Προς το περιεχόμενο

Vorryngr

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Vorryngr

  1. thwood, όπως είπαν και τα παιδιά ποιό πριν, μην ασχοληθείς με φτηνές σειρές... θα το μετανιώσεις πικρά και θα κλαις τα λεφτά σου... μάζεψε λίγα λεφτάκια παραπάνω και πάρε ένα καλό σετ πιατά που θα γουστάρεις να τα ακούς. Δεν γνωρίζω πολλά από την Zildian γιατί μία ζωή έπαιζα Paiste πριν το γυρίσω σε Masterwork αλλά αυτό μου φαίνεται πολύ καλό: http://www.thomann.de/gr/zildjian_avedis_professional_pro_set.htm?sid=c86e9c3b5457ea81a2796bc6d580c574 Εμένα προσωπικά μου άρεσαν πολύ τα Avedis. Και πιστεύω ότι κολλάνε με τον Ροκ ήχο.
  2. χαχαχαχαχαχαχαχα noe με έλιωσες!
  3. Γεια χαρά και από εμένα... Άμα θες μόνωση από κραδασμό, θα έλεγα να έπαιρνες ένα καλό "υπόστρωμα" για κάτω από το χαλάκι που προτείνουν και τα λοιπά παιδιά εδώ... Ένα υπόστρωμα των 10mm κάτω από την μοκέτα σου θα κάνει πολύ καλή δουλειά θαρρώ!
  4. Για χαρά σε όλους. Εγώ είμαι οπαδός του rack! Δεδομένου ότι έχω 3 τομς και ένα σκασμό πιάτα είναι μονόδρομος το rack. Οχι πως παραπονιέμαι... τα πετάω όλα επάνω και τέλος. Βέβαια έχω μια άλλη εναλλακτική για όταν παίζω επαρχεία που εκεί δεν γίνεται να κουβαλάς rack. Σε αυτή την περίπτωση έχω 4 clamps με βάσης κλπ και προσπαθώ να την βολέψω κάπως έτσι.
  5. Δεν ξέρω ρε Μπάμπη.. το έβγαλε ο Σπύρος το λινκ και έπεσα πάνω σαν το κοράκι! χαχα! Οχι τίποτα άλλο.. να βάλο και λίγο τάξι σπίτι μου.. έχω hardware πεταμένο παντού!
  6. Τωωωωωρα... άστο το τσίμπησα! :D
  7. Γειααααααα! Ρε Σπύρο, τα b-stock ΠΟΥ τα βρήκες???? Θελω να την τσιμπίσω την Millennium την θήκη!!! Τσαο!!
  8. Γεια χαρα! Υπάρχει τρόπος να δημιουργηθει το tempo track γρήγορα σε cubase ή Logic, ή πρέπει να πηγαίνεις με το χέρι και να βάζεις της midi αξίες?
  9. Καλημέρεεεεες! Άσε φίλε.... και εγω που έχω ηλεκτρονίκα, μου σκάνε παράπονα ότι ακούγομαι... και έχω και 2 χοντρές μοκέτες κάτω από το κιτ. Χμ.. το αντικραδασμικό χωρίς να φτιάχνω ένα μινι-stage :P στο δωμάτιο μου με ενδιαφέρει... ξέρεις ποιός πουλάει τέτοιο υλικο? Επίσεις να ρωτήσω και επιπλέον... θέλω να πάρω ένα στρώμα καοτσούκ περί του ενός-δύο πόντων και να το στρώσω κάτω από την drums. Βοηθάει?
  10. Συγχωρίστε μου το οφ-τοπικ αλλά ποία ήταν τα support?
  11. Χα! Αυτό το πράμα της Gibratar δεν το είχα πάρει πρέφα! Τρελό μαραφέτι λέμε!
  12. Γενικότερα στα πετάλια πρέπει να πέφτει συντήρηση... Λάδωμα στις αλυσίδες, συχνό ξεσκόνισμα, έλεγχος σε όλα τα κινούμενα σημεία και τακτικός έλεγχος στις βίδες τους. και βέβαια να μην το κακομεταχειριζόμαστε σε μεταφορες κλπ... Με αυτά τα λίγα ενα καλό πετάλι θα σου είναι αιώνιος σύντροφος. Δεν βρίσκω το λόγο ένας ντραμμερ να μην φροντίζει το πετάλι του όπως θα φροντίζει τα ξύλα... Τωρα περί ορέξεως ουδείς λόγος... ενας φίλτατος είπε το σουτάρεις και περνεις άλλο. ΟΚ, δεκτόν.. αλλα για εμάς με ριχές τσέπες... :-\
  13. Το μονό?? 437 ευρα?? Τσαμπα πράμα! Θα πάω να το ψωνίσω την επόμενη φορα που θα επισκευθώ την λαϊκη εκει διπλα! χαχα! Βέβαια το ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η AXIS κατέβηκε από τα δέντρα και χρησιμοποιεί ντραμόκλειδο για όλες τις ρυθμίσεις είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθινση. Αλλα όχι 437 ευρώ το μονό. Οχι. :P
  14. Ναι έχεις δίκιο σε αυτό.. γενικότερα υπήρχε ένας μεγάλος μύθος (αν και παντού υπάρχει ένας! ;D ) ότι χρειάζεσαι longboards και γενικές αηδίες για να παίζεις heel/toe. Αυτή είναι μεγάλη πλάνη. Ναι. βοηθάει κατά πολύ αλλά δεν είναι 100% απαραίτητο. Χώρια που με single strokes με είτε heel-up είτε με swivel έχεις πολύ ποιο καθαρό ήχο και δυνατότερα χτυπήματα... Όχι ακριβώς. Τα Direct drive πετάλια (που μαζί με αυτά, είναι και τα Trix που είναι υπερεκτιμημένα κατ εμε..) είναι πετάλια που πλέων δεν χρησιμοποιούν αλυσίδα ή το ναϊλον strap για να ενώσουν το footboard με τον μηχανισμό του κόπανου αλλά έχουν ένα ένα κομμάτι μέταλλου ή άλλου συμπαγές και ομογενές υλικού το οποίο σου δίνει πολύ πιο άμεση απόκριση και μεταφράζει τα χτυπήματα σου πολύ ποιο καθαρά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πολλοί συνάδελφοι ντραμμερς λένε πως θέλει να τα συνηθίσεις πριν τα βγάλεις "βόλτα" σε κανένα live :). Προσωπικά έχω το deamon drive το οποίο είναι εκπληκτικό πετάλι και το συνήθισα γρήγορα. Είχα ένα dw9002 πριν από αυτό το οποίο τα εγκατέλειψα γρήγορα για χατήρι του Pearl. :) Δες εδώ περίπου τι παίζει.. είναι promo video που βλογάνε τα γένια τους βέβαια αλλά...
  15. Το Mac/Logic συνδυασμός είναι WIN διότι δεν κολλά εύκολα είναι το λειτουργικό γρήγορο και με μια low budget αλλά αξιοπρεπή καρτούλα (έχω την ίδια με εσένα) κάνεις δουλειά σούπερ! Το Logic έχει φοβερές δυνατότητες -αφού αναλογιστείς ότι με αυτό και protools γράφει και ο townsend- αλλά πέρα των απαραίτητων για να γράψω τα τυμπανάκια και να κάνω editing δεν έχω μάθει. Α! να σου πω! Έχω τραγικό θέμα με το να ρυθμίζω τα chockes στο S2.0. Ξέρεις πως γίνεται?
  16. Χαχαχα! :D Κρατούσες και κομπολογάκι όταν το έγραφες αυτό? :P Όπως και να έχει ο φίλτατος έχει δίκιο. Το σωστό κούρδισμα μπορεί να κάνει το σετάκι σου να ακούγετε ή σούπερ ή υπερπατάτα... δεν είναι λίγες η φορές που έχω καθίσει ή ακούσει τύμπανα μάρκας "Koukouroukou" αλλά με σωστά δέρματα/κούρδισμα να ακούγονται σαν DW... (καλά μην βαράτε καταλάβατε τι εννοώ!) Από την άλλη ας μην το σνομπάρουμε το ΣΩΣΤΟ "μαφλάρισμα" με μονωτική στα δέρματα. Ξέροντας πώς να το κάνεις μπορείς να γλυτώσεις από αρμονικές που σε βαβουριάζουν.
  17. Φοβερό άρθρο Spyros! Εγώ έκανα drum tracking με σχεδόν τον ίδιο τρόπο αλλά με Logic 8 και S2.0 χωρίς δυστυχώς το metal foundry... Εντωμεταξύ, είμαι τρελό στουρνάρι όσο αφορά τα recording/editing προγράμματα και άργησα αρκετά να τελειώσω μέχρι να βρώ άκρη :P Και παρεμπιπτόντως, πολύ σωστό το σχόλιο περί του να γράφουμε αυτά που παίζουμε στα live... Σε ποιά μπάντα παίζεις? -Κώστας
  18. Hahaha! Καλοοοο! Σοβαρά τώρα δεν θα έχεις πρόβλημα.. Κοτσαρέ το. :) Εγώ έχω ένα πλαστικοποιημένο το οποίο το βάζω σε κάθε συναυλία με ταινία διπλής όψεως και δεν πολυκουνάει.
  19. Ναι κάπου εκεί γιατί το τσίμπησα μεταχειρισμένο... Πάντως ότι και να λέγεται με τα hybrids και λοιπά, προσωπικά, γουστάρω να τα έχω διαχωρισμένα πάρα να έχω ένα πράγμα που δεν είναι 100% και στα 2. Το TD-20 είναι άψογο μηχάνημα (αν και δεν του έχω βάλει ακόμα την προέκταση του) το οποίο μπορεί επάξια να σταθεί στο ύψος των οποιοδήποτε περιστάσεων. Είτε είναι live, είτε ηχογράφηση, είτε practice. Ακουστικά τύμπανα/πιατίνια δεν είναι με την καμία, αλλά ώρες-ώρες δεν μπορείς να δεις την διαφορά. Για εμένα τα e-drums είναι πάνω από όλα ευκολία και ευχέρεια στο να μπορείς να παίζεις σπίτι σου με την δυνατότερη χαμηλή κατανάλωση χώρου και σε εντάσεις που να μην έχεις την αστυνομία συνεχώς στην πόρτα σου. Βέβαια για το ότι ακούω παράπονα ακόμα λόγω των πεταλιών μου ουδείς λόγος... :P
  20. ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ! ΑΜΗΝ ΜΕ ΤΟ ΤΥΠΑΚΙ! Αχεμ. :) Εγώ γενικότερα είμαι φαν της Pearl αλλά πάντα σε αυτές τις καταστάσεις είναι υποκειμενικό το θέμα. Στο price range του 1000ρικου οι ποιότητες συνήθως δεν έχουν φοβερές αποκλείσεις μεταξύ τους και πλέον είναι στο τι ανταλλακτικά και hardware βρίσκεις (Pearl υπερτερεί σε αυτό με διαφορά) και τι κολλάει στο αυτί σου. Καλό ψάξιμο! :)
  21. Πολύ καλή φάση ακούγεται.. αν δεν είχα την TD20 Θα το σκεπτόμουν. Αυτό που με έρχεται βέβαια στο μυαλό είναι πως με 2500 χιλίαρικα που έλεγε ο φίλος προηγουμένως, μπορείς να κάνεις τσιμπιτή το e-pro kit της Pearl. Που είναι ΚΑΙ hybrid. Βέβαια περι ορέξεως ουδής λόγος... Αν ο κ. Diamond καταφέρει να κάνει hybrid τα κιτ του τότε θα είναι μια πολύ καλή λύση στον ανταγωνισμό για τα εν λόγω κιτ. Προς το παρών πάντως τα σετάκια του δεν ακούγονται άσχημα..
  22. Είναι λίγο τραγικό έτσι? Πέρνει ηλεκτρονικά για να μήν μαζεύεις αυτιά γειτόνων και ΠΑΛΙ έχεις πρόβλημα! Ούφ. Λοιπόν εγώ μένω σε 2ο όροφο πολυκατοικίας και έχω το ίδιο πρόβλημα. Βάβαια είναι και παλιό το κτίριο και άμα φτερνιστώ ακούγομαι στο ισόγειο, τι να πείς. Μετά από κάτι testdrive είδα ότι αυτό που ακούγεται πολύ είναι τα πετάλια... ειδικά άμα διπεταλίζεις για μελέτη κλπ. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να βάλω δύο χοντρές μοκέτες την μία επάνω στην άλλη. Μείωσε αρκετά αλλά δεν το το μούγκεψε εντελώς. Για να πω την αλήθεια, απλά σταμάτησε να με ενδιαφέρει από ένα σημείο και μετά. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια στρώματα καοτσούκ τα οποία πωλούνται για βιομηχανικές εφαρμογές που τα παίρνεις όσο χοντρά θες και τα δίνουν με το "μέτρο". Ίσως θα ήταν καλό να την ψάξεις έτσι από το να πάρεις κάποια ίδια ακριβώς τα οποία φέρονται ότι είναι "ειδικά για τύμπανα" και έχουν την 4πλασια τιμή. Άμα βρώ κάποιο λινκ θα το ποστάρω.
  23. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες... Μάλλον πρέπει να περάσω καμμία βολτίτσα από το μαγαζί για να δώ τι παίζει... όχι ότι ψήνομαι να αγοράσω αλλά ξέρετε τώρα... :D ΥΓ. Αυτό το site του Γαβρίλου θα μπορούσε να είναι και καλύτερο...
  24. Γεια χαρά σε όλους. Ο Γαβρίλος τι σόι hardware χρησιμοποιεί? Βάσεις κλπ εννοώ. Ολα δικά του? Rack και λοιπές ιστορίες έχει? Μπορεί κάποιος να ποστάρει ενα link για το site του? Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου