Προς το περιεχόμενο

awardwinner

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    16
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή awardwinner

0

Φήμη

  1. Μία διόρθωση στην προηγούμενη απάντηση, για να μην μπερδευτεί κάποιος. Παρασυρμένος από την αναζήτηση κάρτας ήχου για ένα φίλο σε site με μουσικά είδη έγραψα ότι η FW 1884 δεν είναι PCI...δεν είναι κάρτα ήχου ήθελα να πω.
  2. Γειά χαρά, Αναφορικά με τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτή την τιμή: creamware scope home (3 shark DSPs) Επιπλέον, επεκτάσιμη τόσο σε I/Os (αν χρειαστείς περισσότερα) όσο και σε DSPs. Tιμή από Thomann (για παράδειγμα) 325ευρώ.
  3. Καλημέρα σε όλους, Πολλά τα επιχειρήματα και ομολογώ πως με προβληματίζει λίγο η μεταξύ τους σύνδεσή τους. Όπως πολύ καλά κάποιος είπε δεν θεωρώ ότι ο ένας μπορεί να κρίνει τον άλλο. Όμως, θέλω να επαναλάβω ότι σε κάθε περίπτωση όποια συμφέροντα και να εξυπηρετεί η πειρατεία δεν οφελούνται οι χρήστες. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι πόσο ωραία θα ήταν να μην υπήρχαν διαρρήκτες και να κλείναμε τις πόρτες μόνο επειδή κυκλοφορούμε με το σόβρακο ή σκαλίζουμε τη μύτη μας. Δεν θα πληρώναμε και τις ασφάλειες............διαπραγματευόμαστε κάτι; Εάν κάποιος θέλει να είναι παράνομος μαγκιά του αλλά δε μπορεί να κάνει τη φωνή του δικαίου. Το ότι φταίμε όλοι είναι σίγουρο αλλά τι είναι καλύτερο; Να δίνουμε ο ένας τον άλλο και να γίνουμε σαν τους Αμερικάνους που σου κάνει μήνυση ο γείτονας γιατί έκλασες στα σύνορα του back yard του ή να το 'πολεμήσουμε'. Μακροπρόθεσμα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν θα υπάρχει η σημερινή ανοχή γύρω από αυτά τα θέματα και καλό θα είναι να αποφύγουμε τα ακραία μέτρα. Πέραν της θέσης μου, για να υποστηρίξει κάποιος το δίκιο του και να έχει απαιτήσεις χρειάζεται διαφάνεια. Εάν δεν υπάρχει διαφάνεια υποχρεωνόμαστε να τρώμε αδιαμαρτύρητα ότι μας πασάρουν. User-friendly, Awardwinner
  4. Oφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι για να αποφεύγθούν οι παρεξηγήσεις τόσο των υπέρ όσο και των κατά της πειρατείας. Το software πρέπει να το πληρώνεις και η πειρατεία μας πλήττει όλους, άλλους άμεσα και άλλους έμμεσα, άσχετα με το αν αυτή είναι αναγκαίο κακό ή όχι. Αυτό αποτελεί τη βάση της συζήτησης και όχι η δικαιολόγηση της πειρατείας. Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ επαγγελματιών και μη φίλε Brain. Αν διαβάσεις τις διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα θα δεις ότι δεν εξυπηρετεί τους χρήστες των εν λόγω software πειρατεία. ¶σχετα με το θέμα μας, μία ερώτηση προς eye: Καλλιτέχνης και κλέφτης δεν γίνεται?
  5. Ξέχασα το δασμό!!! ανάλογα με την δασμολογική κλάση (taric). Το taric το ανέφερα στην προηγούμενη απάντηση μου. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και αυτό το ποσοστό.
  6. Από τον πιό πρόσφατο εκτελωνισμό που έκανα στις 18/3/05 : Στο τελωνείο εκτός από 18% ΦΠΑ: 1)Πληρώνεις και κάποια άλλα μικρά ποσοστά τάξεως 1-2% συνολικά, που στα βάζει καπέλο για διάφορα έξοδα. 2) Δίνεις κάποια χρήματα με το καλημέρα στην εταιρεία που ανέλαβε την αποστολή για να σου παραδώσει τα σχετικά έγγραφα να αρχίσεις τον εκτελωνισμό (αυτά είναι άλλα από τα έξοδα αποστολής). Π.χ η FEDEX θέλει 30 ευρώ. 3)Τέλος, αφού σε τραβολογήσουν και είσαι να παίρνεις το δέμα και να εξαφανίζεσαι, πληρώνεις για τα εργατικά του τελωνείου. Εγώ για δέμα 15 κιλών πλήρωσα 20 ευρώ. Αυτά είναι και τίποτα παραπάνω, +μία ώρα γύρω-γύρω στο Ελ.Βεν. Από τη δική μου εμπειρία: 1)Από Αμερική, γενικά, συμφέρει μόνο αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές σε σχέση με Ελλάδα/Ευρώπη. Εγώ εξοικονόμησα συνολικά 500 ευρώ από αυτή την εισαγωγή, και το συγκρίνω με τιμή Ελλάδως σε μετρητά (με έκπτωση). 2)Ζητήστε από τον προμηθευτή σας στην Αμερική αν μπορεί να βάλει στο invoice της αποστολής μικρότερο ποσό από το πραγματικό που θα πληρώσετε. Έτσι όλοι οι φόροι και δασμοί θα υπολογιστούν επί χαμηλότερου ποσού. Μισό ποσό στο invoice σημαίνει σχεδόν τα μισά στο τελωνείο κτλ.. παράνομο αλλά αν το δεχτεί τον παραλήπτη δεν τον ενοχλεί κανένας. Έχουν αυστηρή νομοθεσία αλλά κάποιοι το κάνουν, κυρίως μικρές επιχειρήσεις. Αν είναι κανένα μικρό μαγαζάκι σου κάνει παπάδες. Glad to be of service
  7. Η tascam 1884 fw δεν είναι και PCI. Δηλαδή, αγοράζεις ξεχωριστά PCI. Παρέχει όμως όλα αυτά που ανέφεραν οι υπόλοιποι και ακόμα περισότερα. Αν ψάχνεις για φθηνότερο DAW controller προτείνω JL COOPER CS10 II ή φθηνότερα JL CΟΟPER CS32 MiniDesk. Αν, πάντως, θες controller για μόνο για plug-ins/VSTIs δε χρειάζεσαι κάτι τέτοιο. Ξεκίνα από το ακριβό Mackie control C4 και κατέβα έως τα πολύ φθηνά BEHRINGER BCR 2000 και DOEPFER POCKET. Απο εκεί και πέρα, αν κατάλαβα καλά, χρειάζεσαι μία PCI με analog και midi Ι/Οs που να κάνει δουλειά και να είναι σχετικά φθηνή:RME HDSP 9632 Hammerfall DSP 24/96 ή πιό φθηνή: MAudio Delta 1010LT , ακριβώς όπως είπε και ο dither. Για προενίσχυση με αρκετές εισόδους XLR και λογικές τιμές: Presonus, Focusrite, Studio Projects και για τελείως τσάμπα SM Pro Audio. Αν θέλεις καλά αποτελέσματα, με προϋπόθεση καλά μικρόφωνα και κάποιες σχετικές γνώσεις, όχι SM Pro Audio.
  8. whiteNoise με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στο θέμα της ψευδοεξάτησης που θέλουν να δημιουργούν οι εταιρείες στους καταναλωτές. Είναι μία γνωστή πολιτική και δουλεύει άψογα πολλά χρόνια. Μάλιστα, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι κατασκευαστές επεξεργαστών,OS κτλ μπορούν πολύ εύκολα (με σκόπιμη μερικλη ή ολική ασυμβατότητα) να βγάλουν κάποιο software από την αγορά, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αυτοί κάνουν μόνοι τους παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη περισσότερο, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό από νέες εκδόσεις και αναβαθμίσεις, αυτές είναι που δημιουργούν την ανάγκη για πιό εξεληγμένο hardware. Αν τα παραπάνω στέκουν τότε ο φίλος Aiolos που λέει ότι έπρεπε το software να είναι τσάμπα και ότι οι crackers καλά κάνουν έχει απόλυτο δίκιο. Δηλαδή, όποιος αγοράζει original τρέφει αυτό το μηχανισμό και διαιωνίζει την κατάσταση. Στροφή τότε προς τα σπασμένα και απαίτηση χαμηλών τιμών. Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί τα σκαλίζω, η απάντηση είναι ότι πληρώνω/νουμε πολλά και αυτοί θησαυρίζουν. ...και δεν είναι μόνο αυτοί αλλά δεν θέλω να ξεφύγω απ'το θέμα.
  9. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ο λόγος που έθεσα το θέμα είναι για να γίνουμε περισσότεροι και να ζητάμε πιό πολλά. Η αφορμή δε, οι συχνές αναφορές στην πειρατεία, στο αν φταίμε εμείς για την ύπαρξή της, καθώς και οι διάφορες 'επιθέσεις' κάποιων σε άλλους για χρήση σπασμένων προγραμμάτων. Τα πλεονεκτήματα των plug-ins όπως και των VSTis είναι σαφώς πολλά ένατι των racks αλλά προϋποθέτουν την αγορά υπολογιστή και DAW. Πλάκα κάνω. Είναι lame το επιχείρημα αλλά το software έχει πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής. Η διαφήμιση μέσω της πειρατείας είναι καλή αλλά και με ένα demo από την ίδια την εταιρεία καλύπτεσαι πριν αγοράσεις. Οι demo εκδόσεις δεν καλύπτουν επαγγελματικές ανάγκες και πειραματισμούς. Τα διαφυγόντα κέρδη από την πειρατεία είναι πολύ μεγάλα. Με φθηνότερα προϊόντα θα πολλαπλασιάζονταν τα κέρδη. Είναι πλέον πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με το αντικείμενο επαγγελματικά ή μη. Οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη λύση των 4-5 tracks ανα cd/lp για να μειώσουν τις τιμές. Η RIAA και κάθε τέτοια οργάνωση, όποιο μέτρο και να εφαρμόσει, καθώς και το έξυπνο κλείδωμα δεν δίνουν λύση αλλά απλά μια καινούρια πρόκληση. Από τη φιλολογία αυτή γεννιούνται καλά πράγματα. Οι εταιρείες που θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν ακούνε αυτά που ζητάνε οι καταναλωτές. Συμφωνώ ότι ένας μουσικός δεν πρέπει να χάνεται μέσα στα κυκλώματα και να ξεχνάει το στόχο του, αλλά για να κάνεις αυτό που θες πρέπει να τα κάνεις και τα δύο. Πως αλλιώς; Τέλος, καταλαβαίνω ότι έχει κάποια τρύπα το σκεπτικό μου γιατί αν δεν είχε όλα αυτά θα είχαν ήδη γίνει. Γι' αυτό άλλωστε ρώτησα. Όπως και να έχει, απαιτείται χρόνος για να γίνουν αλλάγές που προϋποθέτουν τη σύμπραξη τόσο πολλών εταιρειών και οργανισμών. Το γεγονός ότι οι τιμές πέφτουν δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του ανταγωνισμού αλλά κα της συνειδητοποίησης του εν λόγω προβλήματος εκ μέρους των εταιρειών.
  10. Γειά χαρά σε όλους. Πριν θέσω το ερώτημά μου θα αναπτύξω κάποιες σκέψεις μου. Η πειρατεία δεν σταματάει κλείνοντας ένα site. Aυτό είναι γνωστό. Επίσης, ο λόγος που γίνεται η πειρατεία είναι ότι οι τιμές των προγραμμάτων είναι απαγορευτικές για ανανέωση & μεγάλη γκάμα. Από την άλλη, είναι εκνευριστικό να κάνεις 15 ώρες -ακόμη και με γρήγορη σύνδεση-να κατεβάσεις κάτι (πειρατικά), πόσο μάλλον εάν στο τέλος δεν δουλέψει. Σίγουρα όλοι θέλουν να το αποφύγουν αυτό. Βέβαια παίζει και το γνωστό άγνωστο φιλαράκι που σου βρίσκει ότι θέλεις αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλύτερο και αν μη τι άλλο δεν αποτελεί λύση. Ας αφήσουμε απ'έξω τα DAWs (cubase, sonal, pro tools, nuendo!) όσον αφορά τις τιμές. Ερώτημα: Εάν οι διάφορες εταιρείες που φτιάχνουν VSTs και Plug-inns έδιναν τιμές πώλησης 10-30 ευρώ για τα προϊόντα τους ποιός θα κάθονταν να ασχοληθεί με την πειρατεία; Εξυπηρετείται κάποιος άλλος σκοπός; Φιλικά, awardwinner
  11. Ψάχνω το ίδιο θέμα τις τελευταίες μέρες, τόσο στο internet όσο και με φίλους που το έκαναν και βλεπω ότι υπάρχουν διάφορα βήματα και τρόποι. Εγώ θα πάω για υδρόψυξη, ήσυχο τροφοδοτικό και θα βάλω το σκληρό σε κουτί. Θα κοστίσει αλλά δε με νοιάζει γιατί θα βρω την ησυχία μου. Τα παραπάνω θα τα πάρω από Ελλάδα γιατί για μικρά ποσά δε συμφέρει να πληρώνεις μεταφορικά ή και δασμούς/εκτελωνισμούς(US). Επιπλέον, μπορείς να διαπραγματευτείς την τιμή face to face και αν θες να βάλεις δόσεις. http://pcworld.about.com/magazine/2203p174id114163.htm Διάβασε το φίλε Τάσσο. Τα λέει ένα ένα και κάνεις ότι από αυτά θέλεις μειώνοντας το θόρυβο σταδιακά. Δεν αναφέρεται στην υδρόψηξη γιατί παρέχει οικονομικές μεθόδους. Είναι παρόμοιο με τα πολύ καλά links που έδωσαν και οι υπόλοιποι αλλά εμένα με βόλεψε στην ανάγνωση. Όσον αφορά την μόνωση του tower εσωτερικά με διάφορα υλικά σκέψου μόνο ότι το κόστος είναι πολύ μικρό και αν ήταν καλή λύση οι διάφορες εταιρείες που φτάχνουν towers θα το εφάρμοζαν. Δημιουργεί περισσότερα προβληματα/έξοδα από όσα λύνει. Δηλαδή, θα χρειάζεσαι καλύτερη ψύξη με αποτέλεσμα κόστος και θόρυβο. Μόνο εάν φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψύξης σε μεγάλο tower έιναι καλό. Αυτά ξέρω. Ελπίζω να βοήθησα.
  12. Σήμερα εκτελώνησα χ προϊόν αξίας 930 ευρώ, εκ των οποίων 100 ήταν τα μεταφορικά.(τιμές σε προσέγγιση +-20). Έδωσα άλλα 240 σύνολο στο τελωνείο. Αυτό που έκανα είναι να ψάξω online το δασμολόγιο για 2 ώρες και να βρω το TARIC code του χ προίόντος, δηλαδή τη δασμολογική του κλάση. Αυτός ο κωδικός προσδιορίζει το ποσοστό πλέον του ΦΠΑ 18% που θα πλερώκεις. Αν δεν είχα κάνει αυτή τη δουλειά και δεν ήμουν ο ίδιος εκεί πιστεύω ότι η εκτελωνίστρια, συμπαθέστατη + με πολλούς παρατεχάμενους να τις βάζουν ποιός ξέρει τι στην τσέπη στεγνά, μπορεί να πλήρωνα έως και τα διπλά. Αυτό το λέω εκ πείρας. Δυστυχώς αν δεν πληρώσεις δε μαθαίνεις. Πολύ απλά η κυρία αυτή θα μου έβαζε όποια δασμολογική κλάση είχε το μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορεί να πληρώσεις τα κέρατά σου έτσι. Η όλη διδικασία κρατάει μία ώρα και όλοι είναι εξυπηρετικοί. Δεν είναι κατάσταση βέβαια να βρωμάνε οι τοίχοι του τελωνείου ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ότι άλλο (βλέπε διαφθορά στο λεξικό) αλλά εκτελώνιζε μόνος σου. Ευτυχώς λόγω δουλειάς θα κάνω μερικά ταξίδια στο US θα κάνουν καιρό να με δούν στο τελωνείο if you know what I mean. Φιλιά σε όλους.
  13. Αγαπητέ Γιάννη τα παρακάτω δεν παρέχουν άμεση λύση στο πρόβλημά σου αλλά διαβάζοντας τα θα οδηγηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφορούν, όμως, άμεσα το θέμα που έθεσες για την λειτουργία του PC. http://www.tascam.com/Products/US-428/W2k_XP_Optimize.pdf . Αυτό είναι ένα link σε άρθρο της Tascam για τη σωστή/καλύτερη λειτουργία των XP έτσι ώστε να τρέχουν μουσικά προγράμματα. 23 σελίδες Αγγλικά αλλά πολλές καλές συμβουλές και δοκιμασμένες. Με λίγα λόγια αυτά που δεν θα σου πουν αν δεν τα ψάξεις. . Η πρώτη έκδοση του παραπάνω με έμφαση σε παλαιότερα windows: http://www.tascamgiga.com/pdf/pc-optimization-guide.pdf .¶λλο ένα παρόμοιο στο οποίο εξηγούνται και διάφοροι όροι: http://www.audioforums.com/resources/windows-xp-optimization.html ... και ένα ακόμη από την microsoft: http://www.musicxp.net/tuning_tips.php
  14. Διόρθωση για το (αφού μέχρι εχθές δουλεύανε) σε (γιατί ελπίζω σε κάτι καλύτερο)
  15. Αν ήμουν στη θέση σου... με την πεποίθηση ότι το hardware και τα windows δεν φταίνε (αφού μέχρι εχθές δουλεύανε): 1)Η πρώτη κίνηση που θα έκανα πριν μπλέξω με όλα αυτά τα πολύ πιθανά σενάρια που ανέφερε ο Wow! και οι άλλοι φίλοι θα προσπαθούσα να περάσω στον υπολογιστή κάποιες άλλες εκδόσεις του cubase sx2 που δουλεύουν σωστά σε άλλα pc, εφόσον μιλάμε για σπασμένα. Αυτό είναι κάτι που επισήμανε και ο Wow!. Με το σκεπτικό ότι εσύ θες να δουλέψεις και όχι να 'ανοίξεις το pc σου', σου προτείνω να είναι αυτή η πρώτη σου κίνηση. Επίσης, μην περάσεις τα plug-ins και τα VSTis που υποψιάζεσαι ότι είναι δυσλειτουργικά. 2)Μία βασική αρχή είναι ότι ένα 'μουσικό' pc δεν μπαίνει στο intrnet και δεν τρέχει προγράμματα πλέον των απαραίτητων για τη δουλειά που εξυπηρετεί. Αν θέλεις να τα κάνεις όλα με ένα pc θα σου πρότεινα τα προγράμματα partition magic και boot magic έτσι ώστε να έχεις σε διαφορετικό περιβάλλον τις διάφορες εφαρμογές και να αποφεύγεις τα conflicts κτλ. Με τα specs του υπολογιστή σου οι απαντήσεις θα είναι πιό συγκεκριμένες.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου