Προς το περιεχόμενο

midiman

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    22
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή midiman

1

Φήμη

  1. Δες και τα Nektrar LX+. Πήρα πριν από λίγους μήνες ένα NEKTAR 88LX+ (8 κιλά) και εντυπωσιάστηκα από την αίσθηση. Δεν ξαναπάω σε βαρυκεντρισμένο. Αν ήμουν πιανίστας θα ήταν μονόδρομος. Επίσης μπορείς να βρεις και κάποια παλιά synths στις αγγελίες με πολύ καλά πλήκτρα, ίσως και καλύτερα από τα σημερινά ημι-βαρυκεντρισμένα... Και αν βρεις κάπου, δοκίμασε το StudioLogic Numa Compact. Όσοι το έχουν, πίνουν νερό στο ονομά του. Καλή τύχη!
  2. Γεια χαρά σε όλους και καλή χρονιά! Η δική μου απάντηση στην πολύ καλή ερώτηση είναι ΟΥΤΕ για πλάκα πια σε Workstation. Πλεονεκτήματα υπάρχουν και στους δύο "κόσμους". Για μένα κυρίαρχο είναι η ταχύτητα και η ευκολία. Το editing στον υπολογιστή είναι ΚΛΑΣΕΙΣ γρηγορότερο και ευκολότερο, κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις χωρίς κουμπάκια, μενού και δάχτυλα επάνω σε λιλιπούτιες οθόνες. Δουλεύω χρόνια με 2 οθόνες στο λαπτοπ μου και είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω σε ένα workstation, όσο εξελιγμένο κι αν είναι (πχ Fantom). Όμως θυμάμαι με νοσταλγία (δεν το κρύβω) τις πρώτες μου δημιουργίες πριν από "χιλιάδες" χρόνια σε ένα Roland D20 και μετά σε ένα Korg Μ1.
  3. midiman

    World Dance

    Όλοι οι επιπλέον ήχοι είναι από το Komplete Elements 5 Γραμμένο σε REAPER
  4. midiman

    World Dance

  5. Καταλαβαίνω την αγωνία σου γι' αυτό και σου απαντώ (τα πέρασα κι εγώ αυτά)... Την έχω 8 μήνες, έχω κάνει αρκετές ηχογραφήσεις με φωνές και ακουστικές κιθάρες στο σπίτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά. Η κάρτα παίζει παντού. Την έχω επάνω σε 2 φορητά (με win 7 64 bit και XP) και παίζει το ίδιο καλά και στα δύο. Ήταν η μοναδική κάρτα που έπαιξε απροβλημάτιστα στα 64bit windows 7 γι' αυτό και την πήρα. Οι προενισχυτές της είναι καλοί αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Στο κάτω κάτω δίνεις 200 ευρώ. Είναι ακριβούτσικη για την κατηγορία της αλλά τα δίνεις για την καταστακευή της (μεταλλικό περίβλημα) και για την υποστήριξη από την εταιρία (κάθε 2 μήνες βγάζει ενημερωμένους drivers). Τον άλλο μήνα θα την βάλω και σε Windows 8, λόγω αναβάθμισης. Είμαι σίγουρος ότι δε θα αντιμετωπίσω πρόβλημα. Τώρα, το Elements είναι πολύ καλό. Το ατού του είναι τα βιολιά που δίνει στο Kontact (αυτά δουλεύω περισσότερο), το guitar rig και αρκετούς ήχους synth. Έχει λίγο απ' όλα. Τα πιάνα του είναι τραγικά αλλά μπορείς να πάρεις εξτρά πακέτο με πιάνα από την NI. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι το έδινε μαζί με την κάρτα μιας και εδώ και 1 χρόνο αποφάσισα να κόψω μαχαίρι τα σπασμένα VST. Σώθηκα!!! Δουλεύω με freeware ή αγοράζω προσφορές που βγαίνουν κατά καιρούς. Όπως πχ. το Wusik 6 που μου στοίχησε 19 ευρώ, το Dimension LE 15 ευρώ και διάφορα άλλα. Όλα παίζουν μια χαρά και τη στιγμή που τα ζητάς. Το Cubase που δίνει δεν το έστησα καν. Δίνει το LE (light edition) που είναι περιορισμένο αρκετά. Επειδή χρειάζομαι αρκετές φορές πολλά audio κανάλια, προτίμησα να αγοράσω το REAPER με 60 ευρώ. Στην αρχή σου κακοφαίνεται όταν έχεις δουλέψει LOGIC και SONAR για πολλά χρόνια αλλά έχει την δική του λογική. Λίγο υπομονή, διάβασμα, forums και σε 2-3 μήνες είσαι σαν το σπίτι σου. Ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις, στη διάθεσή σου.
  6. Για να βοηθήσω και γω με ότι έχω και ξέρω (δοκιμασμένα πάνω από 1 χρόνο): Η Komplete είναι απίθανη! Παίζει χωρίς ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ σε όλα τα λειτουργικά! Δοκίμασα 5 κάρτες για να αποφασίσω. Το Elements που δίνει είναι μια χαρά. Δε με νοιάζει ούτε Cubase ούτε ProTools, πήρα το REAPER με 60 ευρώ και ξένοιασα για πάντα (updates για χρόνια δωρεάν). Monitors πήρα από τον Thomann τα Alesis M1 620 (που δεν υπάρχουν πια). Απόλυτα ευχαριστημένος μετά από 4άρια και 5άρια που είχα. Συμφωνώ με τους παραπάνω. Οι ίντσες κάνουν τη διαφορά. Μικρόφωνα έχω δύο ανάλογα με το τι θέλω να γράψω. AKG Perception 100 (πολύ φθηνό και σχεδόν τέλειο για σπίτι) και Shure SM58 (κλασικό). Καλή επιτυχία στις επιλογές σου. Μην ανησυχείς, τίποτα δεν είναι για πάντα και ευτυχώς βγαίνουν νέα προϊόντα συνέχεια. Επένδυσε στη γνώση και στην εμπειρία και όχι στα μηχανήματα.
  7. Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξεις σε κάτι ποιο οικονομικό προς το παρόν? Φυσικά και δε συγκρίνεται με τα μοντέλα και τις εταιρίες που σου πρότειναν οι προηγούμενοι φίλοι αλλά καμιά φορά δε ξέρεις (και ειδικά στη περίπτωσή σου). Σου προτείνω αυτό: http://www.thomann.de/gr/casio_px_330_bk_privia.htm To έχω εδώ και 8 μήνες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σαν stage πιάνο. Παίζω με αυτό 2 φορές την εβδομάδα σε μαγαζί (έχει 200 ήχους πέρα από πιάνο), το κουβαλάω σε πρόβες (12 kg), παίζω στο σπίτι (έχει ηχεία) και το έχω και σαν master keyboard για το Logic. Είχα το Yamaha ΜΟ8 (που έχει απίθανο κλαβιέ για τα λεφτά του) αλλά το βάρος του ήταν περιοριστικό για μένα. Αν σου κινήσει την περιέργια, μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Καλή επιτυχία.
  8. Για να δω αν μπορώ να βοηθήσω... Έχω και τα τρία. ΜΟ8 (το μεγάλο ΜΟ6), Χ50, και το GW-8 από Roland (με ήχους σειράς G). Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο γενικά. Με το χέρι στη καρδιά επιλέγω yamaha. Βρήκα και μερικές banks από το internet από ήχους που κάναν κάποιοι εξαιρετικοί κύριοι, και για τα Rhodes και Hammond είναι πολύ καλύτερο. Τώρα αν αρχίζεις και βάζεις και άλλες κατηγορίες ήχων στη σύγκριση, το θέμα ζορίζει. Πήγαινε να τα ακούσεις. Και τις 3 εταιρίες. Τα αυτιά σου, τα χέρια σου και η καρδούλα θα αποφασίσουν. Καλή τύχη!!!
  9. Καλώς τα δέχθηκες και καλώς όρισες στην "αρρώστια". Για όλα όσα είπες έχεις δίκιο. Εκείνο που δε ξέρεις και θα το μάθεις, είναι ότι κάθε φορά που θα το ανοίγεις θα νοιώθεις τα ίδια συναισθήματα. Αυτό που προσφέρει η Apple. Και τα PC ποτέ. Να είσαι καλά. Καλές δουλειές!
  10. Καλώς να σου έρθει την Τρίτη. Θα εντυπωσιαστείς από την πρώτη στιγμή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εγώ έχω το 24/2,93/4GB/640/G120 εδώ και 2 εβδομάδες και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό (ακόμα!). Το Logic 8 σφυρίζει στο iMac. Είχα ένα Macbook aluminium στα 2 (από τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα) και δούλευα άψογα (με εξωτερική οθόνη 24). Το πούλησα (πανέυκολα) έβαλα άλλα 500 και σοκ. Δεν έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους φυσικά. Και αντι να πάρω ένα netbook για να κουβαλάω μαζί σε gigs, πήρα ένα παλιό άσπρο macbook με 500 ευρω από αγγελία, μέσα από το noiz (να είναι καλά για πάντα!), και είμαι ευτιχισμένος. Αν μπορούσα να πάω και διακοπές θα ήταν υπέροχα! Καλό καλοκαίρι σε όλους.
  11. Το MO8 είναι σίγουρα από τα καλύτερα... Το έχω εδώ και 2 χρόνια και είναι απίθανο. Αν σε ενδιαφέρει το δίνω γιατί αλλάζω όλο μου το studio. Στείλε μύνημα για να πούμε και να σου δώσω ότι πληροφορία θες γι αυτό.
  12. Μετά την Πλατεία Κολιάτσου είναι... Κάτω από την Φοιτητική εστία της Πατησίων. Ειναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της CASIO στην Ελλάδα και λέγεται ΕΛΜΗ Α.Ε. Με το καλό να πάρεις το πιάνο που επιλέξεις. Καλή μελέτη!
  13. Δουλεύω με το νέο MacBook το μικρό εδώ και 3 μήνες. Το έκανα μια χοντρή αναβάθμιση (ας είναι καλά τα παιδιά στο www.milaraki.com) με 4GB RAM και δισκο 320GB (7200 στροφές). Το έχω συνδέσει σε μία philips 24'' και ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ. Δεν έχω firewire αλλά έχω USB κάρτα ήχου (M-audio SONO 61). Είμαι έτοιμος να αγοράσω το Logic Studio (σε καταπληκτική τιμή από Αγγλία), και τέρμα τα προβλήματα! Μετά από πολλά χρόνια στα PC, επιτέλους, ηρεμία. Όλα αυτά βγαίνουν όσο ένα μεγάλο iMac αλλά ήθελα το μηχάνημα να το βγάζω και έξω για live. Τα έχω όλα σε ένα και έχω σωθεί. Ο κάθε ένας από μας ανάλογα με τις απαιτήσεις του και τα γούστα του επιλέγει ότι το βολεύει. Το θέμα είναι να φτιάχνουμε μουσική και να μην ασχολούμαστε με Mac-PC Wars, Hardware hacks, και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε στο κεφάλι μας. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην επιλογή σου και καλές συνθέσεις...
  14. Μέχρι πριν μία βδομάδα, το δούλευα πολύ. Χάλασε όμως η οθόνη του (μετά από 8 χρόνια κακουχίες!!!) και τώρα μόνο σαν midi keyboard πια... Δυστυχώς. Το πιο ανθεκτικό όργανο που είχα ποτέ!!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου