Προς το περιεχόμενο

anaks

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    142
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Ιδ. Υπάλληλος
  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή anaks

Artist

Artist (1/4)

25

Φήμη

  1. Το κλπ… τι άλλο είναι; Σίγουρα θα καταλάβαινες τι σου έλεγε ο δάσκαλος αν ήξερες θεωρία η οποία δεν είναι πολύ δύσκολη. Αποτελείται από τρεις ενότητες: Συγχορδίες, Κλίμακες, Διαστήματα. Αν μάθεις από τι νότες αποτελείται κάθε συγχορδία μιας κλίμακας και τι την κάνει μείζονα, ελάσσονα, αυξημένη ή ελαττωμένη. Αν μάθεις τα είδη των διαστημάτων: μεγάλο, μικρό, καθαρό, ελαττωμένο, αυξημένο Και αν μάθεις πώς σχηματίζονται οι κλίμακες. Π.χ. ΤΤΗΤΤΤΗ κάνει μία ματζόρε κλίμακα. Ποια είναι η σχετική ελάσσονα; Τότε πιστεύω θα καταλαβαίνεις αρκετά που σου λέει ο δάσκαλος ΑΚΟΜΑ και αν αυτός δεν τα ξέρει πολύ καλά (παίζει κι αυτό). Και ίσως λίγα εισαγωγικά αρμονίας: βαθμίδες, δεσπόζουσα, προσαγωγέας, τονική, μετατροπία.
  2. https://www.banzaimusic.com/ έχω ψωνίσει χωρίς πρόβλημα
  3. Πολύ σωστά, δεν κάνουν. Γι' αυτό σύστησα συγκεκριμένο κατάστημα που πιστεύω πως κάνει.
  4. Οπότε είναι καλό το μαγαζί από όπου θα την πάρεις να μπορεί να την ρυθμίσει (κατεβάσει, ανεβάσει action με τρίψιμο καβαλάρη) αν χρειάζεται. Θα πρότεινα να πας στον Παπαγρηγορίου Νάκα και είμαι σίγουρος ότι θα σε καθοδηγήσει σωστά. https://www.panasmusic.gr/catalog/index.php?cPath=39_412_413_731
  5. Εγώ από Νάκα στο Black Friday τσίμπησα αυτό(x2): KRK Rokit RP8 G4 White Noise στα 199. Στο Θωμά έχει 285. Νομίζω... χαίρομαι με το νέο μου απόκτημα
  6. Τι εννοείς να περάσεις από όλα τα είδη με τερματικό σταθμό τη jazz; Αυτό είναι που θέλεις εσύ; Ή είναι αυτό που νομίζεις ότι θα κάνει ο καθηγητής; Και τι εννοείς όλα τα είδη; Ποπ, ροκ, country, funk, soul, blues, jazz, metal, rockabilly…; Κάθε στυλ έχει τις δικές του τεχνικές και τα δικά του μυστικά και δεν υπάρχει περίπτωση να στα πει ένας καθηγητής. Θέλει προσωπικό ψάξιμο ή και διαφορετικούς δασκάλους. Είναι ανάλογα τον καθηγητή, ποιο είναι το στυλ του και ποιο πρόγραμμα ακολουθεί. Π.χ. με τον τάδε καθηγητή θα αρχίσεις με Jazz και θα κάνεις μόνο jazz και πιο πιθανό είναι αυτός ο καθηγητής να μην είναι κατάλληλος να σου διδάξει ροκ. Με κάποιον άλλον θα κάνεις μόνο ροκ και ίσως μάθεις και λίγα πράγματα από jazz. Πολλά ωδεία ακολουθούν προγράμματα κάποιον ξένων πανεπιστημίων και μετά δίνεις εξετάσεις σε αυτά. Νομίζω αυτό είναι πολύ καλό γιατί μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα της κάθε χρονιάς και να δεις αν σου αρέσει και να είσαι σίγουρος τι να περιμένεις.
  7. Τονοδότης :). Το διαπασών είναι αυτό το πιρούνι που το χτύπαγες στην άκρη του τραπεζιού για να αρχίσει να ταλαντώνεται και το έβαζες πάνω στο ηχείο της κιθάρας (κλασικής) για να πάρεις ΛΑ.
  8. Για τα ακουστικά όργανα νομίζω ότι είναι πιο ξεκάθαρο. Τα ακριβά έχουν καλύτερη απόκριση και δυναμικές. Πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά, είναι must ο κιθαρίστας να πάρει ακριβό όργανο γιατί χωρίς αυτό δε θα μπορέσει να εξελίξει την τεχνική του.
  9. Αν θες να παίρνεις κάθε τόσο backup τα data σου σε έναν εξωτερικό δίσκο, σίγουρα χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα να σου κάνει τη δουλειά. Εγώ χρησιμοποιώ το FreeFileSync το οποίο είναι free. Παλιά χρησιμοποιούσα το synctoy. Δηλώνεις στο πρόγραμμα "ζευγάρια" π.χ. το drive d: στο pc μου θέλω να γίνεται synchronize στο φάκελο "DDrive" (mirror) του εξωτερικού δίσκου. Το τρέχεις μία φορά τη βδομάδα και έχεις πάντα ένα mirror. Μπορείς να εξαιρέσεις κάποια folders του d: που δε θες να παίρνεις backup.
  10. Έχω τα VL A4. Ανοίγουν βγάζοντας τις βίδες αστεράκι και μετά θέλει λίγο δύναμη στο τράβηγμα το καπάκι. "Ξεκόλλα" καπως το γύρω-γύρω με μια πλαστική σφήνα. Σε πρόβλημα που είχαν τα δικά μου η αντιπροσωπία δε μπόρεσε να μου τα φτιάξει. Τα έφτιαξε όμως μια χαρά άλλος τεχνικός. Όταν τα πήγα πάλι στον ίδιο για άλλο πρόβλημα μου είπε ότι δεν τα αναλαμβάνει επειδή είναι class D. Τελικά τα πήγα στον Δημήτρη Αναγνωστόπουλο στην Καλλιθέα και μου τα έφτιαξε μια χαρά. Με βάση την εμπειρία μου τον συστήνω χαλαρά.
  11. https://nikolaosbrass.com/ πριν πολλά χρόνια είχα πάει το βιολί μου εκεί. Μου είχε κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση.
  12. Η όποια διόρθωση στο action της κλασικής γίνεται, είτε τρίβοντας τον κοκάλινο καβαλάρη ομοιόμορφα από την μεριά που πατάει, κάτι που θα μειώσει το action για όλες τις χορδές. Είτε προσεκτικά τρίβοντας (βαθαίνοντας) πολύ λίγο εκεί που πατάει η χορδή για να μειώσουμε το action της συγκεκριμένης χορδής. Γενικώς στην κλασική οι χορδές ακολουθούν ένα κατηφορικό action από την 6η προς την 1η χορδή. Μήπως αυτό συμβαίνει και με την κιθάρα σου και σου φαίνεται ότι η 6η είναι πιο ψηλά; Το πιο αξιόπιστο κόλπο είναι να παίζεις άνετα όσο δυνατά θέλεις χωρίς buzz. Γενικώς στις κλασικές έχουμε κάπως ψηλό action για να έχουμε πιο «καθαρό» ήχο.
  13. Η γέφυρα είναι από 3:09 έως 3:15 για να έρθει αυτό το μαγικό τέλος και λέγεται και "Κάτω από τη γέφυρα" το κομμάτι
  14. Έχω την ίδια κιθάρα. Το έχω ξεβιδώσει και ξαναβιδώσει πάρα πολλές φορές. Δεν έχει πάθει τίποτα. Ένα απλό tip είναι όταν το ξεβιδώνεις και είναι οι χορδές πάνω, να βάζεις ένα καποτάστο κάπου στο μπράτσο για να παραμένουν οι χορδές μέσα στα αυλάκια του Nut και να μην πάνε όπου νά 'ναι.
  15. Ερώτηση: τα Jbl 308p έχουν αυτό το Boundary EQ το οποίο όπως λέει στο manual κόβει το χαμηλό boost που έχουμε σε περιπτώσεις που έχουμε τα ηχεία κοντά σε τοίχο: The new Boundary EQ attenuates the low-end boost that can occur when you place monitors directly on the desktop or near walls. Αυτό λύνει το πρόβλημα και μπορούμε να τα έχουμε κοντά σε τοίχο ή και πάλι είναι προτιμότερα κάποια με μπροστινό bass reflex;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου