Κατασκευή Cajon

Από τον: παναγιώτης Ημ/νία: 16:44 - 30/04/12 Εμφανίσεις: 885
Εισαγωγή: Επειδή ταλαιπωρήθηκα αρκετά και κανένας δε με βοήθησε στο να φτιάξω το δικό μου χειροποίητο cajon γράφω το άρθρο αυτό για να βοηθήσω αυτούς, που θέλουν να το κάνουν μόνοι τους χωρίς τη δικιά μου ταλαιπωρία.

Πρώτα απ'όλα να τονίσω ότι τα κανονικά ξύλα που χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα ''γνήσιο'' cajon είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης
(σκληρό κόντρα πλακέ)
, το οποίο είναι πανάκριβο και στην τιμή είναι μία η άλλη. Εγώ στο δικό μου cajon έβαλα Δρυ στο σκάφος (στο σκελετό) του cajon δηλαδή και μπρος πίσω κόντρα πλακέ. Να τονίσω ότι ο Δρυς είναι ακριβό ξύλο όταν είναι μασίφ! Οπότε σας το λέω εξ αρχής ότι όποιος θέλει να φτιάξει χειροποίητο cajon για να του 'ρθει πιο φθηνά ας το ξεχάσει γιατί δε συμφέρει. Αν θέλει να το φτιάξει μόνος του γιατί του αρέσει να κατασκευάσει τότε ας το επιχειρήσει.  


 
Λοιπόν  το πάχος των ξύλων του σκάφους (του γύρω γύρω δηλαδή) πρέπει να είναι 1.5 με 1.7 cm το πολύ!
Το ύψος πρέπει να είναι 47.2 cm
το πλάτος 29 cm
και το βάθος 28 cm

Μπρος και πίσω μπαίνει κόντρα πλακέ πάχους 0,5 cm και στο πίσω μέρος του cajon πρέπει να κάνετε μία τρύπα σχετικά κάτω χαμηλά στο κόντρα πλακέ με διάμετρο 8 cm.

Έχει και εσωτερικά μία κατασκευή την οποία δεν μπορώ να σας την περιγράψω και γι' αυτόν το λόγο βάζω μια εικόνα για να δείτε περί τίνος πρόκειται. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα χρειαστείτε ακόμα 2 ξύλα πάχους 3 cm και ύψους 43.2 cm, ακόμα 2 ξύλα πάχους 3 cm και ύψους 22 cm και χορδές ακουστικής κιθάρας εκ των οποίων οι δυο να είναι Α (ΛΑ) και οι άλλες δυο G (ΣΟΛ) (από τις μπάσες χορδές εννοώ).
Θα χρειαστείτε ακόμα κάποια ξύλα τα οποία μπορείτε να τα δείτε στην εικόνα.

Αν δεν έγινα κατανοητός ζητώ συγνώμη, απλά θέλησα να βοηθήσω..  :)

Αξιολόγηση: **** από 10 μέλη.

Σχόλια

El DeLgAdO
New

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 0Προφίλ E-mail
22:22 - 18/11/13
ωραίος ρε!


Powered By SMF Articles by CreateAForum.com