Προς το περιεχόμενο

didiridou

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    159
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από didiridou

  1. Super, πάμε για το Βehringer_b315d λοιπόν! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Φυσικά αν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι άλλο είμαι όλος αυτιά!
  2. Λες? Δηλαδή με ένα τέτοιο http://www.thomann.de/gr/behringer_b315d.htm ήμαστε θεωρητικά οκ? Διάβασα καλά reviews για το συγκεκριμένο, αλλά: 1. μήπως είναι πολλά τα Watt του (συνεπώς και η ένταση?) για τον χώρο? 2. θα μπορούμε να ακούμε όλοι το ίδιο καθαρά από 1 ηχείο αν μπει σε μία γωνία ενός τετράγωνου χώρου? 3. Θα ήταν καλή λύση να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα και το hi-fi σε χαμηλότερη ένταση για "γέμισμα"? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά έχω πλήρη άγνοια στο συγκεκριμένο θέμα και πρέπει κάπως να βγάλω άκρη!
  3. Καλησπέρα, Έχω έναν χώρο 4m x 4m όπου προβάρουμε και ηχογραφούμε με την μπάντα μας. Τα όργανα είναι: -ηλεκτρική κιθάρα με πεταλιέρα Boss GT-6 -μπάσο με DI Artcessories Xdirect -ηλεκτρονικά drums(με ήχους από addictive drums) -πλήκτρα -3 φωνές Η μουσική μας είναι περισσότερο ατμοσφαιρική παρά δυνατή. Αυτή τη στιγμή περνάω όλα τα όργανα σε μια κονσόλα, μετά στη stereo είσοδο της κάρτας ήχου μου (m-audio fast track pro), κι έπειτα σε ένα σύστημα καλό vintage hi-fi, (ενισχυτής Bryston 2B 2 x 50 Watts και σετ ηχείων Infinity RS-7 125 Watts Rms). Το όλο σύστημα μας καλύπτει αρκετά καλά σε θέμα απόκρισης συχνοτήτων αλλά στο τσίμα τσίμα από άποψη έντασης. Όταν πουσάρουμε λίγο παραπάνω την ένταση υπάρχει έντονο τρίξιμο άρα και θόρυβος στα ηχεία. Για να μην καταστραφεί λοιπόν το vintage hi-fi και για να έχουμε πιο αξιοπρεπή ήχο, καταλήξαμε οτι πρέπει να αγοράσουμε ένα σετ active stage monitors. To budget είναι 300-400 ευρώ max και για τα δύο ηχεία, και αυτά που βρήκα μετά από μια πρόχειρη έρευνα είναι τα εξής: http://www.thomann.de/gr/behringer_f_1220a_eurolive.htm http://www.thomann.de/gr/kustom_ksc15mp.htm http://www.thomann.de/gr/the_box_ma150.htm http://www.thomann.de/gr/behringer_b210d.htm http://www.thomann.de/gr/behringer_f1320d_monitor.htm http://www.thomann.de/gr/superlux_sf12a.htm Ποιά από αυτά είναι κατά τη γνώμη σας τα πιο κατάλληλα για τις ανάγκες μας, ή τί άλλο έχετε να προτείνετε? Θα είναι ο ήχος καλύτερος από ότι είναι τώρα? Πιστεύετε ότι ίσως χρειαστεί και sub woofer, για να ακούγεται πιο σωστά η μπότα και το μπάσο? Είναι αρκετό το budget για αυτό που πάμε να κάνουμε? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη μεταφορά του θέματος! Τελικά από όσο κατάφερα να το ψάξω, αυτό που ρωτάω δεν είναι εφικτό... το οποίο είναι κρίμα, μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας να μην κάνει ένα τόσο απλό πράγμα... τι να πω.. Οπότε θα καταλήξω στη αγορά μιας usb-midi 1x1, και ξεμπέρδεψα. Ευχαριστώ και πάλι!
  5. Καλησπέρα guys! Έχω: -Cubase 5 (με κάρτα m-audio fast track pro) -Korg M3 61 -Novation Nova desktop To M3 συνεργάζεται μια χαρά με το cubase, μέσω usb σύνδεσης. Tο Nova συνεργάζεται επίσης μια χαρά με το Μ3, συνδεσμολογία: Μ3-midi out => Nova-midi in Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει τρόπος μέσα από αυτού του είδους συνδεσμολογίας να περάσω midi πληροφορία από το Cubase στο Nova. Να σημειώσω οτι δεν μπορώ να συνδέσω απευθείας το Nova στο midi out της κάρτας ήχου, γιατί το τελευταίο είναι χαλασμένο. Καταλαβαίνω οτι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά αν λειτουργούσε το midi ou της κάρτας ήχου. Άρα αν είναι εφικτό θα πρέπει με κάποιον τρόπο οι πληροφορίες του cubase να περάσουν πρώτα στο M3 μέσω usb και μετά στο Nova μέσω midi out. Δοκίμασα το midi through του M3 αλλά δεν μεταφέρει πληροφορία, γιατί αυτή εισάγεται στο usb του Μ3 και οχι στο midi in. Any ideas? Ευχαριστώ προκαταβολικά! :) Edit: Ίσως το topic μου πρέπει να μεταφερθεί στην κατηγορία computers. Ας αναλάβει κάποιος mod. Thank you!
  6. http://www.angryoctopus.co.nz/ Μπείτε στο παραπάνω link και θα βρείτε Software VAs που παίζουν μέσα από τον browser, χρησιμοποιώντας το keyboard σας. Πολύ καλό για να δείτε και να καταλάβετε στο περίπου την χρήση κάποιων διάσημων synthsezers! Enjoy! :)
  7. Ρωτάω απλώς αν μπορώ αντί να παίζω ακκόρντα με τα pads, να τριγκάρω το pad από ένα πλήκτρο του κλαβιέ, ώστε να παίζω ακκόρντo πατώντας ένα πλήκτρο, είτε από το ίδιο το κλαβιέ είτε από άλλο κλαβιέ συνδεδεμένο στο midi in..
  8. Ωραία.. Ας πούμε σε combi mode, εχεις κάνει assign ακκόρντα στα pads, με ήχο strings στο midi channel 2. Μπορείς να τριγκάρεις τα 8 pads με τα 8 πρώτα πλήκτρα του κλαβιέ αντί να πατάς τα ίδια τα pads? (τα οποία πολλές φορές δεν πατιούνται καλά και διακόπτεται ο ήχος..) Thank you ;)
  9. Ξέρει κανείς αν μπορείς να τριγκάρεις τα τετράγωνα pads του M3 μέσω midi in, ή από το ίδιο το κλαβιέ του οργάνου??
  10. Cool.. 8) Αν κ λίγο δύσκολο, μακάρι να βρεθεί αυτό που ζητάς, θα λύσει πολλά χέρια!
  11. Εdit: wow δόθηκαν ήδη πολλές απαντήσεις μέχρι να φτιάξω τη δική μου.. 8) Εdit2: καταλάθως σβήστικε μέρος του κειμένου μου και βαριέμαι να το ξαναγράψω, αλλά η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα την συνδεσμολογία.. :) Η πρότασή μου περιλαμβάνει 1 splitter (1 midi in 4 midi out) και 2 mergers (2 midi in 4 midi out) Νομίζω θα σου βγει πιο φθηνά και έχει ως εξής: Παίρνεις όπως είπαμε ένα απλό splitter (1 midi in 4 midi out) οπότε συνδέεις το midi out του LE (προσοχή περισσότερες λεπτομέρεις πιο κάτω) στο midi in του splitter και τα 3 midi out του splitter στα midi in των 3ων συνθ. Το 4ο midi out του splitter νομίζω είναι αρκετό για την τροφοδοσία του BC (εκτός κι αν χάνω κάποια λεπτομέρεια διότι η αλήθεια είναι οτι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου BC).
  12. didiridou

    Tape recorded trip - Neeq

    Πολύ experimental.. αρκετά προσεγμένο, και πολύ ωραίοι ταξιδιάρικοι ήχοι, I like! Λίιγο πιο σταθερό παίξιμο θα επέλεγα στη θέση σου, αν και όπως είναι προσθέτει περισσότερο στο experimental ύφος του κομματιού. Welldone! :)
  13. Όχι πως με αφορά άμεσα, αλλά θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής?
  14. Πολλά respect αρχηγέ!! Καλή τύχη.. Με βλέπω κι εμένα να κάνω κάποια στιγμή το ίδιο.. Ελπίζω να βρω τα "balls".. ;)
  15. Συμφωνώ με τα παραπάνω, θα συμπλήρωνα λίγο distortion, και σαν πρωτογενή ήχο θα διάλεγα κάτι σαν electric piano. Επίσης για κίνηση θα χρησιμοποιούσα λίγο ελαφρύ και αργό phaser ίσως.. 8)
  16. Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά!! :D dmilo καλή φάση αυτό γιατί ήθελα να πάρω ακριβώς τον ίδιο δίσκο ούτως ή άλλος, οπότε αν δουλέψει θα είναι όλα jet! Το μόνο παράξενο είναι που δεν μου πρότεινε να το δοκιμάσω ο προηγούμενος τεχνικός που είδε τον δίσκο.. Άρα είτε είναι σίγουρα το μοτέρ ή ήθελε απλά να βγάλει 600 εύκολα ευρώ λολ.. :P
  17. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! BigAlejandro σου έστειλα πμ, κάτι μου λέει οτι θα γίνει δουλειά τελικά.. :)
  18. Το πήγα κάπου να το δουν και δοκίμασαν να του αλλάξουν κουτί, αλλά δεν έγινε τίποτα και κατέλληξαν ότι έχει καεί το μοτέρ.. :'(
  19. Έχει καεί το μοτέρ του εξωτερικού σκληρού δίσκου μου, επειδή σαν πρωτάρης το σύνδεσα σε λάθος τροφοδοτικό. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ κάποιον να μου κάνει data recovery χωρίς να μου κοστήσει ένα χέρι και ένα πόδι? Επίσης μπορώ να βρώ κάπου οδηγίες να το κάνω μόνος μου, ίσως? ??? Ευχαριστώ! :)
  20. Amen! Και αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ είναι που λένε ότι όλα τα τραγούδια μιλάνε για τον έρωτα επειδή είναι το ανώτερο συναίσθημα... Οκ το ανώτερο ας το δεχτούμε... αλλά όχι το μόνο έλεος πια! Όχι άλλο έρωτα! Όχι άλλη καψούρα! Όχι άλλο πόνο! Instrumental και ξερό ψωμί!
  21. Τσέκαρε εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=176204.0 εδώ: http://www.audiomidi.com/content/reviews/zoom_R16.aspx Κι εδώ: http://www.soundonsound.com/sos/sep09/articles/zoomr16.htm ;)
  22. Αν η πεταλιέρα είναι και usb audio interface (που από ότι κατάλαβα είναι..) τότε είναι μια καλή "πρόχειρη" λύση. Πάρε ένα φθηνό μικρόφωνο των 15ευρώ με καρφί και πειραματίσου.. ;)
  23. Να ρωτήσω κάτι? Μπορεί κάποιος να κάνει edit μέχρι κάποιο σημείο αυτά που ηχογραφεί με τα παραπάνω μηχανήματα? Μπορεί ας πούμε να κάνει copy-paste ή απλά ότι γράψεις έγραψες?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου