Προς το περιεχόμενο

tolis7

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    55
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Αθηνα

Συμμετοχή tolis7

0

Φήμη

  1. tolis7

    Liquid Streets

    @ LK Αδερφε μου,δεν εχεις καταλαβει ή δεν θες να καταλαβεις τιποτα απ' οσα εχω πει.Για τους λογους σου,πιστευεις οτι σας trollαρω και οτι απλα εχω καποια ιδιαιτερη ορεξη να σας θιξω.Οποτε δεν υπαρχει λογος να συνεχισω την κουβεντα. Ελπιζω πραγματικα με αφορμη αυτο το post να πηραν καποιοι εστω και ενα ερεθισμα και να εψαξαν λιγο παραπανω αυτη την μουσικη που παιζουμε.Εμενα αυτο θα μου δωσει τεραστα χαρα. Το ξαναλεω για μια τελευταια φορα και ας γινω γραφικος. ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ,ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΡΩΤΑΜΕ! Καλη συνεχεια σε ολους.
  2. tolis7

    Liquid Streets

    Φιλε μου Superfunk, 1oν)Στην πρωτη παραγραφο,λεω ξεκαθαρα οτι σας ευχαριστουμε που αφιερωσατε χρονο και ακουσατε τα βιντεο,ενω ακομα γραφω οτι σας ευχαριστουμε πολυ για τα καλα σας λογια.Αυτο που αναφερω ειναι οτι με βαση την ροη των τοποθετησεων σας,ασχολειστε(οχι ολοι) πολυ περισσοτερο με τα υπολοιπα παρα με την μουσικη. 2ον)Προφανως η εικονα παιζει εναν ρολο,γι' αυτο και μεις αποφασισαμε να δημιουργησουμε μια συγκεκριμενη ατμοσφαιρα.Ο λογος που γραφω αυτα που γραφω ειναι γιατι θεωρω οτι το τραβατε μακρυα χωρις να υπαρχει καποιο ιδιαιτερο θεμα.Ενα πραγμα που μου κανει εντυπωση,μιας που το πατε στην λεπτομερεια,ειναι οτι σας την εχει χαλασει ο μπασιστας για τα ρουχα και το μαλλι οταν ο ενας απ' τους 2 κιθαριστες μας εχει αντιστοιχο ντυσιμο..νομιζω καποιος το ανεφερε αλλα γενικα ελαχιστοι το παρατηρησατε/αναφερατε. 3ον) Οταν μιλαω για στοιχεια αισθητικης,αναφερομαι κυριως στο κομματι αισθητικης του παιξιματος ενος μουσικου πανω στο οργανο με βαση το στυλ.Μιλαω για flow αξιων,note placement,ηχους,εφε κτλ κτλ 4ον)Το ταμπουρο ειναι ενα Mapex Black Panther thomann edition,13x6,5 αν δεν κανω λαθος.Εξαιρετικο για την χρηματικη του αξια.
  3. tolis7

    Liquid Streets

    Παιδια καλησπερα ξανα απο μενα! Κατ' αρχας μας τιμα το οτι ακουσατε το βιντεο και σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια. Ο καθενας απο μας,ειναι χρονια μουσικος και εχει ακουσει παρα πολλα στην πορεια του.Αν δεν παιρναμε τις παρατηρησεις στα σοβαρα,δεν θα βελτιωνομασταν σαν μουσικοι..(ειτε την παρατηρηση την κανει ενας φιλος μας ειτε ο δασκαλος μας ακομα και καποιος αγνωστος σε ενα live κλπ). Το θεμα ομως ειναι το εξης.Εμεις ειμαστε μια καινουργια μπαντα,που παιζει ενα στυλ μουσικης αρκετα ξενο για την Ελλαδα.Αν ψαξετε μπαντες και μουσικους που παιζουν τις συγκεκριμενες μουσικες,θα δειτε οτι ο καθενας σκαει οπως γουσταρει..προφανως και υπαρχουν μπαντες οι οποιες εχουν κοινο ενδυματολογικο κωδικα,αλλα υπαρχουν και αλλες που δεν εχουν.Ειναι αστειο κατ' εμε,να διαβαζω σελιδες με σχολια,για το αν ο μπασιστας εχει κατω το μαλλι ή αν ο drummer ειναι αλητης ή αν το τζην του κιθαριστα ειναι λιγο "πετσα"..Eμεις στο ξεκινημα μας,αποφασισαμε να τραβηξουμε καποια βιντεο,με ενα συγκεκριμενο πανω κατω concept.Υπαρχει περιπτωση να το κρατησουμε,αλλα ποιος ξερει μπορει αυτο μελλοντικα να αλλαξει.Το αν ο μπασιστας θελει το μαλλι του κατω,ειναι προσωπικο του θεμα, που αν τον ικανοποιει δεν με ενοχλει καθολου να το κανει.Δεν θα πρεπε να ενοχλει ουτε τους ακροατες,διοτι ειναι κατα καποιο τροπο ασεβεια προς την ιδιαιτεροτητα της προσωπικοτητας.Αν ειμασταν μπουφετζηδες σε ενα bar και προετοιμαζαμε το ποτο σας με το μαλλι χυμα μεσα στο ποτο,τοτε θα ειχατε προφανεστατα δικιο να επεμβετε. Δεν μπορω να μην πω,οτι δεν εχω ιδιαιτερη ορεξη να απανταω για μαλλια και γραβατες,αλλα θα προτιμουσα να κουβεντιαζω για επιρροες της μπαντας,στοιχεια αυτης της μουσικης,ειτε τεχνικα ειτε στοιχεια αισθητικης κλπ.Πραγματα τα οποια και εναν μουσικο αλλα και εναν ακροατη που μπορει να μην ξερει,θα τον βοηθησουν να γνωρισει καλυτερα το style. Δεν θελω να κραξω,ουτε να σας υποδειξω τι πρεπει να λετε και τι να κανετε.Απλα πρεπει καποια στιγμη σ΄αυτη την χωρα να σταματησουμε να ασχολουμαστε με την εικονα και να μπαινουμε πιο βαθια στην ουσια.Αν ξαναδιαβασετε ολο το post απ' την αρχη θα δειτε οτι οι περισσοτεροι μιλατε για αλλα πραγματα,περα απ' την ουσια,που ειναι η μουσικη. Παντα φιλικα και με σεβασμο,Τολης.
  4. tolis7

    Liquid Streets

    Κοιτα,σε πρωτη φαση θα μαζεψουμε καποια λεφτα για να τον κουρεψουμε..Δεν μπορω να σου κρυψω οτι μας βαλατε σε σκεψεις με τις ενδυματολογικου τυπου συμβουλες/τοποθετησεις σας περι του θεματος .Μιλησαμε με καποιους ειδικους και ολοι μας ειπανε " Διωχτε τον,δεν κανει"..Ειπαμε και μεις να τον "σχολασουμε",αλλα στις προβες μας φερνει καλο κολατσιο. Πολυ καλο το ρουχο που προτεινες παντως ,αλλα πρεπει να τον καψει λιγο ο ηλιος πρωτα,δεν θα του κατσει καλα αμα ειναι ασπριδερος και αντε να κλεισεις gig μετα..
  5. tolis7

    Liquid Streets

    Αλλο ενα βιντεο της μπαντας,με κομματι πιο τζαζε ας πουμε,στο οποιο ο μπασιστας μας δεν μπορεσε να καταλαβει οτι ειδικα σ΄αυτη τη μουσικη δεν ταιριαζει το μαλλι κατω και το τοσο προχειρο ντυσιμο..Πρεπει να σας πω,οτι εγω που ετυχε να ειμαι παρων στην διαδικασια,με τα 1000 ζορια τον επεισα να βαλει αυτα που εβαλε.Κανονικα ηθελε να βγει με ασπρο παπουτσι,βερμουδα και φανελακι απ΄ την λαϊκη αγορα..
  6. Καλημερα!Το δικο μου στορυ εχει ως εξης..Κλασσικο μεταλ παρεακι 15χρονων,οπου ο ενας γρατζουναει κιθαρα,ο αλλος μπασο και παει λεγοντας..τι ελειπε λοιπον?Ενας Ντραμερ!Λεω δεν γ....ται παμε και οτι βγει..με τα πολλα(και μετα απο 15μερη απειλη για απεργια πεινας :P) καταφερα να πεισω τους γονεις μου να μου παρουν το πρωτο μου σετ..ενα enforcer και κατι πιατινια no name,απολυτος τσιγκος.Γρηγορα ομως το μικροβιο μπηκε,οποτε επρεπε να καταφερω να παω ωδειο..κρατωντας τα 2 ευρα του πρωινου χαρτζιλικιου και με μια μικρη βοηθεια απ τους γονεις ξεκινησα ωδειο..οπου και γνωρισα τον πιο σημαντικο για μενα ανθρωπο στην μουσικη,εναν απιστευτο Δασκαλο και Ανθρωπο στον οποιο χρωσταω πολλα απ οσα εχω ως τωρα καταφερει..1ο live,με το σχολειο στην ελληνοαμερικανικη ενωση στο κολωνακι,σκαω πρωτος στη σκηνη και βλεπω μπροστα μου καμια 300αρια ατομα.!Το σ..το στην καλτσα!!1η μπαντα,Doom/Epic Metal..ξυλοοο!Απιστευτες στιγμες,αξεχαστες!! Και κατι τελευταιο για τα παιδια που τωρα ξεκινανε και μπορει να διαβαζουν αυτο το post,ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΠΙΜΟΝΗ και ΑΓΑΠΗ για την μουσικη!Ειναι ο μονος τροπος να ξεπερναμε τα εμποδια και τις σφαλιαρες που θα παρουσιαστουν στην πορεια του καθενος μας.:)
  7. Προφανως lampofgod,διοτι το γεγονος οτι ειναι περιεργα στο ακουσμα μπορει αυτοματα να σημαινει τη μικρη διακοπη της ροης ενος groove με εξυπνο τροπο. ;)
  8. Χαιρεται! Σημερα παραθετω μια ασκηση την οποια ξεκινησα να μελεταω στην προσπαθεια μου να παιξω καποια "περιεργα" στο ακουσμα grooves..H ασκηση ειναι η εξης: Παιρνουμε τις 5,6 και 7 σειρες απ το Stick Control. 5: RLRR LRLL 6: RLLR LRRL 7: RRLR LLRL Ξεκιναμε με ενα απλο οστινατο 1-3 μποτα,2-4 ταμπουρο με αριστερο χερι..Παιζουμε ολα τα Left στο ταμπουρο σαν ghost notes(Περα απ το 2-4 που ειναι τονισμενες) και τα Right στο Hihat.Το επομενο σταδιο ειναι και το ολο point της ασκησης.Απ την καθε τετραπλετα του 5,6,7 βγαζουμε το τελευταιο 16ο και στην θεση του βαζουμε Hihat παιγμενο ομως με το ποδι.Μεγαλη προσοχη πρεπει να δωσουμε στο οτι η διαρκεια του τελευταιου 16ου πρεπει να ναι ιδια με τα προηγουμενα..Η μεγαλη δυσκολια εμφανιζεται στο 5,RLRR οπου πριν απ το τελευταιο 16ο υπαρχει R,αρα ειναι ευκολο να ακουστει σαν ανοιγμα hihat η τεταρτη κινηση και οχι σαν ξεχωριστο 16ο.Μεγαλη προσοχη στην λεπτομερεια λοιπον! Πολυ σημαντικο!! μελεταμε την ασκηση αυτη πολυ αργα στην αρχη! Αυτη η ασκηση μπορει να ναι το ξεκινημα για τετοιου τυπου grooves..προφανως υπαρχουν απειρες αλλες εκδοχες,απλα εγω ηθελα να ξεκινησω με κατι απλο και κατανοητο. Καλα παιξιματα!:)) Sorry για την ποιοτητα των εικονων,αλλα το post εγινε ολιγον τι στο τρεξιμο!:)
  9. Σ' ευχαριστω December για τα καλα σου λογια!
  10. Καλησπερα φιλε Chris. Εχω παρα πολλα σε πολλα styles και με τις παρτιτουρες τους τα περισσοτερα. Νομιζω πως μπορω να σου στειλω πραγμα αρκετο ή ακομα καλυτερα αν μενεις Αθηνα να περασεις μια μερα απ το στουντιο να στα δωσω.Οτι θελεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου