτες απο άλλες πόλεις κυρίως απο τα μεγάλα αστικά κέντρα, μένουν έκπληκτοι, γιατί δέν φαντάζονται κάν οτι μπορεί να συναντήσουν κάτι τέτοιο στην επαρχία, και μάλιστα σε τόσο μικρή πόλη σαν την Καστοριά.
Μπάντες που θέλουν να παίξουνε στο Blue Note καλοδεχούμενες, στείλτε μου μήνυμα μέσα απο το Νόιζ και θα έλθουμε σε επαφή.
Τολμήστε παιδιά, ο κόσμος βαρέθηκε το μπουζουκιστάν, και στηρίζει τις καλές προσπάθειες.
Τέλος να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους σας που είπατε τον καλό σας λόγο απο εδώ...

Βασίλης
symose 8
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 0


Προφίλ E-mail
10:21 - 08/06/11


Este akomi se leitourgia .....Dexeste projects apo exo ....Epithimoume na pexoume se xorous me thetiki energia ...
sax_thanapsis
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 0


Προφίλ E-mail
12:33 - 04/02/11
SUPER!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΙΑ ... ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ... ΟΤΑΝ ΜΕ ΦΕΡΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑ ΓΝΩΡΗΜΙΑ .. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ
peripsy
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 4


Προφίλ E-mail
22:09 - 28/12/10
aderfe mou skeftomai kai egw to idio edw kai kairo kai eimai s arketa megali poli pou den exei kanena tetio magazi.Skopeyw na to tolmisw kai egw kathws exw vrei allous 3 mousikous (kai  poly filous mou)pou exoume ksenerwsei.Ena programa mousiko pou periexei rock-blues-funk-hard rock pisteyw oti den afinei kanenan dysarestimeno poso mallon an einai kalopaigmeno.Emena episis i skepsi mou einai na doouleyw kai me topikes bades pou na tous dinw xartziliki(pou den to ekane kanenas gia emas).
 eyxomai telos kathe epityxia kai na ta ylopoihseis wste mas dwthei se olous stin elada na katalavoume oti den plirwnei stin elada mono to bouzouki.(kserw anthrwpous stin poly mou pleon pou exoun katevasei to nyxtokamto sto bouzouki katw apo ta 50 eyrw,kai i poli mou einai stis 4 megaliteres stin ellada)
bassilhs
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 14


Προφίλ E-mail
19:02 - 23/11/10
kalh epityxia magkes!!!
eyxomai ta kalytera!!!
Free Spirit
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 45Προφίλ E-mail
22:19 - 15/11/10
bassbill χαιρομαι πολυ που πραγματοποιησες αυτο που επιθυμουσες και ονειρευοσουν ειδικα σε τοσο δυσκολους καιρους!καθε επιτυχια να ευχηθω κι εγω με την σειρα μου για το μαγαζι!Να σκισετε γιατι αν και δεν σας ξερω προσωπικα για να το καταφερατε σημαινει οτι το αξιζετε κιολας! :)
alexishat
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 0


Προφίλ E-mail
23:51 - 08/11/10
 :)παιδια ηστε πολυ αξιοι και ξερω πως εμεις φτιαχνουμε το κοινο μας.ενα μεγαλο μπραβο και καλη συνεχεια.αν και παιζω μπουζουκι θαθελα να μουνα σε κατι τετοιο.αλλα τα χιλιωμετρα ειναι πολλα. ;)ειμαι απο αιγιο και θα ρθω να σας δω
drumplus
Musician
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 95


Προφίλ E-mail
10:32 - 28/09/10
 Αναρωτιέμαι πώς πάει το εγχε'ιρημα περίπου ένα χρόνο μετά κι έχοντας να αντιμετωπίσουν κρίση και καπνοαπαγόρευση σε μια επαρχιακή πόλη.Ελπίζω να κρατάει η φάση για να παίρνουμε κουράγιο όλοι μας.
bassbill
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 532Προφίλ E-mail
21:06 - 21/11/09
Λοιπόν με την ευκαιρία που μου το θύμισε χτές ο καλός παλιός φίλος κ συνφορουμίτης ΕΖ, κάνω μιά ενημέρωση για το BLUE NOTE που λειτουργεί ήδη εδώ και 2 σχεδόν μήνες. Κατ αρχήν να πώ οτι το κοινό της πόλης αγκάλιασε με θέρμη το εγχείρημα, και τον χώρο. Απο εδώ λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεύτερον, παιδιά αυτό είναι υγεία ;D. Είμαστε συνεχώς με ένα χαμόγελο, χωρίς κούραση, με την αίσθηση οτι αυτό που κάνουμε έχει σημασία και δέν είμαστε απλά συμμέτοχοι σε μια φάση χωρίς νόημα όπως ήτανε στα νυχτομάγαζα.  Οικονομικά τώρα, όλα καλυμμένα, αρκεί να μήν περιμένει κάποιος να γίνει πλούσιος απο αυτή την δουλειά. Αξιοπρεπές εισόδημα, που κερδίζεται μέσα απο καλές συνθήκες δουλειάς. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. :)
sellasguitars
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1Προφίλ E-mail
12:28 - 07/11/09
olo ayto pou periegrapses einai oti prospatho na kano sthn kerkyra edo kai xronia...kales doulies kai keep on rocking !!!!! ;D
bassbill
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 532Προφίλ E-mail
10:21 - 16/09/09
Οι φωτογραφίες που λέγαμε  ;D
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30685417&op=1&o=user&view=user&subj=80224806732&aid=-1&oid=80224806732&id=1110065548#/photo.php?pid=30685418&op=1&o=user&view=user&subj=80224806732&aid=-1&oid=80224806732&id=1110065548
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30685417&op=1&o=user&view=user&subj=80224806732&aid=-1&oid=80224806732&id=1110065548#/photo.php?pid=30685417&op=1&o=user&view=user&subj=80224806732&aid=-1&oid=80224806732&id=1110065548
bassbill
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 532Προφίλ E-mail
10:20 - 16/09/09
Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας φίλοι συμφορουμίτες   ;D
Ανεβάζω 2 φωτο για να πάρετε μια ιδέα για τον χώρο.


Έναρξη στις 23 Σεπτεμβρίου, όσοι περάσετε απο την Καστοριά τον χειμώνα καλώς να ορίσετε.http://www.facebook.com/group.php?gid=80224806732
FritzBlackLP
Musician
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 243Προφίλ WWW E-mail
14:02 - 05/09/09
..καλή τύχη παιδιά...

21:09 - 01/09/09
Μεγάλωσα σε μικρή επαρχιακή πόλη και φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο εγχείρημα σε τέτοιο μέρος...
Μπράβο που πήρατε την πρωτοβουλία, σας εύχομαι να το διασκεδάσετε και να πάει όσο καλύτερα γίνεται.
neeq
Star
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3924Προφίλ E-mail
00:25 - 01/09/09
Συγχαρητήρια για την ιδεα και για το θαρρος να την υλοποιήσεις. Καθε επιτυχία ευχομαι. Λογικα θα ερθω 2-3 φορες καστορια και φέτος και με χαρα  
θα σας επισκεφθω.

Καλη δυναμη στο εγχειρημα σας  :D
ggsaxman
Musician
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 190Προφίλ E-mail
10:49 - 29/08/09
Ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια και καλη διασκεδαση! ;D ;D ;D
Αν χρειαστειτε σαξ για κανα προτζεκτ...εδω ειμαστε! ;)
bassbill
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 532Προφίλ E-mail
07:57 - 28/08/09
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας παιδιά... Ενημέρωση λοιπόν...
Ο χώρος βρίκεται στην Καστοριά. Διοικητηρίου 3, το πρώην κατάστημα ORIENTAL. Το νέο του όνομα θα είναι "BLUE NOTE" Live music bar.

Στις δυσκολίες του εγχειρήματος τώρα, ένας απο τους φίλους μουσικούς ήδη τρόμαξε και υπαναχώρησε απο την θέση του συνεταίρου, μένει βεβαίως μαζί μας σάν συνεργάτης... Γυναίκα παιδιά κλπ δέν τον κατηγορεί κανείς απο τους υπόλοιπους εννοείται. Φίλος απο τα παιδικά χρόνια αγαπημένος. Μείναμε τρείς  λοιπόν.

Φωτογραφίες απο τον χώρο θα ανεβάσω σύντομα...

Ελπίζω να γίνω πρόδρομος όσων το σκέφτονται ήδη...
Jesus
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 38


Προφίλ E-mail
02:20 - 28/08/09
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία...
Περιμένω ενημέρωση για τον χώρο...
jkstigma
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 708Προφίλ WWW E-mail
15:29 - 27/08/09
υπεροχο!!!!!

ΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑα
criss_mpleeth7
Musician
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 115Προφίλ WWW E-mail
13:50 - 27/08/09
Συγχαρητηρια για το ολο εγχειρημα, φανταζομαι θα χουμε κ μια καποια ενημερωση για το που ειναι ο χωρος, νομιζω ολοι θα ενδιαφερονται
blue
Παροιμυώδης
Superstar
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5269Προφίλ WWW E-mail
03:01 - 27/08/09
Tελυταία όλο πέφτω σε θέματα που με κάποιον τρόπο μου έχουν περάσει από το μυαλό σαν ιδέες και χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω οτι απασχολούν και άλλους και πολύ περισσότερο χαίρομαι οταν μαθαίνω την υλοποίηση τέτοιων στόχων ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνομαι. Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βαρεθεί το μουσικό κατεστημένο και είναι αρκετοί ώστε να μπορούν να στηρίξουν εναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης που δεν βασίζεται εξολοκλήρου στα ξεπεσμένα μοντέλα του ελληνικού μαρκετινγκ.

Σου εύχομαι ολόψυχα καθε επιτυχία :)  
RogerWaters15
Artist
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 639Προφίλ WWW E-mail
01:55 - 27/08/09
Πολύ χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους και ιδιαίτερα μουσικούς να υλοποιούν το όνειρο τους!!! :)
Πολύ ωραία η ιδέα και μακάρι να λειτουργήσει και να πάτε καλά όπως το ήθελες!!!
Καλή επιτυχία!!! :)


Twitter News
Powered by EzPortal