Προς το περιεχόμενο

vasilis67

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    25
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Xαλκίδα

Συμμετοχή vasilis67

0

Φήμη

  1. vasilis67

    Απόψε γίνε θάλασσα

    Το "Απόψε γίνε θάλασσα" είναι μια μπαλάντα που έχω ξαναποστάρει εδώ, υπήρχαν τότε σχολιασμοί θετικοί σε γενικές γραμμές, αναφορές για το '70ς του ακούσματος αλλά και καλόπιστη κριτική για τη βελτίωσή της. Μια πρόταση από τις κριτικές που ακολουθήσαμε και θα ακούσετε τώρα είναι η συμμετοχή βιολιού. Σας το μοιράζομαι το τραγούδι στην τελική πλέον μορφή του. Στο κομμάτι η μουσική είναι του Παναγιώτη Λιανού οι στίχοι είναι δικοί μου, και τραγουδάει η Μαίρη Αθανασίου. Ανήκει σε μια συνολικότερη δουλειά μας μαζί με το "Ακόμα βρέχει" http://www.noiz.gr/index.php?topic=197528.msg719426#msg719426 που ανάρτησα τις περασμένες μέρες. Καλή ακρόαση!
  2. Eύστοχο αυτό που είπες με την εικονοπλαστική, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ όταν το πρωτοάκουσα. Το άλλο που καταχωρώ στα θετικά του είναι ενώ έχει άμμετρο στίχο, έχει καταφέρει ο συνθέτης να το φέρει να ακούγεται όλο αρμονικά. Έχω ακούσει αρκετά μελοποιημένα άμμετρα ποιήματα γνωστών και καταξιωμένων που όμως έχουν μια ασυνταξία όταν ερμηνεύονται που ακούγεται άσχημα γιατί τρέχει ο τραγουδιστής να προλάβει να πει τις παραπανίσιες συλλαβές. Για την ενορχήστρωση κι εγώ ακούω όλες τις απόψεις. Ευχαριστούμε AuditoryDriving!
  3. cos_dr, πράγματι ο στόχος ήταν να κάνουμε εδώ κάτι που να διαφοροποιείται από τα συνηθισμένα και είχε αρκετό κίνδυνο από πολλές απόψεις, φυσικά έχει ατέλειες όπως κάθε νέα προσπάθεια. Πιστεύω όμως ότι σε γενικές γραμμές παίρνει συμπαθητικό βαθμό, κάτι που προσωπικά με ικανοποιεί.Ευχαριστώ και για λογαριασμό του συνθέτη!
  4. Η ιδέα της συνεχούς ατάκας στο πιάνο ήρθε συνειρμικά για να συμβολίσει τις σταγόνες της βροχής που περιγράφει ο στίχος, αυτό κάνει κάπως ιδιαίτερο το άκουσμα και ξενίζει, ίσως θα έπρεπε να γίνει ακόμα πιο φόρτε το άκουσμα προς το τέλος. Το πιανο δεν θυμάμαι τη μάρκα του αλλά ήταν grand piano στο στούντιο που έγινε η εγγραφή. Να σαι καλά κι ευχαριστώ!
  5. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις pericles! Καλή συνέχεια και σε σένα!
  6. "Kαμία σχέση" που λένε.. οπωσδήποτε κομματάρα του Λοίζου. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!
  7. Ευχαριστώ και σένα korman, μάλλον δίνει αυτή την εντύπωση γιατί το βιολί ακολούθησε στην ηχογράφηση το πιάνο, γράφτηκε δεύτερο δηλαδή. Να σαι καλά και για τις ευχές, όπως έγραψα και πριν ήταν η ανάγκη για κάτι διαφορετικό που έφερε αυτο το άκουσμα. :)
  8. Να σαι καλά Νeeq για τις επισημάνσεις σου, όλο το άκουσμα ξεκίνησε με μια λογική δοκιμαστική για κάτι διαφορετικό, σε όλα τα επίπεδα και στο στίχο κλπ.
  9. Είναι ένα τραγούδι από τη συνεργασία μου με τον Παναγιώτη Λιανό. Είναι σόλο πιάνο, με συνοδεία βιολιού. Θα χαρώ να ακούσω απόψεις.
  10. Ευχαριστώ όλους τους φίλους που πέρασαν από εδώ για τη συμπάθεια και τις πολύτιμες παρατηρήσεις. Πιστεύω φέτος να μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε και ζωντανά. Καλή χρονιά και καλή συνέχεια!
  11. Πολύ σ' ευχαριστούμε freerock1974 αλλά είσαι και υπερβολικός. Η αλήθεια είναι ότι γίνονται πολύ δυνατά σχόλια στο φόρουμ και όλες οι παρατηρήσεις είναι εποικοδομητικές. Καλημέρα καλή συνέχεια!
  12. Το τσέμπαλο (!) το έχουμε στα υπόψη κι εμείς γενικότερα. Πιτσιλαδής.. Ξαρχάκος, λες? παραπλανάει όμως και το κλιπ. :) Σίγουρα κάτι από 70ς και 60ς το έχει. Να σαι καλά, καλημέρα.
  13. Eυχαριστω επίσης TSotir. Για κάποια μουσικά θέματα tunes, είδος κιθάρας κλπ. που αναφέρθηκαν δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί εχω γράψει μόνο τους στίχους στο κομμάτι όχι τη μουσική και δεν ήμουν παρών στην ηχογράφηση των φωνητικών. Όμως η κοπέλα έχει όντως πολυ καλή φωνή -όπως την ακούς- και σημειωτέον την ηχογράφησε μία και μόνη φορα, δυνατότητες απεριόριστου χρόνου σε στούντιο δεν υπάρχουν. Έχω την εικόνα ότι γενικά τα πήγε αρκετά καλά, είμαι κι εγώ οπαδός της καθαρότητας της φωνής. Θα μεταφέρω όλες τις παρατηρήσεις για να ληφθούν υπόψη...
  14. Ναι το θαλασσά sfaku... Θυμίζει και το ιστορικό "Λίγο κρασί, λίγο θαλασσά..." ;) Θα κοιτάξουμε να το αποφύγουμε, έχει γίνει μια προσπαθεια τεχνικά στην τρίτη στροφή στο αντίστοιχο "χρώματα", αλλά πρέπει να γίνει συντονισμένα σε όλο το κομμάτι. Την ένταση της σόλο κιθάρας και το ρόλο της θα το δούμε μαζί με την ένταξη και άλλων οργάνων ίσως. Στο τραγούδι δεν υπάρχουν οργανικά κρουστά , μόνο φυσικοί ήχοι, δεν ακούγεται μείον, έτσι; ήταν μια αρχική ιδέα που νομίζω ότι "πέρασε" ευχάριστα. Ευχαριστώ κι εσένα!
  15. Να σαι καλά haryy για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις παρατηρήσεις, είναι πραγματικά πολύτιμες. Εχουμε βρει κι εμείς αδύνατα σημεία που θέλουμε να διορθώσουμε (π.χ. ο παρατονισμός σε κάποιες λέξεις). Για το πιάνο καλή ιδέα, να δούμε μακάρι να κάτσει ο πιανίστας που συζητάμε τώρα, να έχουμε και ζωντανό πιάνο την επόμενη φορά :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου